7 ayseverim çünkü o olmasa ülkemizdeki kadın hakları afganistan arabistan daki gibi olucaktı ve buna karşın erkeklerin çok daha fazla kadınlar üzerinde söz hakkı olucaktı aynı zamanda eğlenceye ve sekülerizme dayalı aktivitelerin çoğuda yasak olucaktı. ve o olmasaydı Cumhuriyet olmadıgı icin demokraside olmayacaktı. aynı zamanda kadın hakları çok az olduğu icin kadına eziyette daha fazla olucaktı . şu an kadınlar istedigi erkekle evlenebiliyorsa istedigi zaman boşanabiliyorsa ailesi kızları okula gönderebiliyorsa. istedigi partiye oy atabiliyorsa ve istedigi gibi giyinebiliyora. kocası üzerine nikahlı 2. eş getiremiyorsa . istediği zaman çalışabiliyorsa. acil durumlarda ayıp diye illede kadın doktor beklemek zorunda kalmıyorsa. abisiyle erkek kardeşiyle eşit miktarda miras alıyorsa bunları kadınlar olarak atatürke borçluyuz. Gene ülkemiz arabistan değilde afganistan değilse kuzey kore değilse bunları gene Atatürke borçluyuz. Tabi bu sadece inklapları... birde bu vatan uğruna savaştaki başarıları var onlar ise say say bitmez.
13 Yorumla- 7 ay
Yani kadın hakları var mı
- 7 ay
@intikam_vakti eskiye göre ve arabitsana afganistana göre evet hala var çok sük7r malum şahıs daha erken gitseydi daha da olurdu
- 7 ay
@intikam_vakti osmanlıya göre çok çok daha iyi
En İyi Cevaplar
7 ayHayır sevmiyorum
11 Yorumla- 7 ay
Teşekkürler
Atatürkü ingilizler sevmez bide ingilizlerin bu ülkeye soktuğu siyasal islamcılar sevmez. Enver paşa iyi askerdir ama macera peresttir. Atatürk hem iyi asker hem ilerigörüşlü diceksin ki tamam iyi asker başka bu adam 17. yy da kalmış bir devleti ve milleti 20. yy a getirdi. Daha öncesinde 2. mahmut denedi ama o kadarlık yapabildi. Atatürk komple yenilenme yaptı. Ve yaptığı tarım ve sanayideki olumlu işleri var. Biraz daha yaşasaydı eğer bugünün almanyası gibi olabilirdik. Atatürk sevilmeyecek insan değil. Bağımsızlığın her türlüsünü savunmuş bir lider ekonomik bağımsızlıkta önemli iyi okumak ve iyi anlamak lazım Atatürkü. İzmirin işgalini okusan adanada antepte maraşta fransızların yaptıklarını okusan dersin ki Atatürk iyi ki varmış. İyi ki mücadele ateşini yakmış dersin. Bugün Gaziantep gastronimi de neden bu kadar iyi bir araştır. Fransızlar çok aç bırakmış o günleri yaşamak istemez kimse. Bu ülkede yaşayan insanın sorunu olmamalı atatürkle
27 Yorumla- 7 ay
Abicim yaşın küçük sen hiç işgal görmemişsin bi git gazzeye anlarsın demek istediklerimi bu düşünce şu an ki mevcut yönetimin istediği düşünce uyuyan halk ya ölür ya da köle olur. Yapmadığı ne sen bugünü biliyorsun tarih okudun mu hiç baştaki oydu başta padişah vardı abdülhamit mehmet reşat vahdettin niye onlar bişey yapamadı işgallere de Atatürk çıktı ortaya harbiye nazırı Enver paşa bile müdahale edemedi. Sen yunanın ermeninin fransızın ingilizin dostu olduğunu sanıyorsun heralde. ya da bu topraklarda doğmadın ya 1990 da özalın aldığı kürtlerdensin ya da 2011 de bunların aldığı suriyelilerdensin o dönem kadınlar yunan askerleri tecavüz etmesin diye kollarına tezek sürüyormuş yüzüne kara sürüyormuş beğenmesin de gavura teslim olmayayım diye bilincin yok ama basitmiş gibi görmen sıkıntı gazzede neden bitmiyor işgal ortadoğu neden böyle yarın senin ülken böyle olsa "aman kanka işgalciler batılı zaten medeniyet gelecek " dersen medeniyet sana uğramaz. Sen hiç bir rumun ermeninin bizim hakkımızdaki düşüncelerini duydun mu?
