Şarkı dinlerken Spotify mı, Apple Music mi tercih edersiniz arkadaşlar? Apple Music kaliteli şarkılar olması açısından ve online müzikleri dinleme konusunda ilk adım atan bir müzik servisi olduğu için, en önemlisi çok sıkı bir Apple kullanıcısı olduğum için Apple ekosistemine uymaktan dolayı Apple Music tercih ediyorum. Kaldı ki, Spotify’daki şarkılar Apple Music gibi kaliteli değil maalesef. Herkesin tercihine ve seçimine saygı duyuyorum ama Apple Music bu konuda çok daha başarılı 🥰
Apple Music’i çoğu kişi kullanmaz, çoğunlukla Spotify veya YouTube music severler ama ben de senin gibi düşünüyorum canım. Bence de Apple Music çok daha kolay.
Bence Spotify daha pratik kız! 🎶 Özellikle listeleri ve arayüzü tam bana göre. Apple Music de baya kaliteli, kabul ediyorum, ama benim gibi öğrenciysen Spotify’ın kampanyaları ilaç gibi geliyor. Arkadaşlarla birlikte dinleme özelliği de ayrı bir bomba. Yani ben kesinlikle Spotify diyorum ama Apple Music’in o şık havasına da laf yok. Sen de Apple ekosistemine alışınca vazgeçilmiyor, haklısın!
1
3 Yorumla
Soran
1 ay
Evet, bahsettiğin konularda Spotify gerçekten çok iyi. Ama oradaki şarkıların Apple Music’teki gibi kaliteli olmadıklarını düşünüyorum. Apple Music‘deki şarkılar uzamsal ses kalitesinde, çok daha kaliteli.
Ay Gizemcim, uzamsal ses olayını Apple Music’te duyunca ben de şaşırmıştım! 🎧 Spotify’ın bazı parçaları cidden biraz daha basic kalabiliyor, ona diyecek lafım yok. Senin gibi sound kalitesine takılan biri için Apple Music tabi daha efsane olur. Zaten Apple ekosistemine girince çıkmak istemiyor insan valla! 😄
Apple Music, çevrimiçi şarkı dinleme alanında çok iyi olsa da çevrimdışı olarak kendi müzik arşivimi kullanmayı tercih ediyorum. Zaten beğendiğim bir şarkı varsa, iTunes Store üzerinden satın alıp daha sonra Androidtelefonuma da aktarıyorum. Bu arada internet bağlantısı kesilecek kaygısı olmadan çevrimdışı müzik dinlemek en güzelidir. 🎼🎶
Normalde dijital kullanmayı tercih etmiyorum, direkt albüm satın alıyorum. Albüm olarak çıkartılmadığında ise sorunuzda ki her iki platformu da tercih etmiyorum. Deezer' ı öneririm. Gerçekten Deezer platformunda şarkıların daha kaliteli.
İkisi de değil ben Youtube ve Youtube Music'i tercih ediyorum
1
11 Yorumla
Soran
1 ay
YouTube music bence çok güzel. Ben özellikle çok sıkı YouTube’dan video izleyenlerdenim. Yanlış bilmiyorsam YouTube üyeliği alanlar YouTube Music’te de şarkı dinleyebiliyorlar. Arada YouTube üyeliği satın almak istiyorum, ama nasıl olsa böyle de izliyorum diye almaktan vazgeçiyorum. Aslında YouTube üyeliği almam gerekiyor, çünkü gerçekten deyimi yerindeyse bütün gün YouTube’da yatıp, kalkıyorum. O yüzden YouTube üyeliği almam absürt olmaz, hem böylece YouTube Music üyeliğim de olur. Ama işte Apple Music’tedeki şarkılar gerçekten aşırı kaliteli ve güzel. Ben onun arayüzüne alışmışım hem de.
Vallaha android çok kullandım zamanında spotify ve myt babayı çok kullanırdım iPhone a geçtikten sonrada alışkanlığımı sürdürdüm ve spotifydan devam ettim pişmanda değilim ya
Yıllardır iPhone kullanırım ama Apple müzik deneyimim hiç yok. Spotify üyeliğim vardır birkaç sene kullandım. Son dönemde YouTube müziği kullanıyorum. Spotify daha iyiydi
Kendi telefonun bu paralı müzik uygulamalarını hep saçma bulmuşumdur zaten yıl olmuş 2025 telefonların depolama alanları zaten çok boşuna para vermeyin
Aslında kullandığım uygulamaların kullanışlı, menüsünün ne kadar zengin olduğu çok önemli benim için. Ama müzik uygulamasında Spotify gibi zor uygulamayı tercih etmem. Evet menüsü zengin uygulamaları çok severim ama Spotify gereksiz zor bir uygulama