+1 yılMenstrual kap hakkında pek bilgim yok o yüzden onun hakkında yorum yapamayacağım. Yakın çevrem tarafımdan en çok Ped kullanılmakta. Aralarında birkaç kişi olmak suretiyle tampon kullananda tabi ki yok değil. Aralarında en rahatı bana göre ped. Ancak acil durumların yaşanabileceği durumlarda örneğin acil bir şekilde bir yere gidileceği zaman tampon kullanmak daha iyi olacaktır.

Orkid Ped Yalnız tampon kullanırken oldukça hijyenik davranmanız gerekmektedir. Bunun sebebi pis kanın tampon dolayısıyla vajina girişinde toplanıyor olmasıdır. Tamponlar uzun süreli kullanılmamalıdır. Birkaç saatte bir değiştirmek hem sizi temiz tutacaktır hem de mikrop kapma olasılığınızı azaltacaktır. İnternet üzerinde araştırdığınızda ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.

Tampon Tampon yanlış kullanıldığında vücuda mikrop, bakteri vb birçok organizma bulaşabilir. Bunun sonucunda Toksik Şok Sendromu ismi verilen hastalığa yakalanabilirsiniz ki bu oldukça ciddi ve ölümcül bir hastalıktır.

Toksik Şok Sendromu O yüzden tampon kullanırken bir tık daha dikkatli olun.
İyi günler 😊22 Yorumla- +1 yıl
En İyi Cevaplar
+1 yılEn iyisi ✨adet kabı✨
Genelde kadınlar sağlık konusunda endişe duyuyor ve tamponla karşılaştırıyor ama adet kabı tampondan kat kat daha sağlıklı hatta bence pedden bile sağlıklı.
Tampon için Toksik Şok Sendromuna karşı pek çok uyarıyla karşılaşmış olabilirsin. Bu konuda kesin bir kanı yok ama tampon kullanımının bu hastalıkla ilişkilendirilmesini bilim insanları iki farklı teori ile açıklıyor. Birincisi, özellikle uzun süre değiştirilmeyen ve ekstra-emici olan tamponların bu bakterinin üremesi için ideal bir ortam sağladığı. Bir diğer teori ise, tampon liflerinin kuruyarak vajina dokusunda ufak kesikler açtığı ve bakterinin bu kesiklerden kan dolaşımına katıldığı. Tampon kullanımına ek olarak Toksik Şok Sendromu ciltteki yaralar ya da yanıklar, ameliyat yarası ya da doğum ile de ilişkilendiriliyor. Her vakada tamponun toksik şok yapıp yapmadığı tartışılır, staphylococcus aureus’ adı verilen bakterilerin kana karışması nedeniyle meydana gelebilir ve dirseğimizdeki ya da vücudunuzda ki her hangi bir yaradan bile toksik şok geçirebilirsiniz.✨Adet kabına✨ gelirsek %100 medikal sınıf silikondan üretiliyor. Bu, ameliyatlarda da kullanılan ve bakteri oluşumunu engelleyen özel bir malzeme. Regl akıntısını emmek yerine yalnızca topluyor, bu nedenle tahriş ya da kuruluğa neden olmuyor. 12 saate kadar güvenle değiştirmeden kullanılabiliyor. Bu sayede regl döneminde toksik şok riskine karşı korumuş oluyor. Adet kaybıyla kullanıp şuana kadar toksik şok sendromu yaşamış 5 kişi var ve 5 vakada da suç adet kabıyla ilişkilendirilemedi.50 Yorumla
+1 yılAdet kabı hakkında çok fazla yanlış bilgi var. Adet kabı pedden ve Tampondan kat kat sağlıklıdır.
Adet kabı;
1- Çok rahat, hissedilmiyor.
2- Havuza ve denize girilebiliyor.
3- 12 saat kullanılabiliyor, ped ve tampon gibi 4 saate bir değiştirme derdi yok.
4- doğru boyu bulmuş ve doğru yerleştirmişsen sızıntı derdin yok.
5- Ayakta işin varsa pedde olan yürürken çıkan naylon sesi artık yok.
6- Pedden ve tampondan daha sağlıklı, üretildiği silikon rastgele bir plastik değil tıbbi plastik.
7- Ekonomik, 10 yıl boyunca bir daha mastafın olmuyor.
8- Uyurken rahatsız etmiyor, pedde ki gibi tabutta yatar gibi yatmam gerekmiyor.
9- Spora engel değil.
10- tahriş etme olasılığı yok.
11- Doğaya atık oluşturmuyor.
12- Pedde ve tamponda kan oksijenle temas ediyor ve kan oksitlenip bakteri üretimine açık oluyor, adet kabında bu yok. Tamponda ki gibi toksik şok sendromuda bu yüzden olmuyor. Daha sağlıklı demiştim.
13- Kan oksijenle temas etmediği ve bakteri oluşturmadığı için kötü kokunda yapmaz.
...
Vajina karadelik değildir adet kabının içeri kaçmasın diye bir olasılık biyolojik olarak yoktur. Vajina ilk bir kaç santiminden sonra hissizdir hiç bir şey hissedemzsiniz, adet kabını doğru yerleştirmişseniz biyolojik olarak hissetmeniz imkansızdır.
Ped ve tampon adet kabının yanında bile geçemez, hiç kullanmayan ve araştırmaya kişiler adet kabı hakkında neden boş konuşup duruyor anlamıyorum🤦♀️55 Yorumla- +1 yıl
Bir şey daha merak ettim bakirelihe zararı var mı ve bu adet kabı ucu açık bişey ya biraz komik gelebilir ama soracağım yinede ter durdugumuxda veya uzandığimizda içine biriken kan tekrar vücuda döner mi sjdbjd
- +1 yıl
@HeIIobitches yüzücüler, jimnastikcikler, koşucular... Rahat ve hareket kabiliyetini kısıtlamdığı için ve sızıntı derdi de olmadığı için bir çok sporcu bile kullanıyor ters taklalar atan jimnastikciklere bir şey olmuyorsa bence bize bir şey olmaz. Bakirelik karşı cinsle ilişkide bulunmama durumu, adet kanıyla ilişkiye girmiyoruz. 🙃 Zarı soruyorsun herhalde bunun için zarın yapısını anlaman lazım.
https://youtu.be/W_6Ttvtdzlw
https://youtu.be/2hitg9-Mq-M - +1 yıl
Teşekkürler imparatoriçe biliyorum zar bazen hiç oluşmuyor bile ama gel bunu birde kocaya anlat kocayı geçtim ailesine anlat maalesef benim bilmem yetmiyor bazen kendi aileme bile anlatmak korkunç zor o yüzden ben soruyorum
- +1 yıl
@HeIIobitches bakirelere zararı yoktur regl olan ve anatomik defekti olmayan her sağlıklı kadınınn kullanabileceği bir üründür. ergenler, cinsel ilişkiye girmiş kadınlar ve vajinal doğum yapmış kadınlar olmak üzere genelde 3 4 farklı boyu var. ve kan vücuda tekrar dönmez. çünkü rahimden aşağıya doğru sürekli olan akıntı mensturasyon döenminde maksimum seviyeye gelir yani sen yatarken bile akıntıya karşı yüzmek gibi. milyonda bir bile olsa immkansız diye bir şey yoktur tıpta ama serviksten (rahim ağzı) geçip uterusa (rahim) ulaşsa bile bir sıkıntı olmaz çünkü kap sayesinde kan hiç hava almamış, pıhtılaşmamış ve bakteri ürememiş (florası dışında) steril haldedir. yani o ya da bu sekil korkacak bir şey yoktur
+1 yılKarımın üzerindeki etkilere göre menstrual kap derim.
Saçma çan şeklinde silikon bir şey gerçekten karımın daha stressiz ve iyi günler geçirmesini sağlıyor. Kadın en azından geceleri rahat uyur hala geldi eskiden düm düz yatar sağa sola bir şeyler akmasın diye çabalardı, kendini kasardı. Şimdi artık döne döne istediği rahat olduğu şekilde yatıyor iyi uyku alıp stresiz kalkıyor.
Tatil planlarında hesaplama derdi kalktı, tatil zamanına gelsede menstrual kabla sorun olmuyor. Eskiden adet zamanı tatil gününe gelse yazın kalan tüm günlerini bana zehir ederdi.
