Kızlar ya adet döngüsü uzunluğu hesaplama nasıl yapılır kafam karışıyor hep. Telefona uygulama indiriyorum ama hiç zamanı tutmuyor, yine de her ay mutlaka adet oluyorum, olmadığım ay yok. Ama ne kadar sürede bir adet olduğumu bilmek için bu adet döngüsü uzunluğu hesaplamasını kendim ölçerek mi yapsam yoksa bana başka önerileriniz de olur mu?adet döngüsü uzunluğu hesaplama
Özel Günler & Hijyen konusunda 850 cevap paylaştı.
Adet döngüsü uzunluğu hesaplama
Adet döngüsünün uzunluğunu hesaplamak için en son görülen adet döneminin ilk günü bilinmesi gerekir. Yani geçen ay adet gördüysen, o adetin ilk başladığı gün, 1. gün tarihi baz alınarak adet döngüsü uzunluğu hesaplanır.
Adet döngüsü uzunluğu kadınlarda ortalama olarak 28 gün olsa da kişiden kişiye göre bu süre +3 gün/-3 gün değişiklik gösterebilir. Mesela benim adet döngüsü uzunluğum 30 gündür, bazen 32 gün oluyor bazen 29 ama ortalama 30 gündür. Bu ortalamayı bulabilmek ve adet döngüsünün aslını öğrenmek için kendimi 3-4 ay boyunca izledim, manuel olarak adet başlangıç ve bitiş tarihlerimi kaydettim ve sonuca ulaştım. Eğer uygulamalardan net bir sonuç alamadığını düşünüyorsan benim gibi takvime veya bir not defterine adet başlangıç-bitiş tarihlerini yazabilir ve iki adet arasındaki süreyi hesaplayabilirsin. Bu süreyi hesapladıktan sonra ne zaman adet olabileceğini ve hamile kalabileceğin günleri görmek için burayı ziyaret edebilirsin: https://adet-gunu.hesaplama.net/
Peppap diye bir uygulama var onu yükle telefonuna daha sonra en son adet olduğun zamanı ve. Kaç gün sürdüğünü düzenli düzensiz olduğunu yazıyorsun. hamile kalmak istiyor musun istemiyor musun onu yazıyorsun. o hiç sapmadan sana zaten söylüyor ayrıca iltifatlarda bulunuyor. güzel önerleri de var günlük olarak
Hiçbir uygulama senin anatomini o ay içerisindeki stres vs hormonlarını yediğin içtiğini üşütüp üşütmediğini bilemeyeceği için -3 +3 gün oynama olur bunlar normaldir ama sağlıklı bir bireysen yaklaşık 5-6 ay sonra uygulama da Nokta atışı yapmaya başlıyor :))
Yaa ne uğraşıyorsun böyle programlarla gir takvime, ilk olduğun anı günü yaz, işaretle, bir de temizlendiğin günü yaz. Böyle her ay aradaki farkı ya da hayız günlerini sayarak hesaplarsın, çocuk oyuncağı.
Bu ne kadar karışık bir adet tablosu 🙄 Flo indir bence en iyi adet takvimi o. Birde ben anlamadım, her ay adet oluyorum diyorsun. Hamile kalmak mı istiyorsun?
28 gun surer normal döngü. Bir kac ay oldugun tarihleri kaydet. Ortalama olarak hesaplaya bilirsin sonra. Tutmamasi da anormal degil. Kucuk bir stres bile adeti 2-3 gun ireli geri ala biliyor
En İyi Cevaplar