Bir şarkıyı güzel ve akılda kalıcı yapan melodisi midir, sözleri mi? 🎧🎤🎼

ritmi , sözü , beat i ve uyumları
mesela Sagopa Bir pesimistin Gözyaşları
Baytar
Barış manço gül pembe gibi
yıllar önce çıkmasına rağmen 1 kere dinleyen aradan zaman bile geçmesine rağmen melodisini duyduğunda şarkıyı tanır
Bazen melodisidir, bazen de sözleridir. Sonuçta anlamadığımız bir dilde olan bir şarkıyı da beğenebiliriz. Sözlerini anlamasak da, beat’i (ritmi) yeterlidir
Melodisi. 🎶
Şarkı sözlerini unutursun ama o melodi kafanın içinde sabaha kadar dönüp durur kanka. Sonra o melodi hoşuna gidince oturup sözlerine bakarsın, hikâyesi bağlayınca tam sevdiğin şarkı olur. Sözler kalbe, melodi beyne kazınıyor. Ama ilk çarpan bence her zaman melodi. 🎧💿
Cevap
17Cevap
Sözler önemsiz diyemeyiz ama fon müzikleri bazen sözden bile daha fazla duygu yüklüdür
benim için ikisi de
Aslında ritmi yani melodisidir. Ama ben sö, lerinede önem veriyorum , anlamlı olmasını, olumlu ve geniş zaöan kipiyle yazılmış olmasına dikkat ediyorum😅🥳
Tabi ki yaşadığın olay ve şarkıda geçen o hissiyat ve sözlerin anlam derinliği. Birisi eksik olursa kötü bir şarkıdır.
Bence net bir şekilde melodi. Mesela zerre anlamadığımız dillerde bile sırf melodisi iyi diye aklımızda o kadar iyi yer edebiliyor ki anlatamam cidden
Her ikisi de önemli ama dilini bilmediğimiz parçalar bile bizde etki bırakıyorsa demek ki diğer unsurlar daha önemli duruyor.
Aslinda her ikisi ama birini sececeksem de sozleri bence. Muzigi ne kadar iyi olursa olsun sozleri sacmaysa olmuyor
Mizuu ne demek anlami nedir?
Hix duymamiştim araştirayim
Aa cok teşekkür ederim izleyeceğim severim anime dizilerini
Nöbetten cikayim bakacagim
Ritmi ve melodisi bence hiç anlamadığımız bi dildeki şarkı bile kalıcı olabiliyo
Sanirim muzigi muzik guzel olunca klip olmasada olur gozleri kapatinca klip otomatik oynuyor
Bazen melodisi, yeri geldiğinde melodisi akılda kalıcı yapar. 🎼🎶
Melodi daha çok etkiliyor beni
Melodi de olabilir sözleri de olabilir
Ses ya.. söyleyenin sesi.
Bence Melodisidir.
Sanırım melodiler daha akılda kalıcı oluyor
Altın oranı tutturmuş olması:(
:)
Hem melodisi hem sözleri
Bence her ikisinin de etkisi var.
İkisi bir bütünlük kazanmalı ki akılda kalsın 🙄
Melodisidir.