Normal de biz her hafta sonu ormana yürüyüşe gideriz, bizim için önemli bir etkinlik ama eskiden adet günleri gitmemek için yalvarır giserselte surat yapıp söylenir dururdu "daha fazla yürümeyelim tahriş ediyor, sızıntı olucak değiştirmem lazım, rahatsız edici tabi sen altında plastik bir şey olmasını anlamazsın, diğer insanlar geçsinler hışırtı sesi geliyor duymasınlar..."😤bu sorunlar çözüldü en azından huzura kavuştuk.84 Yorumla- +1 yıl
Birde her ay vermek zorunda olduğumuz ped masrafındanda kurtulduk 10 yıl daha masrafımız yok🤑
- +1 yıl
@Karamel41 o kadarda bilgim yok
Kızlar Ne Diyor
+1 yılMerhabalar.
Tampon gerçekten bir felaket! asla kullanmayın kadınlar. Bunun size zararı çoktur. Bir manken hatta ayaklarından oldu bu yüzden. Menstrual kabta buna dahildir. Her ikiside sağlık için tehlikeli olan birşeydir. Bu yüzden kendi iyiliğiniz için lütfen kullanmayın. Ped en iyisi ve kalitelisidir. Daha rahat hissediyoruz. Bu yüzden kaliteli ped seçin ve kullanın. O zaman daha rahat olursunuz. Kendiniz için her zaman en iyisini yapın.79 Yorumla- +1 yıl
Atma atma tampon dediğin gibi olabilir ama menstural kap sağlığa zararlı değil dir
- +1 yıl
@falciabiinizgeldi Sağlık okuyorum. Zararlarını çok iyi bilirim.
- +1 yıl
@falciabiinizgeldi daha kabın ismini bile düzgün yazamıyorsunuz...
- +1 yıl
Evet yanlış oldu eee neymiş zararı? İnternette abartı bir şey bulamadım
- +1 yıl
@falciabiinizgeldi Beyefendi takıyor musunuz menstrual kab?
- +1 yıl
KSLKSLDKSLDKLSJ kapak sesi buraya kadar geldi
- +1 yıl
Ahahahah :D bilgim var
- +1 yıl
@haticeokdnn aynen jnkmshlknlsm
- +1 yıl
@falciabiinizgeld bu konu hakkında bir erkekten ilk kez doğru yorum gelmiş o da taşlanmış kjasdkjas.
ped pişik, koku , ve enfeksiyon yapıyor ; bu enfeksiyonlara bağlı uzun dönemde vulva ve vajen kanser riskini arttırıyopr. emiş için piyasada bilinine ürünler içinde nişasta kullanılıyor ve bu da bakteri üremesi için (+sıcaklık +nem) uygun ortam sağlıyor.
tampon ise kanı vajinanızın içinde tamponluyor. uzun süre değiştirmezseniz veya bilmediğiniz bir hastalığınız anatomik farklılığınız halinde çok ciddi sorunlara neden oluyor. ayrıca kan oksijenle temas ediyor. yine bakteri üremesine neden oluyor ayrıca pamuk yapısı nedeniyle takıp çıkartmada vajen duvarında mikro hasarlara neden oluyor
mestural kap ise doğru yerleştirildiğinde kanı oksijenle temas ettirmeden birikitiryor. bakteri üremesine (flora hariç) engel oluyor, toksik şoka neden olduğu bildirilmemiş, ayrıca oldukça ekonomik ve ekolojik. 12-13 saatte bir değiştirmek ve her türlü fiziksel aktiviteye olanak sağlayarak işimizi çok kolaylaştırıyor.
+1 yılBu konuyu çok iyi araştırmış biri olarak net olarak şunu soyleyebilirim Menstrual kaplar. Hem dogaya ped kirliliği yaratmıyor hem eğer hijjenine dikkat edilirse cilde zararı yok ekonomik bakımdan da iyi.
Tampon asla önermiyorum eğer ipi koparsa içinizde kalıyor ve vücudunuz bizzat bakteriler ile saatlerce iç içe kalabiliyor şok etkisi yaratarak hastanelik edebiliyor.
Ped hepimizin en sık kullandığı yöntem elbette ama sık sık degistirilmediginde mikrop alabilme riski çok yüksek. Evrene bıraktığı zarar büyük sürekli çöp dağları oluşuyor çünkü. Bakirelerin mecbur kaldığı yöntem olması başka bir kullanma sebebi elbette.40 Yorumla
+1 yılDiğerlerimi yapabileceğimi sanmıyorum 🤗 ped en rahatı
24 Yorumla- +1 yıl
Neden yapamayasınız ki kız değilseniz eğer çok basitçe koyarsınız ama sağlık açısından bilemem. Yapma konusunda çok sorun olacağını sanmam evli iseniz eşiniz bile halleder
- +1 yıl
Gideceğim yer yok konu ilgimi çekiyor yorum yazıyorum ne var ki bunda
Menstrual kap hiç kullanışlı ve sağlıklı gelmiyor bana nedense gerçi çok detaylı araştırmadım çünkü ilgimi çekmedi ped ve tampon tercih ediyorum. Tamponu kullanırken dikkat etmek gerekiyor toksik şok ihtimaline karşı.
