Güncellemeler
1 yıl
Güncelleme: Başka düşünceleri olan yok mu?
Güncellemeler
1 yıl
Güncelleme 2: Olum hiç mi adam akıllı cevap verecek yok? Lütfen dalga geçmeyerek konunun benim için çok ciddi olduğunu bilerek cevap verin. Eğer dalgaya vuracaksanız konuyu atlaya bilirsiniz.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
haram değildir
Sanatçının bu tür yapımlarını devam ettirmesi için onun emek vererek yaptığı müzikten yararlanmak istiyorsan, para vererek orijinal almak gereklidir, Korsanda bu olmadığı için bir nevi emek hırsızlığıdır, buda caiz değildir. Sadece aklıma takılan şu, ben şu anda bunu almam için yeterli maddiyatım yok, olsa alıcam bu yüzden korsan kullanıyorum? Kullanma diyecekseniz de, zaten bir tek doğru düzgün zevk aldığım, beni sakinleştiren bu tür kaliteli parçalar, kul hakkına girmek, sanatçının emeğini hiçe saymak, niyetim asla hırsızlık yapmak değil. Ne yapmalıyım? Kullanmasam mı ki? Haram olmadığından emin misiniz?
spotify fizy youtube müzik den dinler sin telif hakkı ödeniyor sanatçılar
Fizy geçtim, Spotify 320kb/s OGG, youtube 256kb/s AAC formatında müzikler, Benim indirdiğim albüm FLAC 1411kb/san. Hem kalite zaten fark etmiyor, çevrimdışı dinlemek için mp3 indirsen telif hakkı ödenmediği için, sanatçı para kazanmıyor, sanatçının bu tür yapımlarının sürdürülebilir olması lazım tabii buda caiz değilmiş sanırsam, param kazanmaya başlayınca alıcam zatende, şuanlık korsanda olsa kullana bilimiyim siye sormuştum, zaten elinde sonunda alıcam nede olsa
Müziğin kendisi haram
İspatlaya bilir misiniz? Merak ediyorum, müziğin neresi haram ola bilir?
Müzik haram değildir
İndirip çevrimdışı kullanmak, "kul hakkına girmek" gibidir, Nedeni müziğin yapımcısının verdiği emeği hiçe saymış olursunuz, Yani parasını ödeyip telif hakkını ödemeniz gerekir, çok az canım yani 30 dolar ne ki bir liseli için :), müzikler çok iyi ama ona lafım yok, yani 24bit 44.1khz müzik olunca böyle oluyor demek ki.
Papağanı da varsa değildir
Ciddi konu.
Youtube ya da Spotify premium üyelik ile internetsiz dinlemek üzere şarkıları indirebiliyorsun
Spotify premium, Youtube music bir dijital albüm satmaz, ve bu indirdiğimiz şarkıları dosya olarak elde edemeyiz. Yani Spotify dan indirilen müziğin telif hakkı tamamen Spotify a ait olur. Spotify kütuphanesi dışında erişim olmaz yani bana göre anlamsız. Düşünsene, Spotify üyeliğin bitince indirdiğin o şarkılarada erişimin bitiyor. Hem onu geçtim, benim istediğim şey FLAC albüm. Kaba tabirle mp3, mesela Spotify müziklerinden 5-6 kat daha kalitelidir. Sizin demek istediğiniz sanırım itunes gibi lisanslı şekilde müzik indirmek, ama dediğim gibi, öğrenciyim ve maddi durumum yok maalesef :(
Değil niye haram olsun
Caiz değildir. Aslında tüm korsanlar için geçerlidir, mesela: oyun, film, müzik gibi sektörlerde bir emek vardır, ve hiç bir emek beleş değildir, hakkı ödenmelidir. Bana sorarsan, bende korsan oyun, ve filmlere bakıyorum, zaten oyun ve film sektöründe bir sürü sponsorlu anlaşmalar oluyor, genellikle iyi gelirler elde ediliyor, ve senin bir filmi satın almayıp ta korsan izlemen, sektöre yön vermez, zaten film ve oyun her zaman olacak şeyler :) Ancak müzik sektörü böyle değil, Sanatçı bir albümü yapmak için çok fazla emek veriyor, özellikle kaliteli müzikler için, ve sen eğer bu albümü gidip korsan indirirsen, sanatçıya hiç bir katkıda bulunmazsın, ve buda sanatçının emeğini yemektir. Sadece 30 birim dolar fiyatlı albüm aslında, yabancılar için su içmek gibi bir şey, tabi öğrenci olduğum için 900tl verecek gücüm yok, bu yüzden korsan müziği kullanıp, kullanmamak arasında kaldım. Umarım anlamışsınızdır :)
Korsan evlat seni
Korsan derken Karayip Korsanlarını kastetmiyorum, Kopya ve hırsızlık anlamında. Ciddi konu.