Ya kızlar tampon kullanmaya alışmak istiyorum. Yazın daha rahat kullanayım diye şimdiden denemeye çalışacağım ama bilmeden, size danışmadan yapmayayım dedim. Acaba tampon kullanan varsa Tampax tampon nasıl kullanılır söyleyebilir misiniz?Tampax Tampon nasıl kullanılır?
Tampon kullananlar yardımcı olabilir mi, Tampax Tampon nasıl kullanılır?
1. Ellerinizi yıkayın ve tamponu sol elinize alın, tamponun arkasındaki ipin tampona sağlam tutturulduğunu test etmek için hafif çekerek kontrol edin. 2. Klozete oturarak veya yatarak veya ayakta tampon yerleşimini yapabilirsiniz. Önemli olan pelvik taban kaslarını sıkmamanız. Yerleştirme sırasında rahat olmanız gerekir. 3. Sağ eliniz ile vajina girişini ve iç dudakları yanlara doğru açın. 4. Kullandığınız tampondaki ip aşağı bakacak şekilde tamponu tutun ve yavaşça içeriye doğru ilerletin 5. Tamponun tamamı vajinaya yerleştikten sonra, tamponun ipliucuna parmağınızı değdirin ve yukarı doğru itebildiğiniz kadar tamponu itin.
Tampax tampon kullanmanın rahatlığını yaşayan birisi olarak sana bu konuda yardımcı olmak isterim. Tampax tampon, aplikatörlü hijyenik tampon olduğu için normal tampon gibi direkt yerleştirilemeyeceği düşünülüyor. Oysa ki tamponun aplikatörü, özel bölgeye hijyenik şekilde yerleştirmeyi sağlıyor ve bu sebeple Tampax tamponu severek, güvenerek kullanıyorum.
Tampan tampon nasıl kullanılır anlatayım:
Tampax Tampon
Tampax tampon, yukarıdaki resimde de gördüğün üzere tekli paketler halinde ambalajlı şekilde çıkar. Aynı zamanda kutusunun arkasında ve içerisinde hijyenik tamponu nasıl kullanacağına dair açıklamalar da bulunur. Ben yine de tampon kullanımını hatırlatmak isterim.
Tampon nasıl kullanılır?
Tampax tampon aplikatörü tamponu özel bölgeye hijyenik şekilde yerleştirmek için hazırlanmıştır. Arkasındaki tetiği geriye doğru çektikten sonra tampon, özel bölgeye yerleştirilir ve tam içerideyken tetiği iterek aplikatör içerisindeki tamponu içeriye yerleştirebilirsin. Tam olarak şöyle gerçekleşmeli:
Tampon nasıl yerleştirilir?
Tampax tampon kullanırken normal hijyenik ped kullanır gibi 3-4 saatte bir değiştirmeye özen göstermelisin. Dışarıya çıktığın zaman da yanına tıpkı ped gibi yedek tampon almalısın. Bunlara dikkat ettikten sonra Tampax tampon kullanımı çok kolay ve konforludur ;)
Hayatım iki silindir içiçe geçmiş fotoğrafta gördüğün gibi ve ipin olduğu uç kısmı da çıkıntılı. İki silindiri birbirinden tamamen ayırmadan şırınga çeker gibi çekiyosun. Aynı fotoğraftaki pozisyonu alıyor buraya kadar her şey doğru. Daha sonra ipsiz kısımdaki silindirin çıkıntılı kısmına kadar silindiri vajinaya yerleştiriyosun zaten daha fazla itsen bile gitmiyor. Daha sonra ipli kısımdaki silindiri diğer silindirin içine doğru itiyosun tık sesini duyana kadar. İki silindir içiçe geçince tık sesi geliyor böylece tampon vajinada yerleşmesi gereken yere doğru olarak yerleşiyor. Daha sonra içiçe geçmiş plastik silindiri çekip çıkarıyorsun ve çöpe atıyorsun.
Anladığım kadarıyla kızlık zarı tüm boşluğu kaplıyor diye düşünüyorsun, peki o zaman kan nasıl akıyor? Zar tamamını kaplamıyor ki kan da aksın ve tampon o kanın aktığı boşluğa takılıyor. Ayrıca herkesin kızlık zarı da yoktur, bu yüzden herkesin cinsel ilişkiden sonra kızlık zarı bozulup da kan akması gibi bir durumu da yoktur. "First things first, your hymen doesn’t actually “break” — it stretches. While it’s possible that a tampon will stretch your hymen, it’s also possible that your hymen has stretched in other ways already, or will, or won’t stretch even when you do have seks. Tampons are small, and can usually be inserted through the existing opening of your hymen (how do you think all the blood and blood clots on your period come out?)"