20 Yorumla
+1 yılTabikide ped diğerlerinden ped daha sağlıklı temiz ve hijyenik bana göre diğerlerinin arasından en iyisi ped diğerleri bir çok hastalığa neden olabiliyor özellikle temiz ve hijyenik kullanılmazsa diğerleri miyom polip rahimde ve yumurtalık da sorunlar yaratıyor ve kist yapma riski daha çok fazladır
00 YorumlaPed ve tatilde tampon diğerini hiç kullanmadım acayip bi şeye benziyor 😬
118 Yorumla- +1 yıl
Diğer kap olan acıtırmış gibi sanki de tampon nasıl peki içinizde kıpırtı yapıyor mu
- +1 yıl
Hımm kegel topu gibi olur belki diye düşünmüştüm
- +1 yıl
Napim yorum bildirim geliyordu onu cevapladım kaldırdığına pişman etmem merak etme. Özür dilerim rahatsız ettiysem.
- +1 yıl
I * sorry, again.
- +1 yıl
be fiilinin I ile kullanılan kısmını cinsellik olarak mı algıladı bu site ooo olayı çok yanlış anladılar :D :D
- +1 yıl
Sorduğun cevama ingilizce cevap versem yarım kalacak İzmir diyeyim kısaca :D
- +1 yıl
Bu arada iznin olursa bir yoruma daha cevap hakkım doğmuştu kullanmam mümkün müdür? :D
- +1 yıl
İçinden mi :D :D
- +1 yıl
Türkçesinin anlamından olması muhtemel ama sen bilirsin a. m=v. a. g. i. n. a hadi bakalım bunu sansürleyebilecek mi :D :D
- +1 yıl
Kimse zekamı sorgulamasın😂😂
+1 yılErkekler de cevap yazmış :D tecrübelerini paylaşsalar keşke bizle
11 YorumlaKap nasıl kullanılıyor ki? Tamponu bakireler kullanamaz
13 Yorumla- +1 yıl
Kabı da kullanamaz onu da içeriye sokuyosun ama korkulacak bir şey yok bakirelik bittikten sonra
Ped kullanıyorum ama memnun değilim hijyenik olduğunu düşünmüyorum sonuçta plastik, kan yaz aylarında ter ne kadar temizdir sizce kusura bakmayın detaya girdim biraz ama tampondan korkuyorum bakirelik için değil de çıkaramam falan adet küresini hiç kullanmadım ama onu baya temiz tutmak gerekiyor mikrop kapabilir. En mantıklısı tampon geliyor ama içimde kalır falan gerek yok öyle fantastik şeylere.
23 Yorumla- +1 yıl
Bakireyseniz kızlık bozulur diye korkmanız mantıklı ama girdikten sonra çıkmama ihtimali yok o konuda deneyiminiz olmadığı için. İlerde anlarsınız en kötü parmağınızla çıkarırsınız ya da eşinin çıkarır kalsa bile merak etmeyin
Ben ped tercih ediyorum ve tampon kullanımının uzun vadede sağlık sorununa yol açtığını okumuştum. Diğerini de bulamadım hiç nasıl oluyor onu da bilmiyprum
10 YorumlaBen ped kullanıyorum ama tampondan korkuyorum hem bakirelikten hemde içimde kalmasından diğeri değişik ilk defa gördüm
21 Yorumla- +1 yıl
Bakireysen ped dışında kullanma zaten ama içinde kalır korkusu olmasın neler giriyo içine de kalmıyor hem kalsa da parmağınla çıkarırsın ama evlenince tabi
Kap oldukça rahat geç tanıştım ama artık ondan başka bir şey kullanamıyorum. İkinci tercihim ise tampon
25 Yorumla- +1 yıl
Çıkarırken vs dökülme riski var mı bi ed içinizde hissi nasıl
- +1 yıl
Eşime taktırtırım belki
+1 yılPed sorularında mavili üyelerin ne kadar da bilgileri var.
