Amaçsız olur neden söylüyor ki. Regli olduysa gitsin tuvalete halletsin işini anne olarak bile belli bir yaştan sonra söylemesi saçma. "daha temin tuvalete sı*tım " ya da "kakam geldi" gibi bir konuşma yapmıyorsak bu da aşırı lüzumsuz ve mide bulandırıcı.
Yanlış anlaşılmasın regli mide bulandırıcı değil durduk yere konusunu açmak mide bulandırıcı, karşısında ki kişi aç ya da yemek yicek olabilir gidipde durduk yere tuvaleti ya da kanı ima eden şeyler söylemek hoş görgüsüzlük. Karşınızda ki kişi düşünüyorsanız durduk yere iç organlarnızla ilgili bilgi vermeyin.
tabiki olurum bu normal bisey olabilir ama kim neden benim kızımın altından kan geldiğini bilsin ki ne gerek var? yine de bu kişisel birsey olmam diyenler de eminim çok ileri kafalidir söylesinler o zaman amcası benim kızım regl oldu dedesi benim kızım regl oldu diye ne aptalca bisey degil mi? o yüzden rahatsız olunması gerek ne olursa olsun kimleri neyin tahrik edeceğini de bilemezsiniz ortamda niyeti kötü biri olur hayal eder aklına koyar falan Allah korusun ama bu böyle yani. neyse bende kendi fikrimi söylediğime göre iyi gecelerrrrr
Buna benzer birseyi ablam yapmıştı. Arkadaslarına regl oldugumu soylemis. 4. sinifa gidiyordum. Tabi o zmanlar utaniyodm baya. Hep bi tedirginlik, korku falan. Ablamin arkadaslari yanima gelip sende buyudun artik diye laf ypmislardi. Eve gittim. Cama ciktim. Sen beni utandirdin falan diyip bacaklarimi uzatmistim asagiya. İyiki dusmemisim🤦🏼♀️
Evet rahatsiz edici bir durum, sadece bizim toplumumuzda degil avrupa toplumlarinda bile bu ayip bir durum olarak algilanir, insanlarin ozel olarak belirledikleri alan vardir ve her yerde bu konusulmaz, ha bu kimseyi ilgilendirmez ben saygi duyarim, isteyen istedigi yerde arzu ettigini konusabilir bu kimseyi ilgilendirmez, fakat bu rahatsiz edici ve ahlaka aykiri bir durumdur.