İslam teslim olmaktır İslam nakil dinidir akıl dini değil. Akıl Sadece nakil olunan kuralları anlamak için vardır. Kural koymak için değil. Kemalist eğitim sisteminden çıkan insancıkların kuş beyni çok bulanık bütün mesele bu
Sacmalamayin Allah askina. Normal bir günde ac dururum ama regl oldugumda hic dayanamiyorum. Allah boşuna mi yasak etmis bu yuzden tabi ki. Herseyin mantikli bir sebebi var yeter ki anlamak isteyin. Allah kullarina kolaylik sağlar.
Kirli olmuyor sadece bir yerin kaynadığında abdest tekrar alıyorusn ya sürekli kanadığı için abdest Alman söz konusu değil böyle bakmak lazım dinen kesinlikle kirli değildir regl olan kadın adım gibi eminim
Sana kadınların ay halini sorarlar. De ki: O, bir rahatsızlıktır. Bu sebeple ay halinde olan kadınlardan uzak durun. Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri vakit, Allah'ın size emrettiği yerden onlara yaklaşın. Şunu iyi bilin ki, Allah tövbe edenleri de sever, temizlenenleri de sever.” (Bakara, 2/222) bu ayette denildiği gibi de kadınlar adetten cunuptur ve ibadet yapamaz çünkü temiz değildir.. oruç da tutamaz kur-an da okuyamaz bu pislik ve ya kirlilik hali değil hayz halidir ve hayz hali bitincd boy abdesti alinir ve takrar kadın ibadete başlar
Kirli diye bir yargi yok. Arastirirsan Allah kadına zorluk olmasin diye regli oldugu zamanlarda namaz kilmasin diyor oruc zamaninda sonrasında tutsun deniliyor cunku ay hali kadinlarda ağrı halsizlik yapiyor. Dislanmasi gibi durum yok diger aktivitelerine istedigi gibi devam etmesinden cikarabilirsin bunu
Hamile iken neden tutulmuyorsa regl kende ayni sebepten hamile iken karninda bebek var onun beslenmesi lazim saat basi yemek yemen lazim reglkende ayni vucudun kan kaybediyorr vucuda vitamin girmesi lazim yemek yemeden olmaz saglik icin o yuzden oruc tutmayiz
Şu regl iken kan kaybediyorsun vitamin alması gerek diyenler , Bir öğünle günlük alman gereken demir ihtiyacını tek öğünle asla karşılayamazssın. Böyle bir açıklamada oruç tutmak saçma oluyor Kuranda rahatsızlık diyordu. Reglken oruç tutamamak banada saçma geliyor.
Regl olan kadın kirlidir denmesindeki sebep nedir? Bir erkek tarafından döllenilmeyen yumurtaların reaksiyonu sonucu bu adet olayı gözlemlendiği için, kadınada kirli denmesi uygun görülmüş ve aynı zamanda kadınların gusul aldıktan sonra “temizlendim” demesi de bunun bir sonucu. Özetle bir erkek tarafından döllenmezsen kirli oluyorsun.
Kirlilikle ne alaka yok öyle birşey. Regl olan kadın namaz ve oruç tutmasi haramdır. Nitekim Hz. Âişe bu konuda kendisine sorulan bir soru üzerine; Resûlullah döneminde âdet gördüklerinde tutmadıkları oruçları kaza etmekle emrolunduklarını, kılmadıkları namazları ise kaza etmekle yükümlü tutulmadıklarını söylemiştir (Buhârî, Hayız, 20; Müslim, Hayız, 69).
alakası yok, İslamiyet kolaylık dinidir. İnsanlara Hastalıklar, Yolculuk, lohusa dönemi gibi durumlarda olduğu gibi adetliyken de kolaylık olsun diye üzerinden ibadet yükümlüğü kalkar.
Kirlilikten değil ki yok öyle bir şey öyle diyen saygısızdır Regl olan kadın oruç tutamaz çünkü İslam kolaylık dini kan kaybediliyor sancılar oluyor kadına bir dinlenme müsade veriyor Allah da
Kirli değil. Allah ım ya arastirmadan etmeden. Kan kaybedince zaten halsiz oluyoruz birde oruc tut bakalim ne oluyor. Bu bir kolaylık.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
aslında öyle bir şey yok. eğer halin olur zorlanmazsan oruç tutabilirsin. kirli diye bir şey yok. önceki yıllarda diyanet bunu kabul etmişti ve dedikleri: olur tutabilirler ama biz temiz tutsunlar istiyoruz o yüzden öyle söyledik diye açıklamışlardı. regl döneminin oruca, dua okumaya vb. hiçbir dini görevine engeli yoktur. istersen oruç tutabilirsin. öğrendiğim gün rahat etmiştim ve oruçlarımı aksatmadım
yapmayın ya. ilmihallerde açık net yazıyor diyanet kafasına gör ehareket ediyor. Allah böyle buyurmuş yoruma gerek yokki. ona bakarsan boşalıncada ne oluyorki niye gusül şart. kafamıza göre dini değişemeyiz
kim açıkladı kim söyledi? kulaktan dolma bilgilerle değil araştırıp öğrenilmiş bilgileri söyledim. herkes aynı şeyi söylüyor. sizin söylediğiniz cümlelerin aynısını. herkes aynı şeyi söyleyince doğru mu oluyor? tercih hakkımız var ve söyledim isteyen tutar istemeyen tutmaz.
