Bunun elbette tıbbi bir aciklaması vardır ama ben nedeninden çok sonucuyla ilgileniyorum. O kadar zor bir durum ki acayip karin ağrısı yapıyor. Hayıt otu diye bilinen bir bitki var, regl gecikmesi, regl düzensizliği, regl sanciları, cikolata kisti olarak bilinen endometriozise iyi geldiği yazıyor internette ve kitaplarda. Bu ramazan bitince denemeyi düşünüyorum ben de.
Çünkü bu endometriozis denen olay çok kötü bir şey. Minik minik bezeler ve sürekli agri yapıyor. Doktora gittigimde ne oldugu belirsiz birtakim ilaclar yazdi, kesin etki edecek mi diye sorduğumdaysa kesin değil demisti. Bende hic güven uyandırmayan bu muayene sonrası ben de doğal yolları denemeye karar verdim.
Genel olarak doktorlardan yana bir şikayetim yok ama bazıları insana yanlış bilgi veriyor. Doğal yollarla çözülebilecekken illa ağır ilaçlar yazıyorlar. Benim antibyotiğe karsı bile vücudum reaksiyon gösteriyor. Kaldı ki hormon ilaclari vs kullanamam..
Adet döngüsünde işlev yapan ve rahmin iç yüzeyini kaplayan bir tabaka vardır ve bu tabaka her adet döngüsünde dışarı atılır ve olası gebelik olursa diye hazırlanır. Bu endometriyum tabakasının yeteri kadar ve doğru şekilde dışarı atılmaması ve yumurtalıklara yerleşmesi ile oluşur. Adet olunca da fazlaca ağrılara neden olur
Kist cok dogal biraey herzaman olur 2cm sonra patlar cucut hissetmez. Ama bazen sans iste patlamiyor. Kendiliginden geri yok olabiliyor ya da amaşiyatla yok ediliyor.
bende de vardı ve aynı şekilde d kontrol hapı yazmışlardı küçülmezse ameliyat vs diyodu doktor sonra işte saraçoğlunun bi kürünü yaptırdı annem (normalde pek sevmem öyle bitkisel kürümsü şeyleri) ama işte annem ısrar etti tadı çok iğrençti ama uyguladık kürü bir süre baya başarılı oldu bakabilirsin internetten saraçoğlu soğan kürü diye
Eğer üreme Yolunda yani sperm kanalında olursa bir an önce çocuk yapmalı. Annem beni doğurmayı yani ikinci çocuğu düşünmüyor mus bu sebeple beni doğurmuş.
Ana Sayfa > Özel Günler & Hijyen > Sorular > Kadınlarda regl olduktan sonra yani üreme çağına girdikten sonra görülen endometriyozis (Çikolata kisti) neden oluşur?