Manasız, bencilce gürültü kirliliği. Hemen yasaklanmalı. Bencil çünkü başkasının hakkını yiyor. Belki hastaneye gidcek biri var arkada.. Cahil kabileler shsjsj
Dün eve giderken böyle bir kabileye denk geldik. 😅

Manasız, bencilce gürültü kirliliği. Hemen yasaklanmalı. Bencil çünkü başkasının hakkını yiyor. Belki hastaneye gidcek biri var arkada.. Cahil kabileler shsjsj
Dün eve giderken böyle bir kabileye denk geldik. 😅

Düğün konvoyu gerçekten eğlenceli :) ancak sınırları ve kaideleri bilmek şartı ile,
Toplumun yoğun yaşadağı bölgelerde sessizliğe özen gösterip korna çalmayıp, yolları kapamadan, kimsenin hakkına girmeden konvoy yapılabilir. Ben evlendiğimde ana yol üzerinde konvoy yapmıştık isteyen şarkı açtı bağırdı çağırdı isteyen korna çaldı yakında ev muhit ve ya trafiği tıkayacak bir durum olmadı :D hatta tavuk alma diye bir adet var onu dahi yaptırmadım, gürültü yapmayın gece insanlar işe gider uyur hasta olan olur çocuğu olan vardır, kovarım dedim :D sakın dedim kimsenin hakkına girmeyeceğiz aman azami dikkat :D çok şükür istediğim gibi sakin gürültü patırtı olmadan kimsenin hakkına girmeden bitirdik
Gelinliğe bir tomar para akıtmak da aptallık.
Evleniyoruz diye herşeyin ennnn pahalısını almakta öyle.
Kına gecesini abartıp, yok kırmızı fistan yok bilmem nee.. Eğlencenin de içine ettiler. Adet diye diye erkek tarafını soğuttular.
Her şeyi kız tarafı isteyecek erkek tarafı alacak... Yok yaaaa... Harbiden şu söz doğru hale geldi. Zina yapmak 500TL, Evlenmek 5.000.000 TL. Kim evlenir sizce?
Konvoy yapmak bencillik ve saçmalık değil.
Fakat konvoy yaparken yolu kesmek, çevreye zarar vermek, aşırı gürültü yapmak bencillik ve cahillik.
Bu adetlerimizde olan bir şeydir.
Asker uğurlarken de konvoy yaparız, düğünde de konvoy yaparız.
Fakat son yıllarda yapılan konvoylar, konvoy değil, huzur tecavüzü.
Hiç konvoy özentim olmadı. Kendi nikahımıza zar zor yetiştik konvoy düşünecek halde de değildik 🥰😆 babam çok aceleci birisi galiba Allah ona sabırlı ve sakin olmayı öğretmek istedi ama işe yaradı mı tartışılır.
Kesinlikle katılıyorum ya, çok gereksiz ve bencil bir hareket! Hele o gürültü yok mu? İnsanların yolu kapanıyor, hastaneye yetişmesi gereken olabilir, acil işler olabilir... Bu kadar insanın hakkını gasp etmeye gerek var mı gerçekten? Düğün mutluluğunu başka şekilde de paylaşabilirler. 👏
Cevap
15Cevap
Çok sinir bozucu. Ben düğün, dernek hiç sevmem iki kişi hayatını birleştirecek diye gerek yok o kadar curcunaya. Çok düşüncesizce buluyorum o saatte, yeni uyanan çoluk çocuk bebek iş başında olan işe konsantre olmaya çalışan insanlar var yani ne gerek var ortalığı ayağa kaldırmaya. Anladık seviyorsunuz evlenin gidin siz de kurtulun biz de. 😂
Boş teneke fazla tıkırdar olayı gibi 😄
Kesinlikle katılıyorum özellikle de yol ortasında durup göbek atmaları, ya millet sizin gürültünüzü duymak zorunda mı ya da yolu boş sebeplerden dolayı ne diye tıkıyorsunuz
Kendinize ayırdığınız alanda napıyorsanız yapın ama yol ortaları cidden çok saçma.
Bizde evin önünde yapıyorlar mahelle de adettendir yapılıyor 5 10 dk'lık eğleniyorlar , resimdeki gibi yolun ortasında yapılmazsa evet iyi olurdu.
Niye saçma olsun sonuçta saatlerce durmuyorlar yolda kornaya basarak geçiyorlar çok güzel bir gelenek asırlarca devam etmeli
Ben bunlara sövüyorum eminim çok kişi de sövüyor daha evlenmeden onca küfür yiyolar inşallah mutlu olurlar😂
Düğün konvoyu çok güzel bir şey fakat bazılarının yolun ortasında durmaları çok saçma, koca yolları kapatmaları da absürt.
sığırlıktan başka bir şey değil kimsenin umrunda değilsiniz öyle yol ortasında göbek atınca kendinize sövdürmekten başka bir şey olmuyor
Cehaletin ve arsızlığın trafikte vücut bulmuş hali. trafiğin bütün kurallarını hiçe sayarak, insanların korna vasıtası ile "Hey yaşasın, herkes duysun ve bilsin! biz bu akşam sevişeceğiz..." demesinin mantığını hala anlamış değilim.
Düğün konvoyu, trafiği kapatıp davul zurna ile oynamak, kız istemeye giderken meşale yakmak vb. tüm kurtlar vadisi konsepti bana saçma geliyor. Ayrıca özel olma, farklı olma konseptli teklif videoları dron uçuranlar falan fişek patlatanlar bunlar da dahil. Herkes yarın 9-5 mesaisine gidiyor sonuç olarak. Bunların hepsi bir sektör haline gelmiş kısa süreli yapay mutluluklar. Yani damat adayının evleneceği gün jilet gibi traş olup cicim ayları geçtikten sonra saç sakal içinde gezmesi ile aynı şey.
Özellikle yol kesmeler vs. Gösterişin bu kadar aptal boyutlara gelmesi can sıkıcı.
Köylü köyünde güzel şehirde çok çirkin uyumsuzluktan başka bir işe yaramaz.
Gürültü ve trafik kirliliği bence
Yol ortasında göbek atmak çok saçma
Akıl akıldan üstündür ndkdn
Bdjdj
Tamamen görgüsüzlük insanları rahatsız etmek den başka bir şey değil
Çocuklar arabaların üstüne atlıyor ya, kalp krizi geçirecek gibi oluyorum. Çok abartı ve tehlikeli.
O an hastahaneye yetişmeye çalışan birisi olabilir trafikte.
size hava basıyorlar başka hiç bir canlı törenle çiftleşmez
Bu ülkedeki bence bütün adetler saçma
Bence değil evlenmek isteğen çoğu kişi yapmak ister bunu maskeleri indirin 🎭
Direk dügün sacmaligi kaldirilmali zaten
Saçmalık, bencillik, aşırı cringe..😒
bana çok saçma geliyor
Kesinlikle saçmalık
Evet bencillik ama ben çok seviyorum be kızçem 💫
Aşırı saçma bir gelenek, kaldırılmalı.
Ben düğünlerin de saçmalık olduğunu düşünüyorum
Saçma evet
Değil bence