Özel günlerde tampon kullanmak isteyenlerin arttığını görebiliyorum. Hele ki sürekli evdeyiz, ped kullanmanın haricinde tampona alışmak, denemek isteyenler için bir fırsat olabilir. Peki hijyenik tampon kullanmak isteyenlere neler tavsiye edersiniz? hijyenik tampon
Başta biraz rahatsızlık verse bile sonrasında düzeliyor ve hiçbir şey hissetmiyorsunuz. Esas mesele size uygun uzunlukta olanı alıp doğru şekilde konumlandırmada. En sevdiğim özelliği pedin iç çamaşırında bıraktığı lekelerden beni kurtarması gerçekten o sıkıntı beni çok darlıyordu zamanında. Faydalarını saymak gerekirse daha hijyenik olduğunu söyleyebilirim çünkü ne koku nede sızı yapıyor, yürürken veya koşarken ıslaklık hissiyatı olmadığı için daha rahatsınız. Buna ek olarak yüzmenize bile olanak sağlıyor. Rhatlığı görünce bırakamıyacağınıza eminim. Tamponu nasıl takacağım sorusuna cevap vermek gerekirse bir kere kullanmayı öğrendikten sonra tampon takmak gerçekten çok kolaydır. Önce ellerinizi yıkayıp kurulayın. Sonra fitil şeklinde olan tamponun dışındaki jelatini çıkarın. Alaturka tuvalete oturur gibi çömelin. Tamponun sivri ucu öne gelecek şekilde vajinaya doğru ittirin. Tamponu vajina içine doğru olabildiğince ileri itmeye gayret edin. Tamponun ipinin dışarıda kalmasına dikkat edin. İşte bu kadarr.
Vajinal bölgeye yerleştirilen tamponun uzun süre vajinada kalması zararlıdır, enfeksiyon kapmasına neden olabilir. Tıp dilinde toksik şok durumuna neden olabilir, bakterilerin salgıladığı toksinler tarafından zarar verici toksin haline gelebilir. Bunun belirtisi ise aniden yükselen ateş 39 dereceyi geçer, baş ağrısı, düzenli olarak sürekli kusma, sürekli kaşıntı, boğaz ağrısı, eklem ağrısı ve bununla birlikte tansiyon düşüklüğü gerçekleştirebilir.
Genelde bakire olan kızlarımız kullanmaya çekinir lakin tamponu bakire kızlarda kullanabiliyor hiçbir zararı yok burdan söylemiş olayım ama ben tercih etmiyorum
Asla tampon kullanmayı tavsiye etmem en iyisi MestrusyonCupları silikondan yapılıyor ve istediğiniz kadar uzun sürede kullanabilirsiniz Ped de kullandım ama malesef onu da sık sık değiştirmem gerekiyor şu çok sinir edici bir durum yinede tanpondan iyi olduğunu söylemeliyim
Bence ilk kullanmaya mini boy ile başlanabilir, çok yoğun kanamanız varsa ilk denemenizi reglin 3-4. Günü yapmanızı tavsiye ederim Daha önce hiç ilişkiye girmemiş kızlar da kullanabilir özellikle mini boy ve normal boyu ama ilişkiye girdikten sonra takıp çıkarması daha kolay oluyor bence Hijyene dikkat ettiğiniz sürece pedden cok daha rahat olduğuna eminim🙏
Bende de oluyor aynı şey. Doğal bir durum. şu an 19 yaşındayım 18 yaşındayken daha çok oluyordu. Ama bayaa bir şeffaf akıntı oluyordu. Şey yap, günlük ped kullan.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
yani erkeklere öğretmediğimiz bir bu eksikti😒
tamponu kız olarak rahatlıkla kullanamazsın çünkü zara değdikce acıyacak.. arkadaşlarım kullanıyor tamponu rahatmış ama fazla uzun içinde bırakmayacaksın..
Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı Kadınlardan gelen beyaz ve kokusuz akıntı abdesti bozar mı?
Günümüzdeki tıbbî verilere göre sağlıklı her kadından beyaz ve kokusuz bir akıntı (rutûbetü’l-ferc) salgılanması normal bir durum olarak kabul edilmektedir. Bu akıntı rahimden değil, daha aşağıdan gelmekte, herhangi bir necis madde ile de karışmamaktadır. Bu nedenle temiz kabul edilen akıntı abdesti bozmadığı gibi çamaşıra bulaşması da namaza engel değildir (Kâsânî, Bedâî’, I, 24; İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, I, 305).
Adet kanı kısaca pis ve bakteri taşıyan bir kandır.
Kanın akması gerekir. Akmadığı durumlarda içeride birikirse tekrar yumurtalıklara çıkması olasıdır. Bu durumda idrar yolu enfeksiyonu kısırlık yumurtalık sorunları ve daha tonla sorun demektir. Tampon ve plastik silikon tıkaçlar hepsi zararlıdır. En sağlıklısı sadece orkidtir
kızlık zarının şekline göre değişir bu sorunun cevabı. mesela; infundibuler, kribriform gibi yapıya sahipse sorun olur. ancak normal ortası delikli veya yarımay şeklindeyse bir şey olmaz. ama dikkat etmekte fayda var. ped en iyi. hem tamponlar sağlıksız.
Vajinal tampon kullanırken çok sık değiştirilmesi gerekir. Sabah takıp akşama kadar kalmamalıdır. Vajinal tampon kullanımı esnasında hayati tehlikeye neden olabilecek toksik şok sendromu gelişebilmektedir. Stafilokokus Aureus adındaki bir bakteri neden olur ve bunun salgıladığı toksinler hayati tehlikeye neden olan enfeksiyonu yapar.
Kullanıldığında kuvvetle muhtemel kızlık zarın bozulacaktır. Ama bozan şey penis olmadığı için bozulmamış sayabilirsin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Aslında bu zor zamanları bir ilişki yüksek oranlı olarak azaltmış olacak benim fikrim ise bu durumu tampona yaşatmaktan ise oldukça büyük bir penise sahip olan bana yaşatabilirsin. hem ağrısız ve rahat dönemler hemde tamponlu günler..
Şimdi ne erkek doktorlar ne imamlar gelir soruyo.😀 tabiki bir fikrim yok bizdede şeffaf sünemsi bir sıvı geliyor. bir dini yönden bilgili birine sordum abdeste etkisi olmaz demişti
Tampon dediginiz şey? Şu gözüken şeyi içine mi sokuyorsunuz 😅 peki yanlışlıkla fazla kaçarsa? Bununla kızlık zarı gitmez mi? Kan geleceği için onu da anlayamazsın... Karışık işler 😅🤷🏻♂️