Adet oldum demek yerine hasta oldum demek nereden çıktı sizce?

İlk gün ve öncesinde insan kendini hasta hissediyor, bir de biri sorunca regl olacağım yerine hastayım biraz ağrım var falan diyoruz ya, oradan herhalde.
şimdimi sorgulanıyor bu eskiden beri bu duurm kadında mahremiyetten dolayı bilinmesi istenmez bunu karşısındakı ınsana hastayım dıye ıfade edıyor olması daha doğru şimdi sosial medyanın vermiş oldugu cesaret nedenı ıle hasta oldugunu soylemek yerıne adet oldum demeyı tercıh edıyor
hala da günümüz kadınları real de hasta oldugunu ıfade ederken
sanal sosial platformlarda daha cesur oldukları ıcın rahat rahat soyleyebılıyor
Adet dönemininde hastalık gibi belirtilernden çıka gelmiş olabilir. Örnek, karın ağrısı, bel ağrısı, bai ağrısı, vs.
Adet olmak hasta olmak demek değil hastalanmiyoruz sonuçta ama halk içinde bazıları "adet oldum" cümlesini ayipladigi için böyle demek normal
Regl bir hastalık türü değil ki hasta ayda yılda bir kere olursun. Regl her ay düzenli oldugu için hastalık sınıfına girmiyor.
Sansurleme ihtiyaci duyduklari icin soylemislerdir halbuki insani bir sey sansurlemeye ne gerek var ki
Bunlar x kuşağı kafaları. Y ve Z kuşağı adet bile demez, regl deriz canım 💖
Adet diyorum adet demek ayıp mı
Öyle diyenlerin ağzına vuruyorum ya
Geri kafalılık başka bişey değil
hasta oluyorsun da bi nevi hasta hissediyorsun bence, herkes istedigini desin.
Büyüklerimizden bence ama saçmalık asla kullanmadım
Nerden çıktı bilmiyorum ama saçma hastalanmak ile regl olmanın arasında fark var ne alakaysa ben hiç hastalndım demem direkt reglim derim
Bilmem... herkesin ortasinda soyleyince anlamasinlar diye oldu sanirim rahat konusmak icin olabilir.
Hasta oldum demek cidden sacma
Geri zihniyetli birinin uydurduğu bir şey
Hep öyle derim bende bilmem alışkanlık sanırım
Adet yerine regl denmesi gerekmiyor mu 🙄
Adet diyince ne oluyor
Çok saçma ben direkt söylüyorum
Kimse bilmiyordu yaaa neden söyledin :D
Aynen adet oldum diyin işte
Reglm diyorumm
halam geldi de diyorlardi
Ben regl oldum diyorum
Onu ben de bilemedim
Çok sacma
Büyüklerden niyeyse ayıpmış gibi davranıyorlar
Farkı ne?
Hasta gibi hissettiklerini yerine olabilir tabi daha kötüdür ama en yakın tabir bu olabilir 🙄 veya toplumumuz da direkt söylemediği için de olbailir
bunu kadınlara hastalık gibi tanıttılar. kızlar hastalığa yakalanıyormuş gibi. onun adı regldir. regl oldum bitti.
@Patağuoatessuğaan
yoruma yazamıyorum cevap vercek misin mesaja
Anlayışsız, neyin ayıp neyin normal olduğunu ayırt edemeyen kişiler yüzünden çıkmıştır.
adetin / reglin ayıp olduğunu sananlar tarafından..
Biz boşaldık diyoz muDuşa girmem lazım diyozBu edebtir
bende bilmiyorum ama cpk büyük bi sorun meclise taşınmalı bence hatta birleşmiş milletlere
Bilmiyorum ki adet olduğunu söylemeye utanan kadınlar var
Güncellendim daha mantıklı
Adet yerini bulsun diye
Karnım ağrıyor derler genelde
Bana göre daha mantıklı.
Demeyin her şey herkese söylenmemeli
Umrumda degil organinizn kanamasi
Ateş, su, tahta element uydurmayin
İlk defa duydum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?