Regl döneminde yoga ve meditasyon gibi odaklanmayı güçlendiren aktiviteler yapmak istiyorum. Fakat işe yarar mı, faydalı olur mu diye de düşünmüyor değilim. Sonuçta regl dönemi sancılı oluyor ve meditasyon yaparken tam odaklanma olmaz gibi geliyor bana. Siz ne düşünüyorsunuz? Regl döneminde yoga veya meditasyon yapan var mı aramızda?
Regl döneminde yoga ve meditasyon yapmak faydalı olur mu?
Orkid Platinum mükemmel koruması ve yumuşak yüzeyi ile senin rahatlığına ve ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlandı. Hareketli günlerinde bile ince yapısı ile rahatlığı doyasıya yaşayabilirsin. Platinum'u hala denemediysen, denemeni tavsiye ederiz 💙
Sorunuzu doğru anlayabilmek için öncelikle netleştirmek gerektiği düşüncesindeyim. Burada “regl döneminde yoga ve meditasyon faydalı olur mu?” diye sorarken bunların bu dönemin fiziksel rahatsızlıklarına olabilecek faydasını mı amaçlıyorsunuz yoksa bu dönemde kadınlarda rastlanabilen psikolojik rahatsızlık durumlarını hafifletmeyi mi?
Ben her ikisini de amaçladığınızı varsayarak cevaplamaya çalışacağım.
Öncelikle fiziksel etkileri dikkate almak gerekirse, meditasyonun regl ağrılarını geçirme konusunda bir etkisi olabileceğini pek düşünmüyorum. İleri derecede ustalaşmış meditatörler bedenlerinin her türlü fiziksel duyudan bağımsızlaştırabiliyorlar ama bu oldukça yüksek deneyim gerektiren bir seviye. Dolayısıyla başlangıç seviyesinde böyle bir etki beklemek iyimserlik olabilir.
Dahası, eğer ağrılar dikkat dağıtıcı seviyede ise o zaman meditasyon sürecinizi de sekteye uğratabilir. Tabii aynı anda burada bir fırsat da doğabilir. Ne seviyede meditasyon tecrübeniz olduğunu bilmiyorum ama dikkatinizi ağrıyan bölgeye vererek meditasyon yapabilirsiniz. Tüm odağınızı o bölgeye yöneltip orada kalabilirseniz o zaman ağrının hem şiddet hem de şekil değiştirdiğine şahitlik edebilirsiniz. Ama bu da belirli bir tecrübe gerektirir.
Bir de bu dönemin psikolojik etkileri olabiliyor, orada hem meditasyonun hem de yoganın size fayda sağlayacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Yine sizden bağımsız olarak söylüyorum, aşırı duygusallık ve içsel sıkıntı gibi zihinsel olumsuz etkiler deneyimleyen kadınlar bu tip aktiviteler ile odaklarını değiştirerek bu etkilerden özgürleşebilirler. EEG cihazları ile yapılan beyin taramalarında meditasyon yapan kişilerin stres seviyelerinin parasempatik sistemin hızlı bir şekilde devreye girmesi sayesinde hızlıca düşüş eğilimi gösterdiğini kanıtlamıştır.
Daha detaylı bilgi ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
İlk kez yoga yapacaksınız da hafif akışların olduğu hatha yin yoga terapi veya slow flow gibi yoga tarzlarını denemenizi öğrenirim sadece yoga ile değil aynı zamanda nefes ve yoga nidra ile beraber medidasyon da regl dönemi duygusal durumların iniş çıkışlarında ve beraberinde oluşan ağrılarda yardımcı olabilir.
Freud'a göre hastalıklar yoktur. Psikolojik yani bilinçaltı yüzünden hasta olur, kendini hasta eder, hasta sanır beden. Bu mantıkla yarayabilir. Şayet Sigmund Freud tezinde haklıysa 🤭 plasebo etkisi diye bir etki de var tabi. Ilaç gibi inanmakla ilgili ve fayda verebilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İkisi de yardımcı olur. Ben meditasyon yapıyorum, yogayı bir türlü sevemedim ama eğer seversen yoga fiziksel aktivite olduğu için daha faydalı olabilir diye düşünüyorum
Meditasyonun etkisi hakkında daha fazla bilgiye bu linkten ulaşabilirsiniz. Dilerseniz online derslerimize de katılabilirsiniz. Yine sorularınız olursa buradan yardımcı olabilirim.
İç huzuru yakalayacağın her eylem rahatlatabilir. Bu nedenle tek bir olgu üzerine odaklanmak yerine seni huzura taşıyacak olguları düşün listele ve uygula, derim. Bu naçizane tavsiyem yalnızca, gerisi sana kalmış :)
Orkid Ne Diyor