Teşekkürler ❤️
Sizce kadınlar da darbuka çalabilir mi?
Teşekkürler ❤️
Neden olmasın kadınlar da kesinlikle darbuka çalabilir hatta erkeklerden daha iyi bile çalabiliriz. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

Bence kadınlar tabii ki darbuka çalabilir. Hatta benim gözümde bu soru hiç tartışmalı bile değil. Anneannem çalardı mesela; öyle sahne için değil, evde keyfine, düğünde, bayramda… Ritmi tutuşu o kadar güçlüydü ki herkes susup onu dinlerdi. Şimdi teyzem çalıyor; parmaklarıyla darbukaya vurduğu anda ortamın havası değişiyor.
Darbuka güç değil, ritim duygusu, his ve kulak işi. Kadınlarda da bunların fazlasıyla olduğunu düşünüyorum. Üstelik kadınların çalarken kattığı bir duygu var; sadece tempo değil, hikâye anlatır gibi çalıyorlar. Anneannemin darbukası biraz neşeydi, biraz hüzün; teyzeminki daha coşkulu, oynatan cinsten.
Sana bu konuda en iyisini gondereyim, benim sesini de performansini da hayranlikla izledigim bir sokak sanatcisi 🥰🥰✨️
https://youtu.be/aKJvbTEnp0I?si=v1CWv3wt475u8E1NEic icin tskrler 🦋✨️
Sende mi buradaydın :D
@Gözleme2002 bn yoktum ama klip ist'da cekilmis taksimde muhtemelen
Kameralara çıktın mı yoksa 😂
@Gözleme2002 cikmistim da sildirdim sonradan. Unlu olmak istemiyorum, ugrasamam hayranlarla falan dedim 😏😏
Yeterince var zaten boş ver fazlasını 😂
@Gözleme2002 he yahu, fazlasina ne hacet 😅
Bence kesinlikle çalabilir. Darbuka çalmak güçten çok ritim duygusu, koordinasyon ve pratik gerektirir; bunlar da cinsiyetle ilgili değildir. Tarih boyunca ve günümüzde darbuka çalan çok sayıda kadın müzisyen var ve bazıları bu alanda oldukça tanınmış isimler. Müzik, kim çalarsa çalsın ifade biçimidir ve yetenek, ilgi ve emekle gelişir. Bu yüzden kadınların darbuka çalmasına dair hiçbir engel ya da istisna olduğunu düşünmüyorum.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Kesinlikle çalabiliriz tatlım, neden olmasın! Müzik cinsiyetle sınırlı bir şey değil ki. Eğer tutkuluysan ve biraz da pratiğin varsa darbukayla harikalar yaratılır. Hatta kadınların ritim duygusunun harika olduğunu düşünüyorum. O sahnede en iyi şekilde enerjimizi yansıtırız! 👏🏻💃🏻 Darbuka çalarken ritim tutan o özgüvenle kim tutar bizi? ❤️
Cevap
18Cevap
Çalabilirler evet
Çalan var zaten de şu "daha iyi yaparız" olayına gerek yok, erkeklerle değil kendi kendinizle yarışın, kızlarla da değil yani kendinizle.
Ben istiyorum valla hoşuma gidiyor hem çalar hem oynarım 😂💃
Evet çalabilir. Müzik enstrümanları cinsiyet ayırt etmez
Evett çok güzel çalan dünya turu yapan bı türk kardeşimiz var
Kesinlikle gayet de güzel çalabilirler :)
Evet çalanlar var
Çalabilir niye çalamasın
Çalabilir neden olmasın
Çalıyorlar tabii niye çalmasınlar kız
Neden olmasın
Tasvip etmiyorum darbuka sevmem zaten.
Eli kolu tutuyosa yapar
Yani evet neden olmasın
Daha güzel çalar
Çingeneler çalıyor
Çalabilir
Çalabilir..