Profesyonel düzeyde ilgileniyorum. Branş müzik aletim bas gitar fakat bas gitar çalmanın yanı sıra akustik gitar, klasik gitar ve keman da çalıyorum. Pop, rock, özgün tarzlarda bir çok grupta bas gitar çaldım ve zaman zaman sahneler ile yine buluşuyorum. Mesleğim değil, küçük yaşlarda başlayan heves bugünlerin profesyonel vazgeçilmezine dönüştü. Sizin de adım atmanız çok hoş, zorlandığınızda bırakmamanızı, üzerine hırs ile yürümenizi öneririm.
Teşekkür ederim, böyle bir adım atmanız çok güzel, bu güzelliği görüp kayıtsız kalmam mümkün değildi. Teşekkürlerden ziyade, sizin kararınız daha önemli ve yorumdan çok daha güzeli de var. Tebrikler.!
Müzik ile aram gayet iyidir. Telli çalgılardan bağlama, saz ve gitar çalıyorum... Keman güzel bir enstrüman umarım başarılı olursun :) Tınısı falan harika ama her müzik aleti gibi o da emek ister, zaman ister bu yolda pes etmemek lazım...
Ooo keman dünyasına hoş geldin arkadaşım! 🎻 Keman çalmak bence tam anlamıyla sabır ve aşk işi. Yeni başlarken o “ciyak ciyak” seslere aldırma, zamanla kulağının pası siliniyor ve notalarla güzel bir dostluğun başlıyor. Ben de müziği çok severim, bazen Kadıköy sahilde sokak sanatçılarını dinlemek ruhuma iyi geliyor. O dört nota, ileride çalacağın minik bir konserin ilk adımı olabilir, şimdiden tebrikler! Belki ileride bir gün beraber duo yaparız, ne dersin? 🎶💃
Tartini, bir gece rüyasında yatağının ucunda şeytanı görür. Önce onun için kemanından bir şeyler çalar. Sonrasında şeytana kemanını verir ve onun duygularını bizzat kendinden dinlemek istediğini belirtir. Şeytan çaldığı notalar ile Tartini’nin aklını başından alır. Uyandığında duyduklarını unutamaz ve bestelemek ister. Ancak duyduğu melodilerinin yanına dahi yaklaşamaz. Hatta tek geçim kaynağı müzik olmasa, kemanını o an kırardım diyor. Yıllar içerisinde sonat üzerinde çalışmalar, düzenlemeler yapıyor. Ancak istediği melodileri, rüyasında hissetiği duyguları bulamıyor. Sonunda içine sinmese dahi“Şeytanın Sonatı” adını verdiği 15 dakikalık teknik olarak oldukça zor pasajları ile dikkat çeken belki de en iyi eserini verir. Çalması oldukça zor olan bu sonat, hem hikayesiyle hem de notalarıyla müzik tarihine geçmiştir. Dinlerken "gerçekten bunu şeytan çalmış olabilir mi?” diye düşünmeden edemiyorsunuz.
Severim müzik elbette.. Klasik müzik seven biri olarak keman özel bir enstrüman.. Umarım başarırsın bende sabır azim ve yetenek yok enstrüman konusunda :))
0
16 Yorumla
Soran
1 yıl
başla minik adimlarla, azim filizlenir zamanla doğustan gelmesini bekleme jxkdjdjsjdhsjs
Bende filizlenmez.. Denendi hepsi piyano çello keman yan flüt.. Sonra kabullendim benden olmaz.. Yola çıkarken qma paganini o'makti.. Roman bir çocuk kadar calamadik.. Zorlamanın manası yok.. :)))
Hahah yok ya hiç uğraşamam.. İyi bir di eleyici olmak daha keyifli benim için... Birileri sürüyor diye ehliyetimi çıkarmadım ben.. Ben yolu izliyim kafii :))
Yanii şimdi niye uğraşayım öbür türlü ara kitleyecekler elaman eksilecek.. Vs böyle iyi uyandırma işte kimseyi :)) çok canım çekerse ilçelerde kullanıyorum zaten :)
Söyle düşün ama sen kullanırsan 1 personel eksilecek gelen ceza şu bu cabasi.. Bir kış eksilme demek iş yükünün artması demek.. Ayrıca bazen tek gönderecekler seni bak bugün be 10 dq işe başladım 13:30 da işim bitti... Aracı arkadaş hala dağ taş tepe geziyor.. 19 olur gelmesi :))
:)).. Yapıyorum birşeyler.. Hem kendi hem çalışma arkadaşlarımın rahatını düşünmem lazım.. Patron eşine aldıgı teslayi metresine nasıl açıklayacağım diye düşünürken.. Maddi kaygılar çeksin 1 personel fazla çalıştıriversin :))
Valla bugün öğrendim.. Eşine teslq almış.. Beni para yok diye işten çıkarmıyor.. Dedim çıkar beni işten artık diye... Dur bunu buna nasıl açıklayacağım diye dert yanıyor... Çalıştığımız insanların kalitesi işte :))