Geçen arkadaşımla kafede konuşuyorduk öyle adetten falan. Garson geldi ve dedi ki arka masadakiler rahatsız oluyor sessiz olur musunuz, çok şaşırdım. Konuşmayı da geçtim bunu dinlemek utanılacak bir şey mi?
Ulu orta regl konuşan kadınlar görseniz utanır mısınız?
Cinsellikte her canlının doğasında var ama ulu orta konuşulmuyor. Bazı şeyler aleni hale gelirse toplumsal değerler zarar görür. Birebir konuşabileceğim bir konu olmasına rağmen toplum içinde konuşulmasını doğru bulmuyorum. Utanılacak birşey olarakda görmüyorum ayrıca.
Yüksek sesle kendimizle ilgili şeyleri başkalarına anlatırken bence yüksek sesle konuşmamalıyız. Kimse benim adetimle ilgili şeyleri nerede kiminle olursa olsun bilmelerini istemem. Ki bir yabancı biri böyle şeylere böyle konuşmalara maruz kalmak istemeyebilir bu gayet normal. Ben yanımda en yakın arkadaşımın telefon görüşmesini bile duymak istemem yani herkesin kendi özeli var sonuçta.
Birisi gizli üye birisi @sanamısorucam bu iki üyeye anlatamadım gitti bu konuyu, birde beni siteye şikayet etmişler, kendilerine söyledim gidin öğrenin kadınlığı dedim
Anlıyorum sizi. Ama kadınlıklarına da laf etmek ağır. Sonuçta hiç birimiz aynı zihniyetlerde aynı şartlarda yaşamıyoruz. Birbirimizi hiç tanımadığımız bir platformda saygı duymamız gerektiğine inanıyorum. Yaptıklarının doğru olduğunu söylemiyorum tabi ama siz yine de kendinize olan saygınızı korumaya özen gösterin
Bakınız bem saygımı bozmadan yorum yaptım ama birden saldırıya uğradım okursanız görürsünüz anlatmaya çalıştım anlamadılar Bende o halde o pedinizi boynunuza takıp gezin maden ayıp değil dedim ama hala hakarete uğruyorum şikayet edeceğim ediliyorum, şikayet umurum değil zaten konu bende kapandı
Bir keresinde eczacıyla sohbete dalmıştım. Cilt kızarıklığından girdik sonra konu çok başka yerlere saptı. Bir ara kadın cinsel bölgelerindeki kızarıklıktan ve regl ağrılarından bahsetmeye başlayınca parayı ödeyip çıktım. Utandırıcı değil de karşılık olarak ne verebilirim bilemedim ve gerildim. Sonra zaten kadın da rahatsız olduğumu gördü ki sustu artık.
Rahat olunmalı bana kalırsa. Bir mekanda bir adam seviştiği kadınları bile anlatırken utanmıyorsa, bırakın lütfen bunun nesinden utanılsın... Abartılıyor, yobaz bir zihniyet bundan çekinen, utanan bana kalırsa. Ancak tabi ki kimse sizin şeyinizin derdini dinlemek zorunda değil … :)
Ulu orta küfreden, ulu orta kadına, erkeğe ve hayvana şiddet uygulayan insan görürsem utanır ve dehşete düşerim.
Ulu orta o kadına öyle bu kadına böyle... yaptim , su kadınla takildim bu kadınla yattım diyen insanları görünce utanırım.
Ulu orta terbiyesiz hareketlerde bulunan , şiddet davranışları sergileyen insanlar görünce utanırım.
Ulu orta futbol eglencesi diye karşı takıma söven , sokakda silahla gezen insanları görünce utanırım.
Ulu orta; Ben regl oldum hayatım. O nedenle canım biraz sıkkın diyen bir kadından asla utanmam.
Utanan da kendini ve değerlerini sorgulasın !
Zaten toplumumuzda söyle bir parodi var ;
Bir kadını sokak ortasında öp linç yersin , ama bir kadını döv tekmele sürükle insanlar hiç bir şey söylemez.
Böyle nefretle beslenmeyin. Kadınların insan olduklarını kendi haklarında konusabileceklerini. Kadın olmanın ve kadınsal döngülerin ayıp birşey olmadığını ve saklanmasına gerek olmadığını bir anlayın artık.
