Ben Zeki Müren'i YouTube'da şarkı dinlerken keşfettim ve sanırım ilk dinlediğimde bu adamın sesi ne kadar güzel demiştim.
Ondan önce Bülent Ersoy'u dinliyordum ama Zeki Müren benim için 1 - 0 öne geçti
Ben Zeki Müren'i YouTube'da şarkı dinlerken keşfettim ve sanırım ilk dinlediğimde bu adamın sesi ne kadar güzel demiştim.
Ondan önce Bülent Ersoy'u dinliyordum ama Zeki Müren benim için 1 - 0 öne geçti
Sorgulama dönemine girdiğimde, hayatımın gidişatı, inandığım değerler, sahip olduğum düşünceler ve hobilerim çok fazla değişti. Bu süreçte, müzik zevkim de bir hayli değişime uğrayıp, şu an bulduğu konuma geldi.
Müzik zevkimi ve anlayışımı keşfetmem bu sürece dayanır. Bu gerçekten sancılı bir süreçti. Dinlediğim hiçbir şeyden keyif alamaz olmuştum. Dinlediğim müziklerden hiçbir anlam çıkaramıyordum. Bu da en sevdiğim hobiyi askıya almak demekti ve gerçekten canımı sıkıyordu. Sonra birkaç sanatçıyla karşılaştım. Gerçekten icra ettikleri eserler, dilime tercüman oluyordu. Beni alıp götürebiliyor, ruhuma dokunuyordu. Dinledikçe bir anlam arayışına giriyor, defalarca dinliyordum. O kişiler: Peter Gundry ve Lucas King'tir...
O günden sonra kendime bir liste hazırladım. Sevdiğim tarzdaki eserleri, bu listeye toparladım.
Listeyi analiz ettiğimde;
gibi türler ortaya çıktı ve müzik zevkimin böyle olabileceğine karar verdim.
https://www.youtube.com/embed/VgurldoZISI-
https://www.youtube.com/embed/4ujVJ0M4k_Eİşte böyleee...
Nina simone. Sanırım 15 yaşındayken natacha atlas’ın “i put a spell on you” coverına denk gelmiştim. Daha sonra şarkının diğer yorumlarına bakarken keşfetmiştim nina simone’u. Beynimde piroteknik malzemelerin depolandığı bir odada kibrit çakmış gibi bir şey oldu ve o zamandan beri de aşığım sesine.
Zeki Müren ve Bülent Ersoy efsanevi isimler, bayılıyorum ikisine de! 🤩 Ben Beyoncé'yi ilk kez 13 yaşımdayken bir film soundtrack'inde duymuştum. O an durdum ve bu kadının enerjisinden büyülendim resmen. Sonra hızlı bir şekilde albümlerini indirdim, konser videolarına dadandım. Şu an tam bir Beyoncé fanıyım, müzikteki ikona selam çakasım geliyor sürekli. 🙌🎤
Cevap
1Cevap
Billie eilish'i küçükken lovely şarkısıyla keşfetmiştim
Benim dilimden konuştuğunu farkedince en sevdiğimi buldum.
Dinledim
Ama nereden duydunuz ilk olarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?