- 7 ay
@lishahayt tarihi olmayan birine Türk tarihini anlatamazsın ama yaşayarak öğrenirler
7 aySevilecek yanı yok ki seveyim
11 Yorumla- 7 ay
👏🏻
Yapay Zeka Cevapladı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
Atatürk Türk tarihinde önemli bir şahsiyettir Türk toplumu için verdiği emekler unutulamaz ve herdaim hatırlatılmalıdır böyle bir adama her Türk insanın saygı duyması gerekir fakat düşüncelerini kimse savunmak zorunda değildir Atatürk'te eleştrilebilir ve belirli hatalar yapmıştır bunları söylemek bizi Atatürk düşmanı yapmaz ama bizim toplumumzda maalesef lider figuru geçmiş kültürel birikimlerimizden dolayı bu kadar güçlü olduğu için bu mesleler tabu haline gelebiliyor dediğin gibi orta yolu bulmak çağın gerektirdiği şekilde yaşamak en doğrusudur
10 Yorumla
7 ayBenim onu sevmem değil önemli olan, yaşasa o beni sever miydi acaba... Bu arada Atam'a hayranım. Sen bir milleti uyandır, savaşması için ön ayak ol, kongreler yap, üşkeyi gavurun zulmünden kurtar, demokrasiyi kur, alfabe, şapka devrimi, adam hayatını bu yopraklar ve bu millet in feda etti. Allah rahmet eylesin
00 YorumlaSevmiyorum benim için bir anlam ifade etmiyor. Devlet ekranından kimseyi sevmem. Atatürkte çok kayda değer bir şey değil Bir Fatih Sultan Mehmet olmaz.
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bu soruya cevap atanların %40ı falan bende zaten engelliymiş. Ve ben bu sitede sadece sapıkları ve laftan anlamaz dar görüşlüleri engelliyorum. Böyle bir şeyin doğrusunu anlatırsın anlatırsın anlamazlar. You solve the puzzle 🤓
10 YorumlaBen de senin gibi nötr ama şöyle de bir gerçek var bize anlatılan tarih Gerçek Tarih değil
25 Yorumla
7 ayTabiki seviyorum. En büyük ve en zor şeyi başardı ve birbirinden farklı düşünce yapısındaki insanları bir amacın etrafında toplayabildi bence çok zor ve saygı duyulacak bir iş bu sadece, ülkeyi kurtarmasından bahsetmiyorum bile
00 YorumlaSevmek derken bi dusmanligim yok ama sevmem
10 Yorumla
7 ayAtatürk'ü yobazlar cariye olmak için yırtınanlar cahiller teröristler sevmez
27 Yorumla- 7 ay
Ya sen zaten kendine bir hakaretsin ki bugün cariye pazarında satılmıyorsan istediğin gibi dışarda gezip dolaşıyorsan Kocanın 4. Karısı değilsen baban seni 13 yaşında 50 yaşındaki bir adama veremiyorsa eğitimden tut her mânâda bir yerin varsa Atatürk sayesinde bazen diyorum keşke kurtarmasaydın be atam keşke çekselerdi anasını satıyım
- 7 ay
Ezber ezber konuşma bana azıcık kendi fikriniz olsun be vakit ayırın da bakın bisilere editten gordugun şeyi soyleme bana ya ciddiye mi alırım sanıyorsun hahshhshahshahhahahah ne yapti soyle bana onun yerinde başkası olsa yine medenilesecektik ama 5 sene sonra ama 20 sene sonra ne yaptı yaw yine senin askerin savaştı her zamanki gibi o sadece yoneticiydi normal bi
- 7 ay
@_Ruzgar_Kutlu_ İstanbul'da Fatih döneminden sonra esir ticareti düzene girmiştir birader Köle ve cariye ticareti yapanlara Esirci adı verilirdi ve bu esnaflar bir Lonca (Esirciler Loncası) çatısı altında örgütlenmişti yorum yapmadan önce araştır
- 7 ay
Ben senin gibi Müslümâl-ı kerimeyle hiç tartışarak zaman ayıramam naima tarihini ve kuran ve hadisleri okumadan bana gelip yazma ama şunları bırakıp gidiyorum ben sana Nisa34. ayet (Erkekler, kadınlardan üstündür, çünkü Allah onları bir çok şeylerde kadınlardan üstün etmiştir, çünkü onlar, kadınları, mallarıyla geçindirirler, doyururlar; iyi kadınlar da itaatli olurlar ve Allah, onların hakkını nasıl korumuşsa onlar da, kocaları yanlarında olmasa bile, iffetlerini korurlar. Kadınlarınızın serkeşliğinden (dikbaşlı) korkunca onlara öğüt verin, onları yatakta yalnız bırakın, dövün onları. Fakat itaat ettikleri takdirde de aleyhlerine bir sebep araştırmayın, şüphe yok ki Allah çok yüce ve büyüktür.)
