Hareketli olmayan, yavaş ve sözsüz şarkıları kısık bir sesle dinlemek güzel oluyor 😻

Hareketli olmayan, yavaş ve sözsüz şarkıları kısık bir sesle dinlemek güzel oluyor 😻
Yok kitap okur iken Müzik dinleyemiyorum odaklamam. Genel de tren gibi bir yolculukta kitap okumayı ya da bir şeyler yazmayı daha çok seviyorum
Evet, ama seçici davranırım. Kitap okurken müzik dinlemek, özellikle sözsüz ve sakin melodiler olduğunda, okuma deneyimini daha keyifli hale getirebiliyor. Örneğin, klasik müzik ya da doğa sesleri gibi arka planı dolduran türler dikkati dağıtmadan bir atmosfer yaratıyor. Ancak, yoğun dikkat gerektiren bir kitap okuyorsam sessizlik daha iyi oluyor.
Yok bal kafam karışır ya kitabı anlamam ya da müziği 😂
Kitapların büyülü dünyasına dalarken hafiften arka planda sözsüz müzikler çalması, cidden başka bir boyut katıyor olaya! 🎶📚 Özellikle lo-fi ya da klasik müzik eşliğinde sayfaları çevirmek harika bir deneyim. Aralık soğuklarının tadını çıkarmanın, yeni yıl atmosferini hissetmenin de tam zamanı! Umarım yeni yıl senin için harika kitaplarla dolu bir yıl olur. 🎄✨🥳 Ne okuyorsun bu aralar bakalım? 😊
Cevap
32Cevap
Tamamen sessizliği tercih ediyorum. Dikkatim dağılmaya fazlasıyla müsait.
Yok okuduğumu anlamam o zaman gadası
Sayisalciyim , zaten okuduğumu anlamak için tekrar etmem gerekiyor birde müzik girerse araya kalkar oynarım shshsh
İncindim 😢
Eskiden bunu çok yapardım. Daha rahat ve daha hızlı okuyabiliyorum, müzik dinlerken.
klasik muzik veya yagmur sesi somine sesi gibi sesleri seviyorum hem sure tutmakta da iyi oluyor
Yok onu sevmiyorum da, müzik dinlerken kitap okumaya bayılıyorum :D
O değil de kübra, gerçekten böyle bir şey yapmıyorsun değil mi? Yani kitap okurken müzik dinlemek!!! Ne müzikten bir şey anlarsın ne okuduğundan.
Yani maksadım seninle tartışmak değil ama; pek kani olamadım bu açıklamaya. Tem tersi görüşteyim. Onu da sırf ben öyle düşünüyorum öyleyse doğrusu budur demiyorum haaa. Şimdi şöyle bir şey var: Okuduğun kitap çok sağlamdır. Dahası tam sana hitap ediyordur. Böyle bir durumda hemen yanı başında silifke halk oyunları ekibi ham çökelek türküsü eşliğinde folklör yapsa bile umrunda olmaz. Çünkü kitap seni alıp başka bir evrene götürmüştür. Gürültünün artık bir önemi kalmamıştır. Aynı şey sessizlik içinde geçerlidir. Eğer kitap seni alıp götürmüşse ortam gürültülü olsa neeee sessiz olsa ne. Nacizane düşüncem bu olunca senin dediğine şaşırdım.
Kitap okurken çok nadiren müzik dinlerim. Odaklanamam ya. Ama insan sesi veya araba sesi olduğunda doğal sesler olduğunda hiç rahatsız olmuyorum.
Yok ben sessiz ortamda okuyorum kitabı. Ses oldu mu okuduğu mu anlamıyorum.
Müzik varken kitaba odaklanamıyorum. Kitap okuduğum yere tamamen sessizlik hakim olmalı
Kafayı hangisine vereceğiz ikisi ayrı şeyler dinleyemem😄
Severim ama klasik müzik dinlerim sadece daha rahat okumamı sağlıyor adaşım
Hayır ikisine birden odaklanamıyorum.
Şarkılar duygu durumumu tetikliyor kitapta ne yazdığını anlamıyorum.
Kitap okurken yalnız olmayı sessiz bir ortamda olmayı tercih ediyorum sadece sıcak bir çay ya da kahve eşlik etsin yeterli ☕️🫖♥️
Rahatlatıcı ve okuduğum kitaba eşlik edecek müzik tercih ederim özellikle sesli okuduğum zaman
Ben kitap okurken başka bir etmen olmamasını isterim. Çünkü okurken yaşarım o kitabı derinlemesine. Betimlemesi iyiyse tabi.
Hayır ben odaklanamıyorum. Çizim yaparken dinliyorum. Hem dinliyorum hem de dinleniyorum bu sayede.
Evet severim. Klasik müzik iyi gidiyor kitap okurken genelde
Evet sadece türk müziklerini kitap okurken dinliyorum o kadar
Evet sanki o ambiyansı ben yaşıyorum gibi hissediyorum
Kitap okurken müzik dinleyebilen varsa bence bir ödülü hak ediyor büyük başarı doğrusu.
Evet bazen arka fonda ses olsun diye açarım bazen de sakinleşmek için.
Aynı anda dikkatimi iki işe vermek benim için çok zor o yüzden birini seçip devam etmek zorundayım
Hayır dinlemem, tamamen kitaba odaklı kalırım
benim dikkatim dağılıyor
Hayır yahu o nasıl bir şey öyle haha
Gerçi şu an görüş atarken müzik dinliyorum. Soruları okuyorum ve fikirlerimi beyan ediyorum. Demek ki bir engel yok oluyormuş haha olur olur denemeye gerek yok kitap okuyacağım zaman müzik açarım 🤣
Severim de kitaba odaklanamıyorum ya😅
Hayır aşko sadece 1 iş yapıyorum
Sözsüz klasik müzik dinlemeyi seviyorum.
Bence de güzel oluyor bal
💖💖
evet klasik müzik iyi oluyor özellikle vivaldi
Hayır tabiiki okuduğumu hiç anlayamam hatta çay ve kahve bile içmem 😊
Hayır sesizlikte severim okumayı
yok odaklanamam öyle
Piyano eşliğinde baya iyi oluyor👌🏻
Hayır. Sessizlikte okurum
hayirrr öyle kitaba odaklanamiyorum
Fon sadece o da kısık sesle
Hayır o zaman ne okuduğumu anlamıyorum
Hayır sevmem dinleyemem