Sıfat anlamında
Fiil anlaminda
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Güzel sevmeyene adam denir mi cümlesinde güzel kelimesinin nitelediği kelimeye bakalım. "Sev-me-y-en-e" Sev- (fiil kök), me-(olumsuzlum eki FFYE) y- (yardımcı ses) en-(sıfat fiildir FİYE) sevmeyen kelimesi bu haliyle bir sıfat fiildir. Adlaşmış sıfat fiildir. Fakat e yönelme hali ekini alarak isim olur. Güzel sevmeyen insan anlamına gelir. Güzel kelimesi ise ismi nitelediği için sıfattır. Anlamsal olarak da iham sanatı var diyorum. Çünkü cümlede güzel sevmeyene adam denir mi derken 2 gerçek anlam var. İham gerçek anlamla yapılır. 1. gerçek anlam bir insanı güzel sevmek. 2. gerçek anlam huy, karakter veya fiziken güzel bir kadını sevmeyene adam denir mi anlamı var. Burada iki anlam da var gibi geliyor bana. O yüzden iham söz sanatı olabilir dedim.
Rica ederim
Sıfat 100 aldım 😌
İlk yüzümdü ama 😭
Tişkirler 😌😌😌😌
Cevap
9Cevap
fiil anlamında
Fiil anlam taşıyor … orada güzel güzel kadın güzel erkek değil , bi insanı naifçe güzelce sevmek anlamında kullanılıyor
aslında ikisi de değil güzel orada sevmek fiilini niteler ve fiilleri niteleyen kelimelere zarf denir yani oradaki güzel zarf olarak kullanılmıştır
Kınık kızına
Görür belki aracı olsan ne olur 😁
Olsun bea istikametimiz belli olsun
sıfat olması için ismin önüne gelip nitelemesi lazım, fill zaten olamaz bir iş eylem belirtmiyor, burada güzel isim olur
Mehmet Ağa güzel sarışın severdi
Fiil anlamında dhshsh
Fiil anlamında.
Adlaşmış sıfat
Sıfattır o fiil olsa duramazsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar