Selam kızlaaar. Özel günlerimde bazen koku sorunu yaşıyorum. Tabi sık sık değiştirmek bu konuda oldukça etkili bir yöntem. Başkasının duyacağı kadar bir koku değil ama beni rahatsız ediyorsa Problem büyük demektir. 🤭 Birkaç kere şu genital yıkama jellerinden kullandım aslında işe yaradı gibi. Ama zararı varsa alışkanlık kazanmadan başka yöntemlere başvuracağım. Siz kullanıyor musunuz?
Özel günlerimde kokuyu gidermek için genital bölge yıkama jeli kullanıyorum. Bu alışkanlıktan vazgeçmeli miyim?
Yani ben çoook uzun sene önce avondan özel bölge temizleyici bir jel kullanıyordum fakat özel günler için değil günlük normal temizlik hijyen gibi düşün ,
Bana göre aynı senin fikrindeydim güzel koku ve hijyen temiz her neyse temiz oluyordu fakat Daha sonrasında her ne kadar temizlesede güzel de koksa jel yani sıvı sabun gibi bir şey fabrika üretimi sonuçta doğal bir şey değil kimyasal seyler sonuçta ,
Çevremden ve netten hatta KSden gördüğüm bilgiler sonucunda bıraktım yani çünkü özel bölgeyi temiz tutuyor güzel koku bırakıyor diye iyi ve sağlıklı olmadığını gördüm, duydum ve okudum ,
Yani özel bölge içerisine yani vajina deniyor içerisine o kimyasal jel girme ihtimali ve bunun sonucunda bazı hastalıklar mikrop veya bakteriler ortaya çıkma ihtimali söz konusu olabilir bu yüzden ben bıraktım ,
Eğer kullanıyorsanda sürekli olmamasına dikkat et ve içine değdirme sakın derim ben dikkat et yani ve bol su ile yıka...
Kuzum genital bölgemize çok fazla bişey uygulamamiz gerekir heleki yıkama jellerini ayda bir iki kullanmaliyiz genital bölgemiz kendi kendini temizleyebilir yıkama kelleri ph dengesini bozar yaralar pisikler kızarıklıklar kaşıntılar meydana gelebilir ben çok ihtiyac duygudumda bir pamuk üzerine yoğurt alıyorum onu uyguluyorum hem zararı az hem kokuya hem oral seks esnasında vajinal tad a etkili bir yöntem akıntı vb gibi şeylere de etkili
Kesinlikle bunu yapmaktan vazgeçmelisiniz. Genital bölgenin temizliği için kullanabileceğiniz tek şey su. Su temizleme işlemi için çok çok yeterli. Hangi markanın olursa olsun herhangi bir temizleme jeli kullanmayın lütfen. Vajina kendi içinde belli oran ve dengede mikroorganizma barındıran bir organdır ve kullandığınız herhangi bir ürün bu dengeyi bozar bu da çeşitli sorunlara yol açar.
Regl döneminde akan kan ve çıkan koku rahmin içerisinden gelir ve steril sayılır. Dolayısıyla enfeksiyon kaynaklı bir koku değildir. O, kanın içindeki kimyasal madde veya kanamanın beraberinde getirdiği dokulardan ve proteinlerden kaynaklanır. Sık sık ped ve iç çamaşırı değiştirmek dışında özel bir temizlik yapmak gerekmez. Tersi durumda nemli bir bölge olması ve PH dengesi bozulduğu için enfeksiyon riski doğabilir. Bir ped en fazla 3-4 saat kalabilir. Aynı şey vajinal tampon için de geçerlidir. Duş alışkanlığı regl döneminde daha sık hale gelebilir. Genital bölgenin enfeksiyon kapma riskini azaltmak için pamuklu pedler tercih edilebilir.
Merhabalar canım öncelikle iyi akşamlar dilerim ve hadi gel sana yardımcı ben hiçbir markanın genital bölge yıkama jelini kullanmadım da önermiyorum da çünkü vajina asidik bir ortam bunlar vajinamızın ph dengesini bozuyor ve hiçbir kadın doğum uzmanı da genital bölge yıkama jellerini önermiyor bu alışkanlığını bırakmak zorundasın maalesef ki yoksa ilerde başına başka şekilde bela olabilir
Kesinlikle zararlı olduğunu düşünüyorum. Önceden bende hijyenik bir şey olduğunu düşünerek kullandım. Sonrasında mantar problemiyle uğraştım. Araştırıp edindiğim bilgilerde ise genital bölgenin ph seviyesini bozduğunu gördüm. Sadece su ile temizlik öneriliyor ben birde duşta bebek şampuanı kullanıyorum bedenim için genel olarak. Harici olarak genital bölgemiz zaten kendi kendini temizleyen bir bölge. Koku için dışarıdan parfüm, deodorant ile müdahale daha iyi olacaktır.
Genel temizliğine dikkat eden birinin buna ihtiyacı olmaz. Her gün çamaşır değiştirmek bol su ile doğru temizlik yeterli. Ayrıca biz bayanlarda koku durumu psikolojik. Çoğunlukla o bizim rahatsız olduğumuz kokuyu karşı taraf duymaz.
Doktorum asla yıkama jellerini kullanmamam gerektiğini söyledi ve bıraktım. Sende bırakmalısın. Bebek şampuanı ile yüzeysel yıkama gerçekleşirmek de sakınca yokmuş doktor öyle dedi... Pedini sık sık değiştir ve anlattığım gibi yıkama yapabilirsin.
Kokulu pedler var onları kullan? Ama o jellerin bi zararı olcağını sanmıyorum. Normal şartlarda zaten kullanılması gerek. Ama biz analarımızdan sırf şampuan gördüğümüz için biraz cahil kalmışız 😅 analarımız bilmezdi jeller falan. Bi şampuanla hem saç hem vücut yıkanırdı
Sadece Sebamed in intim yıkama jelini öneririm fakat gün aşırı yıkamanda fayda var. Bittikten sonra ise haftanın üç günü yıkamalısın inanılmaz memnun kalacaksın 👍🏼
Ana Sayfa > Özel Günler & Hijyen > Sorular > Özel günlerimde kokuyu gidermek için genital bölge yıkama jeli kullanıyorum. Bu alışkanlıktan vazgeçmeli miyim?