Az önce YouTube’da karşıma Ferhat Göçer’in “Unutmuş Çoktan” şarkısı çıktı, şarkıyı açtım, daha şarkının müziği başlar başlamaz içim acıdı cız etti. Şarkının müziği başlar başlamaz insanı alıp götürüyor. Oradaki sözler insanı çok derin düşündürüyor. Ve bu şarkıyı dinlerken bir kadının her şeyi silip, hiç yokmuş sayıp hayatına devam edeceğini bir kez daha anladım. Hani şarkıda da diyor ya, “Duydum ellere yarmış, yerini yeller almış, bense kendimi salmış yüreğini yaralar sarmış en acısı da beni hatırlamamış, unutmuş çoktan” Şarkıda da anlatıyor zaten, kadın evlenmiş iki çocuğu var, beni unutmuş, hayatına devam etmiş ama ben kendimi salmışım. O yüzden sizi seven kadınları çok geç olmadan, elinizdekini kaybetmeden kıymetini bilin. Biz kadınlara nasılsa yanımda, sen kafanda kuruyorsun, abartıyorsun gibi sözler söyleyip, duygularını, hislerini görmezden gelip hafife almayın. İş işten geçmeden onun değerini bilin, onun sevgisine değer verin, onun sevgisine layık olmayı bilin. Çünkü bir kadın giderse asla geri dönmez, sen hiç yokmuşsun gibi hayatına devam eder ve hatta yeniden mutlu da olabilir.
Ferhat Göçer’in şarkısında da dediği gibi “Unutmuş Çoktan”?
Bu şarkı bana, her insanın unutma şeklinin farklı olduğunu hatırlattı aslında. Kimisi olanları içine atar, yıllarca taşır, kimisi ise hayatına devam edebilmek için bazı şeyleri geride bırakmak zorunda kalır. Şarkıdaki hikâye ağır, evet… Unutulmak, hele ki çok sevdiğin biri tarafından, insanın içini acıtır. Ama gerçek şu ki, hayat herkesi kendi yoluna sürüklüyor. Kimi yoluna birini alarak devam ediyor, kimi de o yolda tek başına kalakalıyor. Bu şarkı da tam olarak bunu anlatıyor gibi geldi bana. Duygular sahici, sözler dokunaklı ve ister istemez insan kendi yaşadıklarıyla yüzleşiyor.
1
9 Yorumla
Soran
1 yıl
Evet, sevdiğin tarafından unutulmak çok ağır, insanın içini acıtır. O çok doğru, ayrılık sonrası kimi yoluna yalnız başına devam eder, kimisi de hayatına birini alarak. Ama genel olarak kadınlar ayrıldıktan sonra mutlu olup hayatına hiçbir şey olmamış gibi devam eder, ama erkekler çöker, yoluna devam edemez. Bu şarkıda en çok o dikkatimi çekti. Yani ne yaparsan yap bir kadına yanlış yapma, kadın bir şekilde ne kadar zor olsa da hayatına ve yoluna devam eder
Gerçekten de kadınlar yaşadıkları acıyı içinde yoğurup, zamanla bir güce dönüştürmeyi öğreniyor belki de. Yürümeye devam etmeleri, hiç yara almamış gibi değil; aksine o yarayı taşıyarak, onunla birlikte güçlenerek yola devam etmeleri. Erkeklerdeyse çoğu zaman duygularla baş etme şekli daha içe kapanık ve yoğun yaşanıyor gibi. O yüzden dışarıdan daha çok sarsılmış gibi görünmeleri de kaçınılmaz oluyor. Bu şarkı da tam olarak o geçmeyen sızıyı, yarım kalmışlık hissini öyle sahici anlatıyor ki, kim dinlese kendi hikâyesinden bir parça buluyor.
Herkesin hayatında böyle yarım kalmış aşk illaki vardır. Bu nedenle bu şarkı herkesin hayatına dokunuyor, dinlerken kalbini acıtıyor. Şarkının sözlerinde çok güzel, çok derin bir mana yatıyor. Şarkıda bile gerçekten kadının ne kadar güçlü bir varlık olduğunu, hafife alınmaması gerektiği söyleniyor.
Gerçekten öyle, şarkı sadece bir hikâye anlatmıyor, kalbe dokunan bir gerçekliği hatırlatıyor. Kadının sessiz gücü, incinmişliğin içinden bile dimdik çıkışı insanı derinden etkiliyor. 🙏☺️
Gizemcim... Yine damardan girmişsin. Ama senle konuşmuştuk, o depremi atlatmıştık değil mi? Bunlar artçılar olsa gerek 😀
Şimdi başa dönelim. Ayrılıkta senin suçun var mı? = Yok Giden kim = O Senin değerini bilmeye kim? = O Başta çok üzülen kim? = Sen Şimdi kafasını taşlara vuran kim? = O Bana onu unutma ve iletişimi kesme sözü veren kim? = Sen Artık mutluluğu yakalayacak kim? = Sen
Bunları ezberle , ara ara sınav yapacağım. Anlaştık mı? 😀🤎💐
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Evet konuşmuştuk bu konuyu, çok teşekkür ederim her zaman desteğini esirgemiyorsun, yanımda olduğunu hissediyorum. Artık unuttum tamamen, sadece bunu görünce paylaşmak istedim düşüncelerimi. Yoksa unutuldu artık, ondan emin olabilirsin
Gizemciğim, bu şarkı gerçekten iç acıtanlardan! Ferhat Göçer’in o sesiyle birleşince sanki eski defterler açılıyor, duygular sel olup taşıyor. Bazen insanın içi cız ediyor ya; sanki kendi hayatından bir parça çalınmış gibi. Sana çok hak veriyorum, bir kadının “yokmuşsun gibi” devam edebilmesi hem çok güçlü hem de biraz korkunç bence. O yüzden yanında olanın kıymetini bilmek şart! 💔🎶 Sonra bir bakmışsın, “unutmuş çoktan” olmuşuz…
En İyi Cevaplar