Nisa3. ayet (Eğer öksüz kızlarla evlendiğinizde onlara karşı adaletli davranamamaktan korkarsanız, hoşunuza giden diğer kadınlardan iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz.)
Nisa11. ayet (Allah, evladınız hakkında size şunu tavsiye eder: Erkeğin payı, iki kızın payı kadardır.)
Bakara223(kadınlar tarlanızdır onlara dilediğiniz gibi girin) - 7 ay
1) Kadında, atta ve evde uğursuzluk vardır. [1995-6617-İbn Mace-1995/1993 c.17 s.218 /6617], [Buhârî-Müslim-Ebû Davud-Tirmizî-Nesâî] Bk. Kur’an-27/47 7/131
2) Namazın önünden kadın, eşek, siyah köpek, Yahudi veya domuz geçerse namaz bozulur. [2732-Buhârî-Müslim-Muvatta-Ebû Dâvud-Tirmizî-Nesâî] [2743-[Müslim-Ebû Dâvud-Tirmizî-Nesâî-İbnu Mâce] [6237- Müslim-Ebu Davud-Tirmizi-Nesai-İbn Mace] Bkz. Kur’an-107/4-6
3) Erkeğe karısını niçin dövdüğü sorulmaz. [3299-Ebu Dâvud] Bkz. Kur’an-33/58
4) İnsanın insana secde etmesi uygun olsaydı, kadının kocasına secde etmesini emrederdim.[3293-Tirmizî] Bk. Kur’an-27/24
5) Kadınların akılları kıt ve dindarlıkları eksiktir. [3307-Ebu Dâvud-Müslim-Buharî-İbnu Mâce] Bkz. Kur’an-39/18 4/1 49/11
6) Cehennemdekilerin çoğu kadınlardır. [5374-Buhârî-Müslim-Nesâî-Muvatta-İbn Mace] [2075-Buhârî-Müslim] Bkz. Kur’an-7/179 72/15 33/35
7) Cennette en az kadınlar vardı. [3309-Müslim] Bkz. Kur’an-7/179
8 ) Kadınlar sizin yanınızda esirler gibidirler [3303-Tirmizî] Bkz. Kur’an-4/1 49/11
9) Ey kadınlar, sizler cehennem odunusunuz. [3039-Buhârî-Müslim-Ebû Dâvud-Nesâî] Bkz. Kur’an-72/15
10) Erkek bebeğin sidiğini temizlemek için birkaç kez su serpin; kız bebeğin sidiğini temizlemek için çitileyin. [3506-Buhârî-Müslim-Muvatta-Ebû Dâvud-Tirmizî-Nesâî] [3507-Ebû Dâvud] [527-6162-İbn Mace] Bkz. Kur’an-6/139 16/58 43/17
11) Oğlan çocuğu için birbirine denk iki kurban, kız çocuğu için bir kurban gerekir. [3970-Ebû Dâvud-Tirmizî-Nesâî] Bkz. Kur’an-6/139 16/58 43/17
12) Erkeklere kadınlardan daha zararlı fitne bırakmadım. [3308-Buharî-Müslim-Tirmizî] Bkz. Kur’an-4/1 49/11
13) Kadın bir günlük yola mahremi olmadan seyahat edemez. [2194-Buhârî-Müslim-Muvatta-Ebû Dâvud-Tirmizî-] Bkz. Kur’an-33/35
14) Kadın avrettir, dışarı çıktı mı şeytan muttali olur. [3443-Tirmizî]
tabii ki severim sayarım ve yolundan yürürüm. çünkü kansız soysuz bir ingiliz artığı arap değilim.
