Aslında seviyorum ama bazen bazı anlarda, daha çok kitap hakkında düşündüğüm anlarda. Arka fonda çalan şarkı rahatsız etmeye başlıyor, düşüncelerime engel oluyormuş gibi oluyor o yüzden pek tercih ettiğim bir şey değil.
Bunu ders çalışırken de yapıyordum ama sözsüz ve dinginleştiren müzikler dinlesem de odaklanamıyordum. Kişiden kişiye değişir. Problem çözerken mesela iyi oluyor ama şu sağ sol lob olayından dolayı mı emin değilim sözel alanlarda kullanamıyorum. Sesli kitap dinlerken olabilir arkada fon müziği kitaba heyecan katıyor fakat okurken dinleyemem
Sessizlik iyi gelir normalde ama İstanbul gibi bir şehirde sessizliği yakalmak mümkün olmadığı için ney sesi ile makam dinliyorum veya bunun gibi hafif ritimleri tercih ediyorum bilhassa dışarıdan gelen sesi kessin diye...
Kitap okurken tamamen kitaba konsantre olurum. Genelde çalışırken dinlerim eğer orada da yoğun şekilde konsantre olmam gerekiyorsa o süre zarfında müziği kapatırım.
Ben kitap okurken sessizliği de severim ama hafif, enstrümantal müzikler apayrı bir huzur veriyor bana. Özellikle lo-fi veya klasik müzik açınca tam kitaba dalıyorum. Sanki beynim bir anda dünyadan kopup karakterlerle birlikte maceraya çıkıyor. Bazen yağmur sesi veya piyano melodileri ile daha da odaklanıyorum. Tavsiye istersen Lo-fi Beats ya da Ludovico Einaudi'nin piano albümlerini dinle, dene derim. 🎶📚
Sözsüz klasik müziklerden oluşan bir kitap okuma müzik klasörüm var zaman zaman yenilerini de ekliyorum. Hoşuma gidiyor müziğin eşlik etmesi. Emiliano toso, balmorhea, erik satie, mark eliyahu, evgeny griko… liste böyle gidiyor