Seyircilerin konserde playback yapılmasına tepki göstermesi üzerine Semicenk, "Bilet alırken canlı söyleyecek diye bir bilgi var mıydı 20 yıldır müzikle uğraşıyorum ben..." dedi. Sizce konserlerde playback olmalı mı?

Seyircilerin konserde playback yapılmasına tepki göstermesi üzerine Semicenk, "Bilet alırken canlı söyleyecek diye bir bilgi var mıydı 20 yıldır müzikle uğraşıyorum ben..." dedi. Sizce konserlerde playback olmalı mı?

Zaten Semicenk pek dinlesigim birisi değildi hatta şarkılarını hiç dinlemediğim birisi. Genellikle paralı konserler en az 200 liradan baslıyor, 1500 liraya kadar gidiyor. Ben bi konsere 200-1500 lira arasında para verip de o kişinin sesini canlı bir şekilde dinleyemeyeceksem o kişinin konserlerine gitmem a, mk. Birde müziği canlı yapmıyor diye kendisini eleştiren seyirciye laf sokmuş. Herkesin içinde ona kizmış. Ben böyle bir kişinin konseri bedava olsa bile gitmem a, mk. Semicenk gibilerine bu cesareti veren Z kuşağıdır. Biz Y kuşağı bi adami bilmiyorduk, Z kuşağı gelip böyle canlı şarkı bile söyleyemeyen sozde sanatçıları meşhur etti. Zaten Z kuşağının son 10 yılda dinleyip meşhur ettiği kişilere baktığımızda, çoğu birbirinden beter. Semicenk biz Y kuşağının en az %95'inin dinlemediği birisidir. Z kuşağı gidip de meşhur etmese, bu davranışı gösterecek cesareti bulamazdı, hatta kimse tanımadığı için sahnelere bile çıkamazdı. Kendisini sanatçı sanıp da canli müzik yapamayan üstüne de kendisini elestiren seyircilere laf sokan bu adamın tüm suçu ve hatası esasında Z kuşağına aittir. Müzik yapamayan kişileri meşhur edip de sanatçı diye tepemize çıkarmasınlar kardeşim.
Z kuşağının hepsi değil lütfen*
bu tepkisi yanlış evet ama semicenkin canlı performansı da güzeldir aslında
Bu konu ile ilgili şöyle bir şey var bence; konser alanı ve bütçe uygun değilse canlı söylemek zor. Çünkü canlıda sadece sanatçının sesi değil, orkestra ve ses sistemi de müsait olması lazım. Bunlar da maliyet oluyor. Club tarzı sahnesi dar alanlarda genelde orkestrasız çıkıyor sanatçılar ve playback oluyor konserler. Geniş sahneli konser alanlarında ise hem kişi sayısı çok olduğu için bilet çok satılıyor iş bütçeli oluyor hem de alan geniş olduğu için orkestra oluyor canlı yapılabiliyor. Muhtemelen konser alanı club gibi biryerdir.
Kendine güveni olmayan birinin yapacağı bir şey. Oysa konserde yapılan müzik emektir, organik bir şeydir yani, müzisyenin seyircisine saygı ve içten sunduğu bir şölendir canlı müzik. Sayısız konser ve amatör müzisyenlerin bile böyle absürt bir şey yaptığını tanık olmadım. Yazık gerçekten.
konser dediğimiz şey zaten canlı performans, insanlar sana bu parayı sesini canlı dinlemek için veriyor, internetten açıp dinlerim yoksa niye para vereyim. "sizin aldığınız bilette böyle bir bilgi mi var?" nasıl bir açıklama ya. özrü kabahatinden büyük, 20 yılda konser mantığını çözememiş sanırım.
insanlar size belli bir hizmet almak için para veriyor, bu kadar saygısız olamazsınız. para verdim hadi kölem ol sistemine de çok karşıyım ama verdiğim paranın da bir karşılığı olmalı. son dönemde cidden çok yanlış isimleri ünlü yaptık.
Cevap
38Cevap
Şimdi kalkıp biri küfretse buna, sonra bu tepki gösterince sana küfretmeyecegim alnında yazıyor mu dese o da.. yani bazı şeyleri bilmek için illa ki bir yerlerde yazmasına gerek yok. Adet, gelenek, alışkanlık diye de bir şey var..
