Ben ilk regl olduğumda doktora gitmiştim ağrım için. İçeri girince hastayım da ondan ağrıyor herhalde dedim, oturttu karşısına beni bunun bir hastalık olmadığını, aksine sağlıklı olduğumun göstergesi olduğunu anlattı bildiğiniz kağıt kalemle, çize çize yani. Sanırım denk geldiğim en iyi doktordu :D Bu "hastayım" lafı nereden çıktı?
Regl döneminin ayda bir hasta olmaktan hiçbir farkı yok bence. O karın ağrıları , şişkinlik , yorgunluk , asabiyet , stres ve karın ağrıları ekstradan kansızlık. Hastalıktan ne farkı var söylesene.
Elbette bilimsel tabirleri var ve başka açıklamalar mevcut ama hastayım demek kendi aramızdan bence çok normal. 😁
Şifreli bir konuşma gibi düşün bizim toplumumuzda pedler, tamponlar hep gazeteye sarılır, gizli saklı alınır ya da erkek kasiyerden utanıp kadın kasiyere yönlenilir. Kendi toplumumuz buna bir pislik, utanılacak bişey gibi baktığından dolayı regl, adet dönemi gibi doğru isimleri yerine hastayım deyip geçiştirmeyi utancı indirgemeyi seçmişler.
bizden önceki kuşakların toplumsal baskısından öyle oldu herhalde hakikaten ben de Sinan Canan'dan dinledim youtubeda ne kadar sağlıklı bişeymiş halbuki ve insanın biyolojik olarak ne kadar gelişmiş olduğunun kanıtı bence tabi ki beyinden sonra :)
Regl lafını duyunca midesi bulanan ve cinsel düşüncelerden başka birşey hayal edemeyen erkeklerin yarattığı aptalca bir söylem. Birileri kadının bacak arasını düşünür de abdesti bozulur diye "hasta" lafını çıkarmışlar. Yobaz maymunlar.
Aslında bu bizden kaynaklanıyor utanıyoruz çekiniyoruz dogrudan adet oldum regl oldum diyemiyoruz. Hastayım deyip geçiştiriyoruz. Erkeklerde buna alışıyor ve sorarken bile hastalığın bitti mi? diye soruyorlar.
Cidden bu gibi şeylerle normal olan bir şeyin üstünü süslü şeylerle kapatmak çok saçma. Bende kullanıyordum çünkü ailem yok çevrende erkekler var kadın ds olsa bunu kullan bilmem ne diye direniyorlardı şu an bile normal bir şekilde reglim adet oldum desek sert tepki alıyoruz. Cidden şaşırıyorum.
Arkadaşlar arasında biz de öyle deriz ama hastalık olarak düşündüğümüzden değil, niyeyse öyle alıştık. Büyüklerimizden geliyor böyle laflar. Onlardan duyuyorum çoğunlukla.
Yani ben kimsenin karşısına çıkan herkese "BEN REGLİM" dediğini düşünmüyorum. Neden modun düşük neden ağrın var diyene "reglim" demek de mi sorun ki sence
Regil dönemimde olunca okkey erkek pardnermin alddan almazini beqliyoru ama biz çok kawga ediyoru ben bundan çok bıqıyoru okkey cikoladali muz yerine onunkiji isdiyoru...❤️💋👸
Canim benim seni alttan üstten arkadan önden her yerden alirim hayadim benim benimki kendinden cigoladali orijinal BABA başşak OKKEEEYYY. muz cigolada parali benimki beleş mk :)))))))
İşte bunu nereden çıkardığını istiyorum :) Çünkü beynin çok farklı çalışmıyorsa bu sorudan dediğin şeyi çıkarmak imkansız. Kızlar arasında bile "hastayım" olarak konuşuluyor bu, erkekle alakalı bi şey yok.
Kızları bilemem fakat bir erkeğe kardeşin, abin, baban değilse o cümleyi kurma derim. Erkek o kızı cinsellik dışında göremez yollu olduğunu bile düşünebilir.
Başının ağrımasından farklı olmayan bir şey için beni yollu görecek olan anasını yollu görmenin psikolojik yansımalarını anasına geri iade edebilir, normal bir şeyde bunu düşünecek olan hadsizlerin hayatımda işi yok. Teşekkürler öneriniz için.
Sevgilin kocan değilse adamın senle alakalı bir çok fantazi üretir sana bakış açısı yatak olur hoşunuza gitsin gitmesin ben olacak şeyi söylüyorum siz bilirsiniz gerisini.
Biri size başım ağrıyor dese yine yükselip yatak mı düşünüyorsunuz? Ya da tuvalete giden birinin arkasından "ufff şimdi işeyecek keşke ağzıma işese" mi diyorsunuz? Farkı yok çünkü.
O yüzden hastayım deniliyor zaten hanımefendi, Regl cümlesini azında dolaştıran kızla cinsellik sohbeti kurarım oradan yürüyebiliriz diye düşünür erkek beyni. Regl kelimesi malesef cinsel bir kelime olarak biliniyor bizim ülkemizde