Sizde bizi anlasanız. Her cinsiyetin kendince ağrıları, hormonal bozuklukları var. Ben soğukta t*şak ağrısı çekiyorum, çıkıpta siz kadınlar bizi anlamıyorsunuz demiyorum. Normal bedensel döngünüzle erkekleri ezip durmaya çalışmanızın bir anlamı yok. Kimse sizi anlamak zorunda değil. Reglinib arkasına sığınıp insanların rahatsız edemezsiniz. Biz uzaydan gelmedik annemiz, kız kardeşimiz, eşimiz, kızımız, karşı cins iş arkadaşlarımız var neyin ne olduğunu bazılarının regli arkasına sığındığını farkedebiliyoruz.
Gerçekten bir sorunu varsa o kişiyi çok etkiliyorsa zaten tedavi olması gerek, normal bir şey değil. Ağrı çekmek için yaratılmadınız. Hayatınızı aşırı etkilicek kadar olmaması lazım.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Pms ortak bir dert değil kadınların %3 gibi bir kesimi aşırı aşırı derecede ağır geçiriyor bu tedavi olması gereken kesim. %30 luk gibi bir kesimde pms nin belli şeyleri yaşıyor, kimisinin göğüs ağrısı oluyor kimisinin karın kimiside duygusal olarak biraz etkileniyor. Bunlar normalde çok ciddi sorunlar değiller ancak ağrı ve duygusal değişimler günlük aktiviteleri engelleyecek düzeye ulaşıyorsa jinekolojik bir hastalık olarak tanımlanıyor.
Sen söyleyince biraz daha bakındım; Manisa ilinde yapılmış bir çalışmaya daha okudum. Araştırma Manisa İli merkez 7 no. lu Sağlık Ocağı bölgesindeki 541 kadın üzerinde yürütülmüştür. Sonuç: Bu çalışmada PMS için riskli grubun oranı %6.1 olarak bulunmuştur. En sık görülen ve şiddetli hissedilen PMS belirtisi sinirli veya huzursuz hissetme.
Bir tane daha baktım. Adıyaman üni sağlık ve bilm dergisi, Amaç: Üniversite öğrencilerinde premenstrual sendrom görülme sıklığını belirlemek amacıyla tanımlayıcı olarak yapılmıştır.
Şu yazmakta; PMS’de ciddi belirtiler yaşayanların oranının %3-8 arasında değiştiği...
Ortak dert değil ki ben gayet rahat atlatıyorum. Genel olarakta böyle olması gerekiyor. Adet günlük yaşamı etkileyecek kadar fazla olduğu durumlarda mutlaka bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurulması gerek. Ağrılar, duygusal değişimlerin normalleştirilmesini doğru bulmuyorum. Adet öncesi disforik bozukluk Amerikan Psikiyatri Birliği tarafından "başlıca hastalıklar" arasında tanımlamıştır.✋
Surekli karsidan bekliyor herkes ( erkek ya da kadin) kimse karsiyi anlamak uzerine konusuyormu hayir. Herkes once ben diyor. O yuzden bu hayal kirikliklarini yasiyorsunuz. Sendrom diye bir sey yoktur. Her kocluk diplomasi alan kafasina gore sendrom uyduruyor. Mesela p. tesi sendromu dedigimiz seyde kafalarda olusturulan psikolojik fikirlerden ibaret. Tamam evet o gunlerde belli bir gerginlik olmasi normal ama bunu sendrom haline getirip is kolu huviyetine burumek olayi devletler arasi mesele gibi boyuta cikarmak fazla abarti.
Tebrikler mertcan. Pms ; Regl öncesi hormonlardan kaynaklı olarak sinirli , stresli , duygusal olma durumudur. Bununla ilgili bir bencem var inceleyebilirsin dilersen.