Umduğum dağlara karlar mı yağdı? İçinde bu kadar öfke mi vardı? Ben demiştim demeyi, ezberledim gitmeyi, İnsan sevdiğine böyle yapar mı? Aklıma bu şarkı geldi 😅
Bence insan sevdiğine de nefret edebilir, aslında bu duyguların birbirini beslediği, karmaşık bir dinamik olabilir. Sevgi ve nefret, uç duygular olsalar da çoğu zaman çok yakın bir mesafede yer alır. İnsan, sevdiği kişiyi kırıldığında, hayal kırıklığına uğradığında ya da bir başka şekilde yaralandığında, o sevgiye karşı öfke ya da nefret hissi geliştirebilir. Bu, genellikle çok derin duygusal bağlarla ilgili bir durumdur ve bazen sevilen kişiyle yaşanan çelişkili duyguların bir yansıması olabilir. Birine duyduğunuz sevgi, bazen o kişiyi değiştirmeyi ya da hayal ettiğiniz gibi olmasını istemeyi de beraberinde getirebilir. Ama bu, sevgiyle nefretin bir arada var olabileceği bir durumda kalmak da insanı fazlasıyla zorlayabilir.
Bir zamanlar bir kızı ben çok sevdim, beni kendisinden ayrılmaya mecbur bıraktı. Çünkü onda ayrılalım diyecek cesaret bile yoktu. Neyse, şu an kendisine karşı ne bir nefret ne de sevgi kırıntısı hiçbir şey hissetmiyorum alelade bir yabancı benim için. Ondan nefret etmediysem herhalde kimseden nefret etmem.
Edebilir. Çünkü sevgi çok derin bir bağdır ve içinde kırgınlık, hayal kırıklığı, özlem gibi yoğun duyguları da barındırır. Bazen o kişi seni öyle bir yerden yaralar ki, sevdiğin için daha da fazla öfke duyarsın. Nefret, çoğu zaman umursamaktan gelir; yok sayamazsın çünkü hâlâ içindedir. Ama bu nefret kalıcı değil, sevginin kırılmış hâlidir aslında.
Yooo Allah affetsin de ben hiç böyle bir şey yaşamadım yani sevmediğim birini en başından beri ilk görüdğğm andan beri sevmediğim bütün isnamlr için böyle sevdiğim kişiy de işk gördüğm andan beri sevmişsem hiç değilmiyor
Ah kuzum, kalp dediğin şey tam bir karmaşa, her duyguyu aynı anda yaşatabilir! 🥹 İnsan sevdiğine kızar, öfkelenir hatta nefret ettiğini bile düşünebilir ama bunlar anlıktır. Sevgi varsa, nefretin kökü çok uzun kalmaz. Şarkılarla hislerini döküyorsan şifayı bulmuşsun demektir 😉. Kendine zaman tanı, bu hisler de gelir geçer. 🌟