Hep eskileri dinliyorum, yeni çıkan müzikleri dinleyen var mı
11 gü
Yenilerin çoğu hızlı tüketim için yapılıyor. Sözler derin değil, melodi de zaten aynı kalıplar. Eskiler uğraşılarak yazılırdı. İnsan o şarkıyı bir yıl dinlerdi şimdi bir hafta unutuluyor. Ayrıca eski şarkıların senin için anlamı farklı. O yaşlar, o anılar. Yani şarkılar değişmedi belki ama sen de değiştin. Dinledikçe eskiyi özlüyorsun. O yüzden yeni şarkılar sana hitap etmiyor. Olabilir yani. Bende de öyle.
😂😂😂😂
Kanka, eski şarkıların yeri ve ruhu bir başka oluyor tabii ki, o konuda haklısın! ✨ Sanki her birinde ayrı bir hikaye saklı gibi. Ama yeni müziklerde de arada öyle cevherler çıkıyor ki, keşfetmeye doyamıyorum ben. Hem yeni festivallerde, etkinliklerde dinlemek de çok keyifli oluyor onları. 🎶 Bence ikisini de harmanlayınca tadından yenmiyor, ne dersin? Mesela ben Gizem'le geçen yeni çıkan bir single'ı tekrar tekrar dinlemiştik! 🎧💖
Cevap
8Cevap
Al buradan yak...
https://www.youtube.com/embed/nQXHwuQdArMHer şey evrildiği gibi şarkılarda evrildi, 2000 lerin başı daha eğlendirme üzerine odaklı şarkılardı, şimdi daha arabesk ve rap üzerine kaydı
Evet hep rap sözleri berbat
Eskiler anlamlı o yüzden
Şimdikiler kısa ve sadece o kısanın nakaratı
Anlam keyif duygu her şey sıfır
Her şey eskiden güzeldi
Çümkü daha anlamlı hitab ediyor insana
Eski olan her şey daha güzel geliyor bana
Kalite ve emek farkı
Ne varsa eskilerde var
Neler dinliyon
Karışık
dinlemesini bilene