kizim sen sapittinmi birde yorumu gizli yapmissin. nerde la diyanetin adetken oruc tutabilirsiniz aciklamasi? gtunuzden element uydurmayin. tutmuyirsan tutma islamin sana ihtiyaci yok. allahami trip yapiyorsun sen?
isteyen tutarmis. la sen kimsin? kim oluyorsun? koskoca alemde minicik yer kapliyorsun alemlerin yerin gogun yaraticisi allahami is ogretiyorsun. cennette onun cehennemde onun dinde onun islamda onun. cennete gitmek istiyorsan iman edeceksin koydugu kurallari uyguluyacaksin. yoo uygulamiycaksanda cehennem kocaman yer sanada yeer var merak etme.
la millet uzaya gitmis marsa arac indiriyor senin gibi cahilllerde adetli kadin oruc tutar diyo. sen kimsin islama hakaret ediyorsun. haddini biliceksin
kendini fazla abartıyorsun. esas sen lafını bil kim oluyorsun ki laf söylüyorsun. hakim atamışlar gibi sayıp sövüyorsun. bir dediğin bir dediğini tutmuyor. söylenecek sözleri söylesem yetmez sana ki gerek yok ciddiye alınacak biri yok
demagoji yapma ln. daha dediklerime bile cevap veremeyip hala atmasyon yapiyorsun. git kitap oku biraz genel kultur ogren o curumus beynin az orumcek aglarindan kurtulsun.
he yaw he bir dahada inanmadigin bir din hakkinda atip tutma. sen git gunah filan cikart musevi danslari filan et. islamin senin gibilere ihtiyaci yok.
Menstruasyon yani adet dongusundeki kadin kirli degildir sadece biyolojik olarak yumurta kirli kan ile vucuttan atilmaktadir kavramlara dikkat etmek lazim
Kirlilikle alakası yok vücudundan kan sıvı kaybediyorsun zararlıdır.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kan kaybettiğin için yemen lazım diyedir heralde. Eğer kirli olduğumuz içinse bunu da dinin yobazlığına veriyorum. Kadını kirli gören bir dine inanmak saçma
Kan necasettir. Bu yüzden. O kan temiz bir kan. Ama dinimize göre kan necis bir madde. Onun için tutamıyorsunuz. Bu bizim içinde geçerli. Sperm çok mu kirli? Penisimizden üç beş damla sperm çıkınca kirli mi oluyoruz? Tabikide hayır. Ama dinimize göre spermde necasettir. Bu durumlarda oruç tutamıyoruz. Yeteri kadar açıklayıcı olduğuma inanıyorum. Umarım anlatabilmişimdir.
soruyu sorma biciminden belli oruc tutmadigin sanane birak tutanlar sorsun ha neye gore diyosan kurana gore ayet var islama inanan biri kurandakileri tartisamaz dahi hadisler ve fetvalar tartisilir. o yuzden inanan herkes kirli oldugunada inanmak zorundadir.
Dinimiz bazılarının küçük hayal dünyasından daha ilerisini düşünüyor. Sizin şer bildiklerinizde hayr vardır diyor. Tabi anlayana.. İnanan insan için sebep beğenmek yoktur, kuran yasak diyorsa o iş orda bitmiştir.
Regl dönemi bitene kadar boy abdesti alınmadığı için abdestsizde herhangi bir ibadeti yapılamayacağından oruç dahil hiç bir ibadet yapılmaz dinimize göre
Dostum bu kafayla çok mutlu bir evliliğin olur merak etme. Eşin regl olduğunda yanına yanaşma, o dönemi geçirince sırnaşık hareketler yap. O kadının ruhunu kesin kazanmış olursun. Sana dokuz ay boyunca karnında taşıyıp sancısını çekerek bir evlat verecek olan kadına böyle davran. Merak etme gönlünü kırmamış olursun. Bravo sana...
@Deren_üstün vallaha sana soyle diyeyim. sinifta nereden geliyor lan bu koku dedigim ve bu koku baska bir koku dedigim o igrenc koku vajinadan cikiyormus. arkadaslari suclarken ossuruyorsunuz olum diye onumde oturan kiz 1 ayda 1 hafta mutlaka o kokuyu salgiliyor camlari da actirmiyor kokudan oluyorum sandim bir keresinde anlayisli olun kizlae lutfen yoksa valla karsi cinsden sogudum olucdm sandim
Iyide temizligine dikkat etmiyormus demekki o kiz her kadın oyle değil 1 2 satte bir vajinasi temizleyip yeni ped taksa kokmaz şahsen ben sık sık değiştiriyorum koku falan olmuyor
En İyi Cevaplar