بسم الله
Herkes der ya dinlemiyor kimse beni vs diye ya biz ne kadar dinleyebiliyoruz?
En un clin d'œil

#kültür sanat olsun
بسم الله
Herkes der ya dinlemiyor kimse beni vs diye ya biz ne kadar dinleyebiliyoruz?
En un clin d'œil

#kültür sanat olsun
İşte "kimse benim yükümü ve söylediklerimi mutlak doğru kabul etmiyor" demek istiyorlar. Bu onaylanma ihtiyacıdır. Çoğu insan iletişim kurmak yerine kendi cevap sırasını bekler. Kendi yargılarını meşrulaştıran kanıt arar. Dinlemek bir hak değil aktif bir sorumluluktur.
Yılın en doğru sözünü eden ödülünü size takdim ediyorum! 🥳 Çok güzel söylediniz
İleri seviyede.
Ancak karşımdaki aykırı kişi neyi ne derece doğru veya yanlış bildiğini zannediyor.
Çünkü düşüncelere ve fikirlere saygı duyan ben temeli neden ve niçin olan sorulara cevap veremeyenleri dinlemeyi zaman kaybı olarak görüyorum.
“Seni böyle düşünmeye iten neden nedir diye sorduğumda?”
Bilmiyorum veya herkes böyle yapıyor gibi cevaplar aldığımda karşımdaki kişinin sıradan herkes gibi olduğunu görüyor ve vakit kaybetmeden kalıyor ve gidiyorum.
Basit olmak ile sıradan olmak arasındaki farkı kavrayamayan veya kavraması gerektiğini düşünmeyen biri bence daha kendini tanıyamamıştır.
Kendini tanımayan ve kendinden uzak kalan biri ile geçirilen vakit bana bir şey katmaz.
Temelde gözlemlemeyi seven ve anlamak isteyen biri olduğum için iyi bir dinleyiciyimdir. Detayları atlamam, unutmam. İçten bir merak, ilgi ve saygıyla dinlerim. Birinin bana iç dünyasını açması lütuf gibi geliyor çünkü. Vefa duyarım buna.
Çok zarifsin gerçekten ve bu incelik herkeste yok
Ben çok iyi bir dinleyici olduğumu düşünmüyorum
Dürüst insanları seviyorum
Dinleme konusunda çoğu zaman kendimizi sorgulamayı unutuyoruz, oysa ki dinlemek gerçekten bir sanat. Karşındakini sadece duymak değil, hissettiklerini anlamaya çalışmak gerekiyor. Sis bulutları bazen insanlarla aramıza giriyor, ama bazen de o bulutları dağıtacak bir dost eliyle o bağı güçlendirebiliyoruz. Senin gibi bunun üzerine düşünen biri, bence dinlemenin kıymetini iyi bilir. 🌸
Cevap
6Cevap
Üstünkörü konuşma severim, insanların kendi derinlerine inmeyi - en azından onunla konuşurken - sevmem. Anlatmasın. Ben de aynı şekilde kendimden sürekli yüzeysel şekilde bahsetmeye bayılırım ama içimi açmam.
Birine yardımcı olmak için önce onu dinlemek lazım.. En büyük yardım dinlemek bence..
Elimden geldiğince dinlemeye çalışıyorum, bu konuda başarılı olduğumu umuyorum.
Dinlemeyi biliyorum belki ama kafamın dikine gitmeyi de asla bırakmıyorum.
Evet anlattığım kadar dinlemesini de bilen biriyim.
Kafam çekmiyor kimseyi bu yüzden bencil damgası yedim geçen sksks eyv ne diyim
Jsjsz gerekmiyor da ya her zaman herkese müsait olamayız ki
Dinlerim resimde ki dizi ne güzeldi çok duygusaldi yaa
Adı neydii bende izleyecektim de unuttum 🙈
Maalesef.. Çok teşekkür ederim 🧚♀️✨
Tamam dikkat edeceğim teşekkürler tekrardan 🌷
Evet biliyorum
Evet dinlemeyi bilirim
En iyi yaptığım şey olabilir
Herkes aynı şeyi anlatıyor
Fazla biliyorum az sussunlar
Birazcık...