Bence zorunlu olmalı playback dinleyecek olsam zaten evde dinlerim. gerçi ben konsere gitmeyi sevmiyorum zaten ne halleri varsa görsünler
Konser dediğin canlı olur gadası s
Playback seyirciye yapılmış saygısızlık.
Placback dinleyeceksem neden konsere gidiyorum. Açar uygulamalardan dinlerim. Kara kaşına kara gözüne gitmiyorum nede olsa.
Ayrıca sahne şovu vs desen oda yok. Şarkılarını severim ama sesi de güzel neden kolayına kaçtığını anlamakta güçlük çekiyorum.
Bunlarda ünlendi mi hemen atarli giderli konuşuyorlar ya ona ayar oluyorum. Adam o kadar para veriyor sırf kendi sesinden dinlicek diye geliyor. Playback yapacaksan konserin anlamı ne? Uygulamadan dinler geçer. Niye boş yere parasını sana yedirsin😒
Tanımıyorum hiç bir şarkısını bilmiyorum 30 yıldır müzikle uğraşan profesyonel olarak müzisyenlik yapmış çeşitli yerlerde ve Moskova Hard Rock'ta 1 buçuk yıl sahne almış biri olarak diyorum: canlı söyleyemeyeceksen çıkma sahneye müzisyenim diye de dolaşma
Yeni kuşağın şarkıcılarıda hadsiz ve ses yok. Ne varsa eskilerde var. Zaten semicenk ne ya adamın ismi bile meymenetsiz duruyor. Tarkan gibi bir dev ses varken neden semicenk dinleyim. Zaten hiç o kişiyi dinlemedim. Playback yaptığına göre sesi yoktur diye düşündüm. ya da izleyicisine saygısı yoktur.
Kendisinin sesi kötü değil, önceki konserlerinde de playback miydi yoksa hep kendisi mi söylüyordu? Belki bu sefer rahatsızdı, hastaydı o yüzden konseri iptal etmek karşılığında ceza ödememek için playback yapmış olabilir. Kendi yaptığı açıklaması hoş olmamış.
Ya iki sene sonra dinlenecek şarkılar değiller ne anlamı var ne de bişeyi. Havaya sokuyor diye dinliyoruz bazılarını arada o kadar bedava olsa zor giderim o konsere :D o kadar insan vakit ayırıp bütçe ayırıp gidiyorsa paşama zahmet olucak söylesin
He hastalığı vs vardır anlarım. Onda da açıklama yapılır ukalalığa gerek yok
La bu artist playback yapsa ne canlı söylese ne şarkıları çöp sesi çöp bide millete mi dayılanıyo konser veriyosan canlı söyleyecen gardaşım kadına laf yapmıcan playback dinlicek olsalar açarlar youtubedan para veriyolar oraya seni canlı dinlemek için
Ya 70 ler ve 90 lar arası sanatçılara bakıyorum yani istisnaları saymazsak ne başarılar elde etmişler ne biçim güzel kariyer yapmışlar hiç saygılarını bozmadan devam etmişler birde bunlara bakıyorum kazandıkları paralar vs. İki şarkı sonra hemen bi ego yarısı başlıyor yazık... zamanın da sezen aksu bi yalı almak için bilmem kaç albüm çıkardı şimdi bunlar iki şarkıyla alıyor yazık
Eskiden TikTok yoktu sosyal medya yoktu
25 yaşında bi velet naısl 20 yıldır müzik yapıyor ahahaah... iki günde tepelerine çıkartıyorlar bu tipleri sonra da gömüyorlar...
20 yıllık müzik geçmişi var demek. Peki o 20 yılda sesini eğitip, eğittirip sesine hâlâ güvenememesi rezillik değil mi? Canlı müzik söyleyemiyorsa sektördeki varlığı nedir?