sevmeyenlere de bakarsanız zaten hepsi soyu sopu sülalesi hain ve parazittir.
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 427 cevap paylaştı. Severim tabi ki 😌 Atatürk'e yabancılar bile hayranken 😎
12 Yorumla
7 aysevmek değil de ilke ve inkilaplarına hakim olsan yeter türk milletinin başına gelmiş en güzel şeydir kendisi
00 YorumlaHerkes sevemez önce Türk olmak gerek. Çok seviyorum
04 Yorumla
7 aySeverim tüm kalbimle. Mekânı cennet olsun, rahmetli bence büyük adamdı.
00 YorumlaMustafa Kemal Atatürkü sevmeyen vatan hainidir ve ülkeyi terk etsin.
00 Yorumla
7 aySevmeyen kesime bakınca insanın sevesi geliyor
00 Yorumla
7 ayEvet severim Alman kaynaklarıını okuyun ve Andrew Mango okuyun
00 Yorumla
7 ayAtatürk' ü hain dedesi asılanlar sevmez, İngiliz sevmez, Fransız sevmez, Yunan sevmez.
00 Yorumla
7 ayEvet bu ülkede ve topraklarda yaşıyorsak onun bilgeliği dehası sayesinde
00 Yorumla
7 aySeverim Türkiye Cumhuriyeti topraklarında büyümüş ekmeğini yemiş bir insan sevmese bile saygı duymalı saygı duymayanın kanından şüphe ederim
00 Yorumla
7 ayHayır tabii ki
10 YorumlaSevmeyenin kanından şüphe ederim
22 Yorumla
7 ayKürt olsaydım sevmezdim, o yüzden seviyorum
09 Yorumla- 7 ay
Tanıyorum, çiçekleri çok severim demiştim, sen de benden 2 kilo toprak istemiştin
- 7 ay
İşerdim
- 7 ay
Niye ağzını açıp içecek misin
- 7 ay
İşemeli sıсmalı ayine denk geldik
7 ayNası nötr la?
Seviyorum.
10 Yorumla
7 ayBuda soru mu tabiki evet
10 Yorumla🙌 Elbette seviyorum
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1,1b cevap paylaştı. Seviyorum tabi ki de.
00 Yorumla
7 ayNe seviyorum ne sevmiyorum
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 617 cevap paylaştı.
7 aySeverim sayarım. Adam gibi adamdır.
00 Yorumla Kırmızı çizgilerimden biridir
00 Yorumla
7 ayAdam kalite nasıl sevilmesin?
00 Yorumla
7 ayGünümüzde cogu şeyi Atatürke borçluyuz
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 385 cevap paylaştı.
7 ayHayır sevmiyorum
10 Yorumla
s 7 ayBende öyle
10 YorumlaSevmem
10 Yorumla
7 aySevmem
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 881 cevap paylaştı.
7 aySevgi, saygı ve minnet duyuyorum..
00 Yorumla - Kültür & Sanat konusunda 750 cevap paylaştı.
7 aySevmeyen yaşamasın bu ülkede net
00 Yorumla
7 aySeviyorum
10 Yorumla
7 ayAtam dirilse diye nelerimi vermezdim ki
00 Yorumla
7 ayCanımı veririm
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1,8b cevap paylaştı. Çok seviyorum
00 Yorumla
7 ayEvet 🇹🇷 tabii ki
00 YorumlaGiden gitmiş ne önemi var
00 Yorumla