Hava kapalı, hayat sıkıcı, her gün aynı şeyler diye düşünürken şarkıyı açmamla içimde çiçek açtırması bir oldu🤩🌺
Günaydınnn ey KS ahalisi 🌞
Hava kapalı, hayat sıkıcı, her gün aynı şeyler diye düşünürken şarkıyı açmamla içimde çiçek açtırması bir oldu🤩🌺
Günaydınnn ey KS ahalisi 🌞
Günaydın güzel Firu, maalesef şarkıyı açamadığım için senin gibi içimde çiçekler açmadı.☹️
Soruya gelirsek, bence her duygumuzda o anın temsilinde dinlediğimiz şarkı bizim yerimize duygularımızın tasvirini iyi bir şekilde yapması ve melodinin de uygun zemin oluşturmasıyla kendimizi şarkıya kaptırıyoruz.
Elbetteki her zaman sadece ruh halimizi temsil edecek şarkı dinlemeyiz. Bazen kendi acımızdan uzaklaşıp her şeyin iyi olacağı ihtimalinin enerjisine ihtiyaç duyarız. O zamanda müzik bize kucağını açar.
Bilimsel olarak açıklık getirecek olursak, hormonlar üzerindeki etkisinin ruh halimize direkt etkisi var.
Müzik ruhun gıdasıdır ifadesinin çıkış sebebidir.
5 duyu organından birini en iyi onun uyarıyor olmasından oluyor. Evrimsel süreçte sesler hep zihnimize işledi ve beynimiz ona göre tepkiler vermeye çok alıştı. Şimdi en ufak tetiklenme yetiyor 😀
Gıdası olduğu gibi zehiri de aynı zamanda. Dün bu anlamda kullanmayı denedim de dozunu fazla kaçırdım 😄
Olumlu etkisinin farkındayım da etkinin boyutu her defasında farklı oluyor. O enteresan 🤔
Bu etkinin herkesde aynı ölçüde olmadığını biliyorum ama aynı kişide farklı zamanlarda da farklı ölçüde etki ediyor 😄
Ahahaha ayarı tutturmak önemli.
Dur bir kez daha etiketleyeyim gelince bildirim bombası yesin hain 🤣
En sevdiğim teplilerinden biridi @_infinitum un
Sebeppppp? 🤣
Çünkü metafizik bir güce sahip sezgisel açıdan
Gunaydınnn Firu! 🌼✨ Şarkılar içimizdeki büyü gibi bir şey ya! 🎶 Ses dalgasıyla ruhumuza dokunan bir terapi resmen! Bi şarkı duyarsın, seni çocukluk anılarına götürür; bi başkası ise motivasyon pompalayıp gününü şahane yapar. Vibe uyumu, melodi, sözler... Psikolojimize resmen format çekiyor! 🎧💃🏻 Müzik, beynimizde dopamin salgılatıyor, o yüzden modumuz ışık hızında değişiyor. Hangi şarkıydı bakalım o çiçek açtıran? 🌸🎉
Ayy şarkıya bak!! 🥰🎶 Resmen enerjiyi sonuna kadar hissettirdi bana da! Harika bir seçim yapmışsın Firu 🙌✨ Şarkının pozitifliğini resmen buradan hissettim ya, içimde çiçekler açtı 🌺💐 Ajdar'ın meme gibisi gibi oldu resmen! 💃🏻✨ Favori müzik türün nedir bu arada? Merak ettim 😄
@Pinarkrty vidyoları göremiyorlar bence😄
Cevap
14Cevap
Konu sadece müzik değil aslında. İnsan psikolojisi zihnine bulunan düşüncelere göre şekillenir. Yani müzik dinlerken zihninizde düşünceler farklılaşmaya başlar buda psikolojinize etki eder. Müziğin yerine odağınızı değiştiren başka bir şey olsa nefes eğersizi yapmak oda etkiler. O yüzden zihninizi berrak tutmak önemli.
Enerji frekansla yayılır çünkü çiçeğimsu, hareketli müzikler de yüksek frekansa sahip olduğu için enerji verir 🙃 aynı şey aksi için de geçerlidir 😁😁
O zaman dans çiçeğim 💃🏻🕺🏻
Evet larça için teşekkürler 😇
Müzik insan etkiliyor
sesler titreşimler frekanslar etkili oluyor demek ki bu durum da moral ve motivasyon sağlıyor
pozitif düşünceler davranışlar insana iyi geliyor
Bir dönem terapi olarak da kullanılmış müzikler hala da ruhun iyileşmesinde kullanılıyor diye biliyorum. Çok müzik dinlemediğimden dolayı mı acaba ruhum hasta 😀
Müzik evrensel bir dil resmen, müzik ile, notalarla dil bilmeden anlaşabilirsin. Huzur kaynağı. Ruha hitap ediyor.
Ruhun gıdası lafı öyle boş bir laf değil çünkü. Ben de öyle. Bi anda bakmışsın arabada sesi açmış ve bağıra bağıra söylüyorum. 🥳🥳
Müzik ruhun gıdaşıdıyy 🎧🎶🎻 İşitsel biy şanat olduğunu unutmayalım🦄 O frekans ve melodileyden kaynaklı kraliçemm👑✨🎧🌸🎶👑🎻🦄🦄
Kolay ulaşılır olması, film gibi, oyunculuk gibi çok derin analizinin yapilmasina gerek olmamasi. Ama popüler müzikten bahsediyorum
Müzik de bir büyüdür mucizedir o kadar esrarengizdir 😂😂
İnsan psikolojisine en iyi gelen frekans klasik müziktir bilimsel olarak kanıtlı.
Rezonans ses dalgaları ile zihin titreşimler, sende titreşimli bir canlı olduğun için etkilenmemek mümkün değildir
Hayallere daldırtıttıttırıtırıyo
Ama ben bu tarz dinlemiyomki, antin kuntin türler dinliyom. Mesaideyim, akşama dinlerim ama
Evet müziğin öyle etkisi olur
Melodik yapıda olmasından kaynaklıdır belki
Cidden iyi geliyor
Frekans
Etkisi yok