https://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=4032
Hakikat kitabevleri hakkinda ne düşünüyorsunuz? Okuyan takip eden var mi? Çoğu hocadan farkli fetvalari var
https://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=4032
Hakikat kitabevleri hakkinda ne düşünüyorsunuz? Okuyan takip eden var mi? Çoğu hocadan farkli fetvalari var
Her fetva doğru olacak diye bir kaide yok.
Bağlamanın caiz olmadığını duymuştum sadece.
Fakat Peygamberine Şair denilen İslam dinine inanıyoruz.
Dolayısıyla kulağa güzel gelen sözlerde sıkıntı olmamalı diye düşünüyorum.
Çağrı biçimi Melodik bir yapıya sahip bir Dinin mensubuyuz. (Ezan)
Dolayısıyla onda da sıkıntı olmamalı diye düşünüyorum.
Ayrıca İslami düğünlerde İlahiler eşliğinde halay çekilir.
Bu konular gerçekten kişisel tercih ve inanç meselesi ya tatlım. Dinimizle ilgili farklı görüşler var, o yüzden herkesin kendi vicdanına uygun şekilde yol alması önemli. Hakikat Kitabevleri hakkında ise olumlu ya da olumsuz bir yargıda bulunmam doğru olmaz, bu biraz okuyan kişilerin değerlendirmesiyle alakalı. İlahi ya da müzik dinlemek konusunda da net bir yanıt belki burada verilmez ama sen kendine en uygun olanı bulabilirsin. 🌟 Eğer kararsızsan güvenilir kaynaklardan detaylı araştırma yapmanı öneririm. 🌸
Cevap
8Cevap
Kur'an'da haram olduğu yazıyorsa haramdır. Aç Türkçe Kur'an oku. Öyle bir şey var mı bakalım. Yoksa da başka kimsenin ne dediğine inanma
Nakşibendi tatikatinin fetvaları bunlar TV izlemek müzik dinlemek haram cuma günleri TV açılmaz günah buna benzer çok şeyleri var.
Kafir ve müzik bu iş bu kadar basit değil
İsteyen istediğini dinlesin bir olan Allaha bağlılık müzikle ölçülmez
Merhaba, bu hususlar hakkında daha detaylı konuşabiliriz sizinle isterseniz iletişime geçin.
Müzik haram değil. Kuranda da öyle bir şey yazmaz. Bu tür şeyler uydurmadır.
Çalgı aleti haramdır, küfür sözü yoksa dinlemekle bir insan kafir olmaz , günahkar olur
Neden harammış onu da söylüyorlar mi
Müzik niye haram olsun
yazık kafana
Rezillik
Turbanlımısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?