Sanırım beni en çok agresiflik zorluyor. Çekilmez biri oluyorum. Sizleri en çok ne zorluyor?
Kızlar, Pms (Adet öncesi sendrom) döneminde sizi en çok ne zorluyor?
Beğen
Paylaş
Takip Et
3 kişi beğendi
LadyAmetist sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Burda ki çogu kadın yazdıkları şeyleri açık açık yaşıyorsa ve bunu abartmıyorlarsa hastalar. Bunu normal sanıyor. Bende normal sanıyordum değilmiş; okulumu, işimi, arkadaşlarımla ilişkimi sekteye uğratan ne duygusal değişimler ne de fiziksel ağrılar normal değilmiş. Ergenliğimden beri herkesin, medyanın normal normal demesinden dolayı senelerce boş boş acı, ağrı çekmişim hepsine lanet olsun. Yabancı kaynaklara baktığım zaman öğrendim normal olmadığını. Türkiye'de aşırı derecede "bende de oluyor, iyisin, al şeker ve sıcak su torbası" diyerek geçiştiriliyor. Doktorlar bile geçiştiriyor "evlenince geçer" diyen doktor duydum ben bu kadar mı hastayı takmamak olur, senelerce boşa okumuşsun. "seninde canın tatlıymış" diyen doktor bile duydum... Bu siteye gerçekten sorunu olan genç kızlar, kadınlar giriyor onları doktora gitmek için destek vereceğiniz yere benim gibi onlarda "sıcak su, bilmem ne çayı, ağrı kesici..."diyorsunuz. Ağrı kesici ağrısını geçirmeyen kişiye"normaldir, saatlı yut" filan diyorsunuz. İyi misiniz? Ağrı kesicinin bile etki etmemesi durumunda acil doktora yönlendirilmesi gerekiyor bu kadınların.
Burada sorulan soru belli ki ağrı değil, Pms belirtileri sorulmuş. Pms ise kadınların %75-90’ının yaşadığı ve genellikle klinik boyutlara ulaşmayan bir durumdur. Bir kadının adet öncesi ödeminin olması, ruh hali dengesizliklerinin olması, sindirim sistemi rahatsızlklarının olması normaldir. Pms dönemimde duygu durum değişikliklerinin sadece %10’u tedavi gerektirecek olarak kategorize edilmiştir.
Pms döneminde bu tür değişiklikler yaşayan her kadının hasta olarak damgalanması kesinlikle doğru değil, bilimsel değil.
Zaten yeterince duygusal değilmişim gibi iyice kendimden geçiyorum mesela biri bir sey diyor üzülüyorum dediğine sonra diyorum ki kesin adetten dolayi üzülüyorum yoksa bu uzulenecek bir sey degil diyorum ama bunu bilmeme rağmen üzülüyorum cok sinir bozucu. Üstüne bir de agresif oluyorum mesela sevdiğim biri bana güzel bir bile söylese sinirleniyorum jdkskssjdksks böyle garip yani
Pms ile regl sancısı aynı şeyler degildir kadınların yüzde 89 90 lık kısmı regl ağrısı çeker çünkü regl sırasında rahim gevşer ve kasılır bundan dolayı kişi kramp sancılanma, çeker pms dedigimiz olay ise regl döneminde en ileri seviye agrı çekmektir ikisi farklı şeyler
Regli ağrısı olur zaten kasılmaları hissedersin ama burda ki kadınlar ciddi şeylerden bahsediyorlar, Ağrı kesici almaden bu dönemi atlatabilmemiz lazım. Sitede ki coğu kadın ağrı kesici almasına rağmen iyi olmadığını söylüyor, bunu normalleştirmeyin. Regli ağrıları, duygusal değişimler günlük hayatı, işi, okulu, insanlarla ilişkilere etki edicek kadar fazlaysa jinekolojik hastalık olarak tanımlanır.
Aşağıda "üzüntü, agresif, sinir, alınganlık" bu 4 duygu kombinasyonudan bahsediyor, 1 sene boyunca hep böyle bir durumdaysa açık ve net olarak bu kadının doktora gitmesi lazım.
Bunlarda bende de oluyor diyip normalleştirmemek lazım.
Kadınlar regl oldugunda rahim gevşer kasılır gevşer ve kasılır ve bu şiddetli olur 2 3 arası kasılmalardan dolayı kadınların çoğunlugu kramp çeker bence siz ya şanslı kişilerdensiniz ya da pembeli bir erkeksiniz 😃bir kadın 4 gün çektiği o sancıya bile abartıyorsunuz dermi insanın felegi şaşıyor 2 gün
@bilgesu999 ben ilk 11 yaşında okulda oldum. Onu bile eve gidip anneme söylemedim. Kendi agrimi kendim çektim. 15 yaşına kadar ağrıdı. Şimdi ağrım sizim yok hatta anlamıyorum bile. Lisede bi kız vardı her regl olduğunda ayilip bayiliyodu kapıya ambulans getittiriyodu ağlıyordu filan garip kafalar.