Hanımlar size bir şey sormak istiyorum. Daha önce adet kanamasını kesmek için hiç uğraşmadım ama bu sefer kesmek istiyorum. Acaba başlayan adet kanamasını kesmek için ne yapabilirim? Bana neler önerirsiniz? Siz adet kanamasını nasıl kesiyorsunuz, en etkili yönteminiz nedir?başlayan adet kanamasını kesmek
Başlayan adet kanamasını kesmek için ne yapabilirim?
Mazejik falan var ağrı kesici onu attığında kesebiliyor. Eczaneye gidip adet kanamamı kesmek istiyorum hap verebilir misiniz dersen de yardımcı olurlar
Başlayan adet kanamasını kesmek için öncelikle doktora danışmak gerekir. Çünkü doktorun reçete edebileceği adet kanamasını kesen ilaçlar vardır ve bunları eczaneye giderek direkt alamayız. Eğer doğal yöntemlerle kanamayı kesmek veya hızlandırıp bitirmek isterseniz birkaç öneride bulunmak isterim.
Başlayan Adet Kanamasını Kesmek veya Azaltmak İçin Doğal Yöntemler
Bitki çayları
bitki çayları
Başlayan adet kanamasını kesmek için bitki çaylarından yararlanabilirsin. Aktarlardan alabileceğin gibi kendin de kurutarak elde edebilirsin. Hatta maydanoz gibi sindirimi ve adet kanamasını hızlandıran çaylar, kanamayı hızla söker ve ödem atmaya da yardımcı olur.
Sirke ve Limon
sirke ve limon
Limon; C vitamini ve antioksidan zengini bir meyvedir. Aynı zamanda sindirimi hızlandırmakla beraber vücut direncini artırır ve adet sancılarını hafifletir. Bir de adet kanamasını kısa süreliğine keser fakat herkeste işe yaramayabilir.
Sirke ise ağız ve boğazı temizlemekle beraber 1 tatlı kaşığı içmek dahi adet kanamasını azaltabilmektedir. Bu da limon gibi herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir.
Sıcak Su Torbası
sıcak su torbası
Karın, kasık veya bel bölgesine sıcak su torbası koyarak hem ağrıları hafifletebilir hem de adet kanamasını hızlandırıp azalmasını, hatta kısa sürede bitmesini sağlayabilirsiniz.
Hiç kesmemeni öneririm, o kan vücudunda biriken böbreklerin süzdüğü kirli kandır vücuttan atılması gerekir, normal olarak yumurta kaybı yaşayabilirsin ve bir sonraki adet dönemin çok sancılı ve kanamalı geçer, hap veya iğne kullanma. Kesmek değil ama azaltabilirsin kanamanın bir anda olmasından çok 7 güne yayabilirsin, bunun için tarçını bol tüket.
Cok guzel bilgi ama zaten tarcini cok tuketirsen ileri tarihe atar adet surecini. ayrica kadinlarda mevsim degisikliginden dolayi 1 ya da 1,5 hafta oynar bu dongu
Evet ama kanıda azaltmaya yarar, söylemeyi de unuttum kafein de tüket türk kahvesi gibi. Her sebepten dolayı oynar tabii kilo alım verme stres uykusuzluk hareketlilik gibi o önemli değil ki
Gecikmemesini istiyorsan düzenli beslenmelisin kilo alıp vermemeye dikkat etmelisin böylelikle hem ağrısız olur hemde gününde gelir seni zorlamayacak kadar kanama olur