- Etrafımda görüyorum, birçok kadın regl olsa bile sahura kalkıyor, oruçmuş gibi iftar açıyor ya da gün boyu hiçbir şey yemiyor. Neden bu konuda suçlu gibi davranmak zorundayız?

biz Türklerde, Anadolu insanında, Anadolu'da yaşayan diğer ırklarda ve bu topraklarda yaşayan bir çok ırk, geçmişten bu güne kadar gelen ırklar,
hepsi bir Anadolu insanıdır.
Anadolu insanının başkasına, karşısındaki kişiye saygısı vardır. Anadolu insanı eşinden, abisinden, diğer insanlardan, utanma duygusu vardır.
Anadolu'da yetişmiş bir kişi alın, acık seçik elbise giydirin bakın utanır.
Anadolu insanında haya denilen bir durum vardır, edepli hayat vardır, toplum ahlakı, aile ahlakı vardır.
biz Anadolu insanın örf adetleri vardır. bu kurallara uyarız
uymak istemeyen uymasın lakin bunu saçma görüp Anadolu gencini kandırıp kendi safına çekmeye çalışımasın.
regl ol bana ne beni ne ilgilendirir. regl diye reklam yapacağına yapma, yapma senin özel durumun seni ilgilendirir beni ne ilgilendirir. oruç tutmuyorsan tutma tutana saygı duy
kişinin karşısına geçip ağzını şapırdatarak yemek yemek mi gerekir ben regl sen oruçlusun demek mi gerekir.
dini duyguyu bir kenara bırak senin insanlık erdemin nerede kalır. aile içindeki bireylere saygı duymayan bir kişi kendine saygı duymaz.
neyse neyse siz bildiğinizi yapın bir gün olur ya doğruyu öğrenirsiniz ya da yanlışa doğru demeyi öğrenirsiniz
Toplum baskısı ve Türk aile yapısından dolayı... O kadar çok fazla baskılandığımız , bütün amacımızın sadece hizmetmiş gibi hissettirildiği o kadar olay var ki... Sünnet olurken düğün yaparsın pedini siyah poşetle taşırsın... İşte biz de kabullenip başımızı eğmişiz... Ve erkeklerin de rahatına geldiği için kimse de sesini çıkarmamış. Ev işlerin de de öyle. Kadın misafirlikte , hastalık da hep bi yardım etme çabasında... Yardım etmeyince kötü gözle bakılır. Ama hiçbir erkeğe yardım etmediği için bir şey denmez ama kadınlar mecburmuş gibi hissettilir...
Saklamak saçma ama yemek yememek akşama kadar normal olabilir. Çünkü evde oruçlu başka biri varsa oruç tutmama nedeni fark etmeden biraz saygılı olup yemek yenmemeli. Tabi oruçlu kişi görmede yemek sorun olmaz. Benim düşüncem böyle.
çok saçma ya özel günümdeyim demesi yeterli bence utanılacak bişey yok tutsa da kendine tutmasada kendimize çok kasıyorlar bu konuyu yıl olmuş 2021 hala bunu aşamayan cahiller var.
ben saklamam valla herkese söylerim cinsiyet fark etmez
dislike atanlar net gerikafalıdır
ne oluyorsa bu tipler yüzünden oluyor zaten
geçen komşumuz anneme niye oruç tutmuyor kızın hiç görmedim demiş zkfı4jldhdhsbdj
Annende deseydi sana mi yaziliyor sevabi kizim oruç tutuca deseymis
O saygıdan kaynaklanan bir durum. Hak veya haksızlık olayı değil. Kaliteli biri böyle yapar.
Hala bazıları edepsizlik olarak gördükleri için ve kafalarını kuma gomdukleri için 😏😏
Saklanmamalı. Bu bana göre asla ayıp birşey değil. Benim düşüncem tabi
Neden bunu yapıyorm bnde anlamıyorm
Lahmacunselamı, yooo söylüyorum ben
Lahmacunselamı, ahhh ahhh şu eski kafalılar
Kendi bedenimle alakalı bir şey diğer insanlar neden bilsin?
O zaman başka bir hastalıkta kendi bedeninle alakalı onuda mı söylemiyorsun
@Çisem_Oğuz O başka çünkü adet bir hastalık değil
Ağızlarında yiyecekle mi dolaşsınlar.
evet
Aynn aynn
shsjdjdj
Saklamak saçma
Yo zorunda değil
Saklamıyorum
buna bende kiziyorum gerek yok yani bablarindan abilerinden cekinen bayanlar oluyo abi oruc allahin emri ise oda allahin emri yani o olmasa bizler olmazdik
Global mesajla reglim demeleri mi gerek tutuyorum de geç reklam mı yapacaklar saçma.
Toplum baskısı bizde bitmez işte
Anlamsız tepkilerden dolayı
Neden zorunda hissediyorlar.
aynen saklamayın elinizde değilki
saklama aw xd
Degiller uydurmayın
Değil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?