Tabii ki böyle bir şey yok. Regl dönemlerinin sancılı geçmesi sadece rahmin daha fazla kasılması anlamına gelir. Bazı kadınlarda bu rahim kasılmaları dışarıdan hissedilmeyebilir ama içeride bu kasılıp gevşeme devam eder. Sağlıklı bir şekilde, normal bir döngüde regl olan ve en az bir kere ultrason ile iç genital organlarına baktırmış olan kadınların kısırlık adına çok da endişelenmesine gerek yok diyebiliriz.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tam tersine aşırı ağrı bir sorunu belirtisidir. Endometriozis, miyom, kist, İnfertilite, pms, yumurtalık-tüplerde enfeksiyon, hatta kansere kadar yolu gider. Jinekolojik olmayan sevenlerden bile ağrı olabilir idara yolu enfeksiyonu, bağırsak soruları ya da başka çevre oranlarla alakası olabilir.
Aşırı adet ağrılarının normaşleştirilmemesi gerekiyor. Yaşadığı ağrıları normal sanan kadınlar doktora gidip tedavi olmayı akıllarından bile geçirmiyor hayat kaliteleri düşük bir şekilde yaşamaya kendilerini mahkum ediyor.
Günlük hayatınızı etkiliyen, işinizi etkiliyen, ilişkilerinizi etkiliyen ağrılar ve duygusal değişimlerin hepsi jinekolojik hastalık olarak kabul edilir.
Tövbe tövbe Allah korusun😄 Ben o şanslı kadınlardanım ağrım sancım hiç olmaz. Sporumu bile yapmaya devam ederim. Bu söz ise sadece kocakarı laflarindan bir tanesi. Bilimsel olarak yanlış bir söz
Gayet de oluyor. Patır patır doğuruyorlar, maşallahları var.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben evlenmeden önce ağrısız geçiriyordum evlenince ağrılı geçmeye başladı gayette sağlıklı bi bebeğim oldu şahsen öyle bi sorun yok bence büyük bi şans