Bu kim ya yüzünü ilk kez görüyorum yeminle. Muzik zevkim kötü heralde tanımıyorum ahahahsh . Olmamalı tabi ki de konserde playback dinlemeye gidenler arabadan da dinleye bilir seni, kendini savunması bile nebilim🥴
20 yıldır müzikle uğraşıyorum diyen 20 li yaşlarda birisi isterse dünyanın en iyisi seslerinden olsun, dinleme gafletine kapılarak kendime hakaret edemem. İsim bile weirdo semicenk. Ne kadar meymenetli
Boş yapmasın. İnsanlar kara kaşını gözünü izlemek istese açar youtubedan izler. Millet canlı izlemek için para veriyor. Hoş bunlara para verende de kabahat o ayrı da.
Bence de playback olmamalı sen pradan milyonlarca para kszaniyorsun arada kullanabilirsin yoruldugunda vs ama çıplak ses olmali
Böyle ukalaları sanatçı diye başımıza çıkaranlar konuşsun bence. Mahalle kenarlarında bekleyen s.. seriler, zengin bebeleri geldi şarkıcı türkücü oldu memlekette.
20 yıldır müzik ile uğraşıyor da insanlarla nasıl konuşacağını öğrenememiş. Oraya gelenler onun için geldi polemiğe girmemesi lazımdı. Yaptığı şey saygısızlık.
Playback daha kolayiniza geliyor olabilir ama insanlarda size para yatiriyor karşılığı bu olmamali sonucta izliyici sayesinde bi yerlere geliyorsunuz hasta değilsin bişey değilsin
Zorunlu değil. Ama ben böyle cevap vermek istiyorum. 😌
https://www.youtube.com/embed/zAfSwwZnZTIO paraları alırken iyi di mi playback dinlemek isteyen evde de dinler millet sesini duymaya geliyor gül cemaline bakmaya değil
Bir sorun göremiyorum. Adam her gün başka bir yerde konserde, ses dayanmıyor. Her gün mental olarak sağlıklı bir yapıda olmayabilir. Dinleyiciye en iyi duyumu sağlamak istiyordur vs.
Playback dinleyeceksem niye para vereyim allah aşkına. Gider bir parkta hoparlörle açarım her şarkıyı dinlerim. İyice saçmaladılar
Evet insanlar canlı dinlemek istediği için oraya geliyor playback olacağını bilseler ytden dinlerlerdi
Millet oraya canlı performans dinlemeye gidiyor. Kariyerini bitirmiş jdjdjdjd
“konser”. arkadaş için ne ifade ediyor? iki autotune a sanatçı olan elemanlara piyasayı feda ettik, nerede kaanlar , harunlar, teomanlar
Playback yapılacaksa bence bilgi verilmesi şart.
Hatta canlı söylemeyen kimse konser vermesin.
İzleyenleri çok değersiz hissettiriyor.
Merhaba. Sanatçı kendisini bir şey sanıyor ama ne? Aleni şekilde hayranlarına, "siz kerizsiniz" demek istemiş.
Kimseden mor ve ötesi performansı beklenemez ama alınan bilet paralarınında hakkını vermek adına bir kaç şarkı canlı söyleyebilirdi...
Bi yere kadar anlayış gösterilebilir. Ama sahneyi tamamen playback ile bitirmek seyirciye saygısızlıktır bence.
Evet
Müslüm baba ile ferdi Baba
Neşet Ertaş söylerdi
Bunlar sanatçı değil ki şarkıcı ayrım var arasında
Seyirci haklı bununda iyice havası var çıkarttığı gibi indirirler. Playback dinlemeye gidende akıl yoktur bence
insanlar canlı performans için konsere gelir
yoksa müziğini her şekilde dinleyebilir zaten
o zaman konserin bir anlamı kalmıyor
Adamın bunda bi suçu yok ki. Konsept neyse ona uymuş yani. Gereksiz yere adamın üstüne gitmişler
Keşke canlı söyleseymiş. Playback izleyeceksem yorutubeden izlerim
Zorunlu nedenler dışında playback olmamalı.
playback nedir yaw şaka mı tabi canlı söylenmeli konser lan bu
Ne diye para veriyoz ya. Spotify de ucuza dinliyom ben zaten
Konserleri genel olarak gereksiz buluyorum, şarkı Spotify'da var sonuçta.
