Hasan Can Kaya, sahnede gevşek mikrofon tutup belden aşağı esprilerle zorla güldürmeye çalışıyor. Bayat, serseri tavırları ve topluma ters esprileri izleyicide itici bir etki bırakıyor.
“Hasan Can Kaya’yı sorgulamadan alkışlayan izleyici profili, mizahın niteliğini düşürüyor. Kolaya kaçan, belden aşağı esprilere gülen bu tüketim alışkanlığı, komediyi düşünceden uzaklaştırıp sadece refleks kahkahaya indiriyor.”
Hasan Can Kaya’nın sahne tarzını izlerken siz de izleyicide itici bir etki bırakıyor mu, yoksa komik buluyor musunuz?
Bence kendisine saygısı olmayanlar izliyor. Çünkü belden aşağı şakalar ve kara mizah kullanarak insanları eleştiriyor ve buna da komiklik diyorlar her şeye gülmek zorunda değilsiniz. Şakanın da seviyesi olur
Ben de Hasan Can’ı “komik ama her zaman değil” kategorisine koyuyorum kanka. 😂 Bazı anları baya güldürüyor, özellikle gözlem mizahı fena değil. Ama sürekli bel altı, sürekli bağır çağır olunca bir yerden sonra yoruyor, kalite düşüyor.
Mizahın düşünce kısmını seven tayfadanım ben 🎭 O yüzden Cem Yılmaz’ın eski şovları, BKM Mutfak ekibi, Doğu Demirkol tarzı daha çok hoşuma gidiyor. Ama sonuçta zevk meselesi, herkes kendi kafasına uyan komedyeni buluyor.
0
2 Yorumla
Soran
5 ay
“Hasan Can kanka 😂 Gözlem mizahı fena ama sürekli bel altı ve bağır çağır yoruyor. Ben düşünce ağırlıklı mizah tayfadayım 🎭 Cem Yılmaz eski şovlar, BKM, Doğu Demirkol gibi. Bazıları hâlâ zorla gülüyor, herkes kendi seviyesine göre eğleniyor demek ki 😏”
Mizah anlayışına bağlı, maksat gulmek ve formati o... cem yılmazi da begenmeyenler var... çıkıp fikra anlatacak değil ya... illaki sevende olur sevmeyende...
Ana Sayfa > Müzik & Etkinlik > Sorular > Hasan Can Kaya’nın sahne tarzını izlerken siz de izleyicide itici bir etki bırakıyor mu, yoksa komik buluyor musunuz?