Sesin dozu önemli. Eger biraz yuksek sesle konusulduysa hangi konu olursa olsun rahatsiz olunur. Ama uygun bir ses tonuyla konusulduysa digerlerinin dinlemesi dogru degil. Hadi dinledin diyelim susturmakta dogru degil. Ben pandemiden önce oturdugum kafede kac tane erkegin abaza konusmalarini duydum. Abi şu kızın xxxleri cok iyi. Şunu bir yataga atsam var ya daha ne isterim tarzi konusmalardi. O zaman biz kizlarda her seyi sikayet edelim. Ben sikayet etsem o beyler bizim ne konustugumuz seni ne ilgilendiriyor, seninle mi konusuyoruz, dinleme işine bak derlerdi eminim ki. Ama duymuş olsam bile duymamis gibi yaptım. duydum diye gidip sikayet etme geregi duymadım. Banane milletin ne konustugundan. Size yapılan bence iyi olmamış. dedigim gibi ses tonunuzu bilemem. Yuksekse rahatsiz olmus olabilirler. Konudan da rahatsiz olmus olabilirler. Ama ben ya da benim gibi kac kiz erkeklerin o igrenc muhabbetlerine sahit olmustur. Biz bir sey demezken, kendilerinin sağlıksal bir konuda rahatsiz olmalari da geri kafali olduklarını gösteriyor. Bunlara Allah kiz cocugu nasip etsin.
Eğer sesli konuşuyorsam utanırım keza her hangi bir olayı da sesli konuşursam utanırım. Regl muhabbeti diye konuyu kapatmak yahut kısık sesli konuşmak gerekmiyor asla, terbiye ve ahlak sınırlarına girmeyeceğim (kimileri regl muhabbeti açmaya bile ahlaksızlık dediği için...) bana göre önemli olan şey üslup. Konu her ne olursa olsun sadece konuştuğun kişinin seni rahatlıkla duyabileceği bir tonda olursa ortada bir problem yoktur. Yan masadaki gerici zihniyet dikkatle sizi dinlemez ise o da rahatsız olmaz.
Bunun utanmayla vs. alakası yok ulu orta konuşulması bu kadar dillendirilmesi gereksiz bir konu. Birilerinin bundan rahatsız olması da çok gereksiz dinlemesinler o zaman konuşmalarınızı. Hem dünyanın en normal şeyi olarak görülmesi istenilen ama hem de haddinden fazla büyütülen dillendirilen bir konu bu bence. Kadınların bu konu açıldığında bu kadar kendilerine savunmaya kendilerini müdafaa etmeye çabalamalarını anlamıyorum. Erkeklerin de sanki çok ayıp, çok pis ve anormal bir şeymiş gibi yadırgayıcı tavırlar sergilemesi tuhaf. Kadının çocuk doğurması kadar doğal ve onun için gerekli olan bir şey bu. Bir anlasanız keşke.
Konu ne olursa olsun bağırarak ya da işte gülüşerek konuşan kişiler oluyor bu tür toplu mekanlarda. Rahatsız olmak normal bence. Aynı şekilde erkekler de bağırarak küfürlü konuşsa mesela gider şikayet edersiniz. Burada önemli olan sizin muhabbetiniz değil bana göre. Bağırarak konuşmanız
1. Yüksek sesle ne konuşulursa konuşulsun diğer insanlar rahatsız olur. 2. Evet doğal bir şey aranızda konuşursunuz fakat sesiniz çok çıkmıştır ve bu insanları rahatsız etmiştir çünkü özel bir konu. Ortamına göre hareket etmekte fayda var. Görgüdür.
Aşırı sesli konuşan masadaki arkadaş grubunun yan masasında oturmak bende istemem. Bunun regle Bi ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Saygı gereği ikinizin duyabileceği Bi seste konuşmak gerek. Ve soruna gelecek olursak regl en doğal oluşum bunda utanılacak bişey yok.
Utanılacak bişey değil ama konuşulacak yer var konuşulmayacak yer var. Sonuçta herkes farklı biçimde yetiştiriliyor ve bu tarz kadınsal olaylara artık göze sokar gibi anlatılması itici oluyor. Herkesin düşüncesine ve bu konulardaki anlayışına saygı duyuyorum.
Evet, regl olmak kadınların doğasında olan bir şey. Fakat uluorta yerlerde bu konu hakkında konuşmak ne kadar doğru? Utanılacak bir şey değil belki ama kafede de konuşulacak bir şey değil bence. Kimse sizin bu konuşmanızı dinlemek zorunda değil. Şahsen ben de rahatsız olurdum.