Semicenki çok severim ama konser dediğin canlı söylenir
Semicenk bunu demicekti gözümden düştü şu an. Konser dediğin canlı olur bizim bildiğimiz
Konserin anlamı dinlemek için gitmek değil mi zaten? Playback olacaksa evimde de dinlerim.
Biriyle tartışırken karşımdakinin haklı çıkmak için verdiği maksimum cevap😂
Şaka gibi ya
Playpack yapılacak bilgisi verilmiş mi diyememiş mi birileri
Boş laf konserde de canlı sölemıceksen neden sanatçısı n
Zorunlu olmalı tabi. Öyleyse niye bilete para verip dinleyelim. Evde de açıp dinleriz
1998li doğumlu nasıl 20 senedir müzikle uğraşıyormuş anlamadım anne karnında başladı galiba
2004 senesinde 6 yaşında işte
Müziğe genelde 5-6 yaşlarında başlar insanlar
@linkerboy1991 olabilir yine de canlı performans sergileyecek kadar profesyonellik seviyesine ulaşamamış ama
@beyazorkidem Semicenk bana göre muhteşem bir sanatçı onu playback olarak bile dinlemek için çok para veririm yani ben
Böyle yaw he konserine gidip para kazandıranda suç. Bunlar sanatçı değil benim gözümde
Playback ın.. nu çıkarttılar kim ne dediyse iyi demiş haklılar
Bir dahaki konserinde kaç seyirci olacak ona dikkat etsin 😃
Arkadaş kendini bulunmaz hint kumaşı sanıyor sanırım tiktok platformu olmasa esamesi okunmayacak
Canli olmali bir cok insan canli ciplak sesle dinlemek icin geliyor
Adam da haklı bir yandan ama sonuçta para verdiysek playback yapsın diye değil de canlı söylesin diye verdik yani diye düşünüyorum...
Konser dediğin canlı performansla olur.. İşte bu yüzden Sagopa ve Ceza...
bu cocugun sesi zaten canlıda facia sistem olmasa tırt yani 20 yıldır mı müzikle mi uğraşiyormuş 4 5 yaşından beri desene ilginç:APPAPA
Evet kardeşim 5 yaşında anesi Yeşim hanım onun için gitar almış, çocukluktan beri de çalmayı çok seviyor. Ayrıca eklemek isterim ki bu olayın yaşandığı mekan "Club" ve organizasyon da orkestra ile söylemesi yer almıyor. Sonrasında yaptığı açıklamayıda dinlediysen eğer, "benim elimde olsa canlı söylerdim, amma bizim yetkimizde değil" yani güzel kardeşim umarım anlamışsındır. Aklına takılan sorun olursa sorarsın
Ne anlatıyorsun sen ya ben bunu canlıda dinledim kötüydü hoş sahnesi çok iyi değil düzenlemelerle. sesler çok farklı çıkıyor komedisin resmen ya 😁😁😁
Bu adamın öyle böyle sesi yok kızlar yakışıklı bulduğu icin bi biraz maco bi tarz yaptığı icin ünlendi
Şarkılarını tamamen elektronik ortamda yaptığı için normal tabii canlı söylemek istemesi. Yemez.
Benim bahsettiğim vokallerle de oynanması. Detonasyonlarin düzeltilmesi vs vs.
Canlı performans sergilemenin ne kadar kolay ya da zor olduğunu biliyorum. Kendim de muzik öğretmeniyim. Bu işten para kazanıyorsan canli okuyacak yeterliliğin de olacak.
Ücretsiz onlarca platform var semicenk dinlemek için. Madem bu insanlar playback dinleyecekler neden bu kadar para versinlerki:) bunun bakış açısıyla ilgisi yok. İş ahlakıyla ilgisi var. Hatta dolandırıcılık bile diyebiliriz. Şahsen dinlemeyi de tercih etmedigim bir sarkici. Yanlışa da yanlış demek lazım. Fanatizm adına böylesine bir şey de savunulmaz. Turkiyede onlarca iyi vokal varken böyle adamların dinlenmesi kültürel olarak da feci yozlastigimizi gösteriyor. Üzücü.
playback konser diye de belirtilmemiş sanırsam
Haklı belki konser zamani sesi kisilicak hasta olmicak
Amguardin geldi noluyo burada ♂️
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?