Maşallah.😏31 Yorumla- +1 yıl
Hatta hepsi denenmiş seçim bile yapılmış 😂
+1 yılTampon kullanıyorum max. 4 saatte bir değiştirmek gerekiyor kullanımı çok rahat denemeyenlere tavsiye ederim
12 Yorumla- +1 yıl
Meraktan soruyorum kegel topları gibi bir hissi oluyor mu uyarılma gibi
- +1 yıl
Hafif ve ince olduğu için öyle bir his vermiyor
+1 yılorkid dışındakileri hiç kullanmadım o yüzden fikrim yok
20 Yorumla
+1 yılEekekler anket sonuçlarının merakından anketi cevaplamış hahaha
20 Yorumla
+1 yılMenstrual kap iyidir ama bakirelikten dolayı kullanma şansım yok
11 Yorumla- +1 yıl
Onu da mı içine sokuypsun tampon gibi onu ilk kez görüyorum da
Ped kullanıyorum diğerleri o kadar kullanışlı gelmiyor ve hijyenine güvenmiyorum
10 YorumlaDoğru kullanıldığı zaman en iyisi tampon.
Tercihim ped ve tampondan yana.11 Yorumla- +1 yıl
Yanlış nasıl kullanılır ki tampon
+1 yılYazın tatilde tampon onun dışında ped
Diğer yöntemlere güvenmem10 Yorumla
+1 yılTampon bakireliği bozar demi
23 Yorumla- +1 yıl
Ortada bozulacak bir şey yok.
- +1 yıl
Çok yüksek ihtimal bozulur hiç deneme bırak tamponu parmak bile sıkıntılı dikkat etmek lazım bence evlenince kullanırsın
+1 yılBen hep ped kullandım. Tampon denemeye korkuyorum. Ya ipi kopar içimde kalırsa? :))
22 Yorumla- +1 yıl
İp kopsa bile zaten o kadar derine koymuyorsun. Elinle rahatça alabiliyorsun yani her şekilde ki, ipin de kopması çok olası değil :)
- +1 yıl
Bakire değilsen korkmana gerek yok soktuğun gibi çıkarırsın cinsel deneyimin yok anladığım kadarıyla olsa korkmazdın küçück şeyden
Erkekler neden bizden daha çok oylamaya meraklı böyle şeyleri lan kullandınız mı da oynuyorsunuz ya
11 Yorumla- +1 yıl
Eşimiz varsa demk ki
+1 yılPed dışında birşey kullanmadım, memnunum.
20 Yorumlaerkekler denemiş galiba arkadan test etmişler
30 Yorumla
+1 yılDaha iyi ama tamponda kullandım
20 Yorumla
+1 yılBana göre ped daha kullanışlı
10 Yorumla
+1 yılTamponu ve menstrual kabı kullanmadım bilmiyorum
10 YorumlaPed dışındakileri kullanmadım.
10 YorumlaPed her zaman daha iyi
11 Yorumla- +1 yıl
Diğerleri nasıl ki kullandınız mı
- Daha fazla (22)
Erkekler Ne Diyor
Tampon kullanıyom daha kullanışlı ama şişince hafif rahatsız ediyo
69 Yorumla- +1 yıl
neyyy sdjhjsdsdf
- +1 yıl
Nxkskclamx
+1 yılUltra Prima kullandım ben 25 sene evvel bunları bilmem pek.
10 Yorumla
+1 yılKap nasıl kullanılıyor ki 🤔 huni gibi bişeye benziyor o zaman kadınlar da ayakta işeyebilir gibi geliyor bana 🙄
00 Yorumlaregl olursam ilk sana söyleyeceğim söz.
11 Yorumla
+1 yılMenstrual kap hepsinden daha iyi hem masrafsız ve menstrual kaplar, pedler ve tamponlara göre daha fazla periyodik sıvıyı tutuyor
14 Yorumla- +1 yıl
Tampon ıslaklık hissi bırakıyor
- +1 yıl
Pedler ise masraflı, hem menstural kap kadar iyi değil
- +1 yıl
Ne kadar bilgiliymişsin sen öyle :D
- +1 yıl
@asdastlaar :D eh işte bir şeyler biliyorum
+1 yılbiseyler sokmayın oranıza buranıza ped iyidir
31 Yorumla- +1 yıl
Sana ne
Biz bilmeyiz ağamız bilir 😂Hanım ağamız.. 😀