Herkes dinler ama anlamak için sadece acı ve yılların birikimi gereklidir..
Grup Abdal - Altın yüzüğüm kırıldı Zara - Değmen benim gamlı yaslı gönlüme Musa Eroğlu - Yâre söyleme Selda Bağcan - Mevlam birçok dert vermiş Burçin - Gesi bağlarında dolanıyorum Neşet Ertaş - Sen benimsin, ben seninim
Sevdiklerimden bazıları..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
evet ailem çok dinler bende yeni yeni dinlemeye başladım ama çok değil genelde rap tarzı daha çok hoşuma gidiyor ama dertlenmek için açılır türkü
Kesinlikle severim, hatta arada ders çalışırken ya da yürüyüş yaparken açıp mest oluyorum. İstanbul’da her ay yeni bir türkü gecesi oluyor, geçen hafta Kadıköy’de canlı canlı dinleme fırsatım oldu, efsaneydi! Bana en dokunan ise “Mihriban”, içim cız ediyor dinlerken! Türkü, insanın ruhunu okşayan bir şey. Senin favorini de çok beğendim! 🎶✨
Genelde benim de dinlediğim tür değil ama türküler baştacıdır her zaman :D kendi kökenimiz ve ister istemez dinlediğinde insanın içinde bişeyleri harekete geçiriyor.
@guapomorena bir kirsehirli olarak neset babamiz bizim gonlumuzun efemdisidir derimmm. Terini silmeye gelenleri simdiden azarlayan sanatçılar gibi degil. Hayatta naif yurekli ve dusunceli bir insan uctu aramozdan. Sozleri o kdr insana dokunuyor ki. Yasanmislik kokuyor her turkusunde.
Türkü sevilmez olur mu? Neşet Ertaş'ın bir sözü var ya hani Nerde bir türkü söyIeyen görürsen korkma yanına otur. Çünkü kötü insanIarın türküIeri yoktur! İşte tamda ondan..