Sizin teraziniz hangi sonucu veriyor?
Ağır gelen ölüm mü ayrılık mı? Yoksa eşit mi?
Ağır gelen ölüm mü ayrılık mı? Yoksa eşit mi?
Ölümü yaşamayan ölümü, ayrılığı yaşamayan ise ayrılığı kolay sanır.
Oysa ne ayrılıklar vardır ölüme eşdeğer... Bir daha haber alıp da yaşayıp yaşamadığını bile
bilmeden yüreğinde mühürlü bir sevda ile yaşar, yaşlanırsın. Nerede ne halde yüreği hangi sevdaya yelken açmış bilmeden, sadece anımsasın unutmasın yeter dersin...
Ölmüş olsa beklemek umudu biter, vuslatı mahşere sakladım sanırsın. Ya da dersin ki uzakta olsun bir daha görmesem bilmesem de mutlu olsun...
Ya ölüm? Kocaman demirden bir el sıkar boğazını, yüreğini... Gece ruyalarda görüp kan ter içinde uyanır. Yağmur yağdığında, kar yağdığında çocukça içinden geçirirsin "üşüyor mudur" diye...
Her Yasin'de her Fatiha 'da akar gider yüreğin " kabir azabını dindir yarabbi" dendikçe, sel olur gözyaşın.
Nasıl bir azaptır o bilemezsin...
Ölüm ile ayrılığı tartmak mümkün mü ?
Her ölüm bir ayrılıktır ve bazen her ayrılık bir ölüm...
ben birine aşık oldum daha çocuktum o zamanlar tabii. büyüdüm baktım hala aynı kişi var yüreğimde. tam oda bana bir şeyler hissediyo artık falan derken çocuk öldü kavgada .. şimdi diyorum ki keşke yaşasaydı da gözümün önünde başka kızlarla gezseydi hatta evlenseydi . mutlu olsaydı yani o zaman bende mutlu olurdum..
Öyle bir fark eder ki...ölümün acısı hiçbir şeyle kıyaslanamaz. ayrılık o acıyı vermez ama ayrılık ölümün veremediği hıncı verir insana ölümün isyanı bir gün biter kabullenme kişi istemese de başlar ama ayrılığın isyanı bitmez hele onu bir yerde es kaza gördüğünüzde hele ki bir de gülerken konuşurken biriyle el ele sarmaş dolaşken takılırsa gözünüzün ucuna onsuz sokaklarda yürüyemeyeceğinizi düşündüğünüz zamanlar gelir aklınıza o adımlarını başkasıyla paylaşırken artık hala seviyorsanız o sevginiz içinize öyle bir öfke atar ki ayrıldıktan sonra onun adını bir daha bir başka hemcinsinizle aynı cümle içinde bile duymaya dayanamazsınız. acı mı? yine de ölümün acısı kadar değil ama sanki daha bir dayanılmaz hale getirir insan ayrılığı.
Ölüm Allahın emri ayrılık olmasaydı.
Bazı ayrılıklar efkardan arş-ı alaya çıkartır ama işte o zaman dersin ki ölümden öte efkarım.
Teselliyi bulduğunda ise dersin ki ölüm gelmesin.Ağır basan efkar olsun.
Benim terazimde sıkıntı var her zaman yanlış tartıyor :))
Cevap
10Cevap
Ayrılık daha ağır 1 dirhem=3,207 gr. 50 dirhem=160,35 gr ediyor. Yani ölüm ile ayrılık birbirine yakın ama yine de Ayrılık 160,35 ağır
Ölüm ayrılık olmuyor mu?
Bence ayrılığın en ağırıdır, bir umut bile yaşatır insanı ama ölenden umut edilmez..
tabi ki ölüm.aksi olsa sensiz yaşayamam diyenleri birer birer gömerdik
eyvallah:)
Ayrılınca pamuk yok , bir avantaj sayılır djsfghsdhjf
Dünyada ölümden başkası yalan mantığından gitsem mi ki...
ikiside aynı kapıya cıkıyo zaten sonuçta ikisindede ayrılıyon
Ayrılık daha kötü ölüm senin elinde degildir ama ayrilik senin elindedir ve zaten onu 4 senedir ozlememin sebebide budur hala yasiyorken onunla olamamak hergün öldürüyor beni.
ilk başlarda ayrılık sonra tabiki ölüm fıtratta var napalım :D
Ayrılıkların en ağarıdır ölüm..
İnsanın omuzlarına çöreklenir kaldıramazsın.
ölüm de bri çeşit ayrılıktır. o yüzden ayrılık daha genel. benc e hakılılar
Ölüm çok kötü Allah yaşatmasın
Ölümden öte köy yok tabi ama farklı ölümlere tanık olmak kötü durum
Ayrılık daha ağır basıyor şu an için.
ölümle ayrılık mukayese edilemez kesinlikle
kesinlikle ölüm bence
biz tl kullanıyoruz ama:D
Ölüm.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar