Kuzenim, sınıf arkadaşlarım ve birkaç kere ders aldığım gitar hocası sesimin güzel olduğunu söylemişti ama ailem beğenmiyor neden?

Şu an 18 yaşındayım (lise sonum), ve çocukluğumdan beri müziğe karşı ayrı bir tutkum var. Çok az pratik yapmama rağmen (ayda bir yarım saatlik elime alırım genelde) iyi seviyede uzun sap bağlama, yeni yeni temel düzeyde gitar çalıyorum. Sesimi telefonla normal bir şekilde kaydedince fena gelmiyor kulağıma. Sınıftaki arkadaşlar,7. sınıfta 3-4 kere derse gittiğim gitar hocam ve kuzenim sesin cidden iyi demişti. Ama ailem (özellikle babam) sesin Allah vergisi olduğunu, benim sesimin de iyi olmadığını, normal olduğunu, müzikte de yeteneğimin olmadığını söylüyor.(Yine bağlama için ortakulda bir iki ay derse gitmiştim. Annem ders bitince hocaya durumu sormuştu. Hocam da yeteneği var ama hiç çalışmıyor demişti, okulda yazın gitar dersi veren müzik hocam da pratik yapmayacaksan, çalısmayacaksan boşuna gelip vaktini harcama, bir ilerleme kaydedemezsin demişti) Bir keresinde babamdan 10 üzerinden puanlamasını istediğimde 3 vermişti 🤣Geçenlerde yakın arkadaşımla buluştuğumda şarkı söylemekle ilgili bir konu açılmıştı, fikrini almak için bir tane ses kaydı dinletmiştim. Ben öyle şeylerden anlamam ama vasat da değil çok iyi de değil normal demişti Bir de son olarak- bu cidden önemli- geniz akıntısıyla 3 4 tane iyi huylu nodülüm var Siz ne düşünüyorsunuz, sizce bu alanda potansiyelim var mıdır? Elbette herkes müzikte ya da başka bir şeyde yetenekli olacak diye bir şey yok çok pratik yaparak da iyi bir seviyeye gelinir. Ama iyi bir müzisyen olmak için yetenek şart ve çevremdeki insanların dedikleri de çelişiyor Bu yüzden sizin fikirlerinizi almak istedim umarım cevaplarsınız🙏☺️

Kuzenim, sınıf arkadaşlarım ve birkaç kere ders aldığım gitar hocası sesimin güzel olduğunu söylemişti ama ailem beğenmiyor neden?