Haklısınız utanılacak durum değil gayet insani durum, o zaman bizlere seks hayatınızı anlatın, Buda insani durum gayet doğal her insan uluyor bunlarıda anlatsanız?
@G35AMG regl ve insanların seks hayatı eşit değildir, başkasıyla yaşadığımız özel farklı, kişinin kendine ait özelini paylaşması ayrı durum. Regl ve seks hayatını birbirine eş değer olarak görüyorsanız kendinizi bi sorgulayın bence ben neyin kafasında yaşıyorum diye.
@g35amg tanımadığınız insanlarla üslup şeklinize dikkat ederek konuşun lütfen, kimse sizin sığırca laflarını çekmek zorunda değil. Regl olmak kadınların doğasında olan bir durum her kadın oluyor, olmasaydı sende olmazdın bunuda unutma. Saygınızı adabınızı bilin şu üslupla gelip insanların ortamlarda olan konuşmalarını hedef haline getiremezsiniz. Sizin kafa yapınıza sahip insanların durumları ortada gerçi boş yere konuşuyoruz, topluma saygıdan bahsederken gelip burada argo konuşan siz, bu konuşmalardan bile tahrik olabilecek potansiyele sahip gizli sapıklardansınız fazla laf anlatmaya gerek duymuyorum.
@G35AMG herkesin görüşü farklıdır ayrıca kalkıp bana haketmediğim lafları küfürleri sıralarsanız sizi şikayet etmek en doğal hakkım ve bunu sonuna kadar kullanırım, senin kafa yağına sahip olmadığım için beni olmayan şeylerle itham etme hakkınız yok bu hakkı kimseye vermiyorum, vermem! Herkes kendi görüşünü yapar beni öyle bir daha sağa sola etiket edip rahatsız etmeyin son defa uyarıyorum.
Sevgili erkekler biz kadınlar ayda bir kez regl oluyoruz, ve bu bizim yumurtalıklarımızın sağlıklı olduğunun göstergesi. Bu sayede kirli kan vücuttan atılmış oluyor. Ve evet, anneniz, kızınız, kız kuzeniniz, teyzeniz hepsi sağlıklıysa regl oluyor. Ve lütfen bunu bilmiyormuş gibi davranmayın. Son olarak siz kadınlar "ayıp ayıp" diye diye bu algıyı büyüten maalesef biziz. Sağlıklı olmanın nesi ayıp?
Adetide ayıp değil diye göğe çıkardılar aw ayıp değil de herşeyin adabı var mide bulandırıcı kafede. Bende rahatsız olurum millet yemek yerken adet konuşmak hoş bişey değil bence. İnsanlar bokunu da konuşsun o zaman ayıp değil diye
Regl utanılacak birşey değil ama öyle ulu orta yerde de konuşulmaz. Karın ağrısından bahsedersin falan onlar birşey değil ama açık açık herşeyi konuşmak hoş değil. Şahsen ben konuşmam.
Utanmam neden utanıyım regl olmak da grip olmak kadar normal hatta işin aksine regl bizim için sağlıklı bir dönem sadece ağrılı atlattığımız bir şey asla rahatsız olmazdım ama şok oldum gerçekten rahatsız olmalarına uyarma gereği duymalarına falan
Benim ne konuştuğum kimseyi ilgilendirmez ses tonuma dikkat ettigim sürece kadınsal konular her ne kadar normal bir durum olsa da kimsenin özelimi özel günlerimi duymasini istemem ce heryerde konuşmam
Bu tarz konular nasıl ortalıkta rahatça konuşuluyor anlamıyorum. Tamam doğal bir durum regl olmak da yine de insan karşı cinsin yanında biraz utanır ya. Lisede de bazı kızlar ayyyyy karnım çok ağırıyoooorr, canım çikolata cekiyiiiooor diye bağırır erkekler dinler mi diye bakardı. Erkekler anlıyordu tabii. Ben utanıyordum
Yorumlarda bu konuyu savunanlar saçmalamış biraz regl olmak utanılacak ya da regl olmayı konuşmak utanılacak bir durum değil ama herşeyin bir adabı yolu yordamı var hoş değil. Bazıları erkek sünnet oluyor, erkekler de bazı şeyleri konuşuyor demiş ama kızlarda bu durumdan rahatsız ve toplum açısından rahatsız edici bir şey şöyle düşünün bir erkeğin cafede dün bir müstehcen video izlemiş adam şöyle yaptı böyle yaptı ben bir mastürbasyon yaptım deyip anlatması normal mi sizce? Elit gözükeyim derken saçmalamayın isterseniz hala erkek kadın kıyaslıyolar otobüse beyaz atletle binmeye çalıştığı için sapık muamelesi gören erkekler var, ama kızlar mini de giyer dekoltede verir sorun olmaz. Sonra şaçma şacma erkek şunu yapıyor biz yapamamıyoruz boş muhabbet.
Sen de edep adap haya ahlak olsaydı zaten yapmazdın bu utanılacak bir sey degildir ama konusulacak bir sey de degildir insanlar rahatsiz olabilor senin rahatsız oldugun bir sey olsa kalkip alkislayacak mısin hayir tepki göstereceksin o zaman başkalarına da bir şey diyemezsin ama siz kizlar toplum olarak bozulduğunuz icin bir de bunlari normal olarak karşıladıginiz icin sorun yokmus gibi davraniyorsunuz ananız babanız bir sey ögretmiyor o yüzden böylesiniz ya da ogretiyor siz cevreyi ornek olarak o da yapiyor ben de yaparim kafasinda oluyorsunuz insanliktan çikmis türk kızlari var
Uluorta regl muhabbeti? sizlere hiç öğretmedimi aileleriniz? herşeyin bir gizi gizemi saklısı vardır, elbette utanılacak bir şey değil ama kim merak etsin senin regl sancılarını, regl kanamalarından kime ne? ne şma etmeye çalışıyorsun dişi olduğunu Abaza olduğunu yakaladığımı amlarım demekmi istiyorsun Yorumlara bakıyorum da ar damarınız çatlamamış yırtılmış kime ne benim sohbetimden istediğim yerde istediğim sohbeti ederim e ne güzel nasıl s2şiyorsun onlarıda anlat oda doğal değilmi regl gibi? Az kendinize gelin az utanma duyugusunu yaşayın ya da ne yaparsanız yapın ama yapamayacaklarınızı yaparmış gibi elit olmaya çalışmayın komik duruma düşüyorsunuz Bir tanesi geçenlerde yazıp çiziyordu sansürsüz ve bende okuyorum, birisi buluşalım dedi miami’deymiş, bende oradayım dedim adresimi verdim numaramı verdim hala arayacak Yiyemeyeceğiniz s2 tutmayın yapmayacaklarınızı yaparmış gibi göstermeyin Kendiniz olun yeter ama kendiniz olmayı bile beceremiyorsunuz
Ben hâlâ anlayamıyorum bu regl konusunun neden utanç konusu olduğunu. Her ay vücudun yenilenmesi için geçirdiği doğal bir süreç bu. Kan kaybı oluyor sadece yani sırf cinsel organ rol oynuyor diye mi ayıp görülüyor bilmiyorum ama benim gibi cinselliği tabu olarak gören bir adam bile regl'in konuşulmasını çok normal buluyorken bunlar neyin kafasını yaşıyor? Masada prostat konuşsanız arkadakiler rahatsız olmazdı eminim oysa onda sidik var.
Utanılacakdan ziyade bulunduğunuz yerde sıkıntı var nedeni kafe ve lokanta tarzı yenilir içilir yerde olması bir parkta bankta otururken ya da evinizde ortamda konuşurken bir sıkıntı yok utanılacak bir durumda yok
Regl konularından utanılmaz bence utanılacak birşey yok çok doğal birşey. Yakın bir kız arkadaşım yanımda ped almıştı hiç utanmadı bu bir kızsal gerekliliğimiz demişti hatta çok duygulandım💕
Normal ve doğal bir şey evet ama kimse vajinanızdan çıkan kanı duymak istemez nasıl ki kimse b*k`undan ulu orta bahsetmiyor o da onun gibi bşey. Gerçekten b*kunu çıkarmayın.
Konuşmanın ne gereği var. Tamam doğal döngü de her doğal olanı sürekli konuşuyormuyuz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Soruya bak allahım çıldırıcam sdff yok çok normal ya çık masanın üstüne ulu orta bağır edep biraz ya artık sakınmak ne güzel Bi duygu duyun artık şu hazzı..