Bir şarkı dinlerken en çok neye dikkat edersiniz?

Ben hissettirdiği duygulara bakıyorum daha çok. sizde Şarkının müzikal yapısına dikkat edin. Melodi, ritim, harmoni ve enstrümantasyon gibi unsurların nasıl bir araya geldiğini anlamaya çalışın. Şarkının genel atmosferi ve duygusal etkisi hakkında bilgi verir. Şarkıdaki sözleri dinlerken anlamını anlamaya çalışın. Sözlerdeki hikaye, duygu veya mesajı kavramaya çalışın. Şarkının anlattığı hikaye veya iletmek istediği duygu hakkında düşünün. Şarkının vokal performansına dikkat edin. Şarkıcının ses tonu, ifade yeteneği, vokal tekniği ve duygu aktarımı gibi unsurlara odaklanın.
Daha çok şarkının bende uyandırdığı duygulara dikkat ederim. Bazı şarkılar vardır çok güzel sözleri vardır. Bazı şarkıların da çok güzel müziği vardır, sözleri anlamlı değildir ama kafiyelidir, kulağa hoş gelir. İkisini de dinlerim.
Cevap
16Cevap
İlk 15 saniye de anlarım bana uyup uymadığını müziğine dikkat ediyorum 🤔
iddialı
Önce müzik şah damarimdan yakalarsa bir dizesi sonra sözleri...
Gayet güzel O halde bir şarkı önermeye ne dersin? 😊
Nilüfer - Son Arzum
Giriş müziğine ve nakarat bölümü
Sözler önemlidir elbet fakat bir müzik bir şarkı dinlemek istiyorsak önce o şarkının müziği, ritmi bizi etkilemeli ve söyleyen ses önemli , hepsi bir bütün olmalı ancak o zaman şarkının tadına varabiliriz 😌☺️😊
Nakaratı güzelse şarkının kötü olan kısımlarına da tahammül edebilirim
Oooo iddialı 😆 O halde bir şarkı önermeye ne dersin? 😊
O zaman rastgele bir tane?
Şanışer-Emar Hoca/Senden benden
Spotify a girip rastgele bir harf yazdım ve ilk çıkanı söylüyorum bu şarkıyı çok seviyorum arabada dinlemek ayrı bir güzel oluyo
Bana hep sekreterlik yaptığım dönem sabahın 8 inde yağmur yağarken kafamı cama yaslayıp gittiğim yolda kafamdan geçenleri hatırlatıyo bulunduğum durumu orada olmayı hiç sevmiyordum ne o koleje, ne o şehre ait değildim arabadan inip eve gitmek istiyordum ama evimin kapısı bana kapalıydı
Çatısı olan dört duvarlı evimde de istenmiyordum, yabancıydım
Böyle şeyler yazmam normalde ama bu durumu o zamanlar 1.5 senedir yaşıyordum şimdi 5 sene oldu ve hiç bir şey değişmedi
Bir gün gelip bunu okuyup artık evimdeyim yazmak istiyorum
Nedense çok fazla hüzünlendim yaa
Vibe, flow yani hareketli mi iste beni oynatiyor mu guzel dıptız dıptız kafami eslik ettiriyor mu falan bide tabi genel olarak kulagima hos gelecek, gelen her seyi dinlerim dil fark etmez...
Simdi sana direkt bir tane atarim hollandaca mesela ama cok iyi sarki lkdgfj
Melodisine. Ama benim dinlediğim türde, melodisi güzel olan şarkıların sözü hiçbir zaman kötü olmuyor.
Müzik, ritim, nakarat, sözler, seslendiren vs.
Tabiki de sözlerine ama altyapı da çok önemli. İnsan beynini etkileyen frekanslar var, müziği duyunca sözleri daha başlamadan şarkıyı söylemeye başlamak gibi.
Sesin tınısı önemli, beni etkilemeli
O halde bir şarkı önermeye ne dersin? 😊
https://youtu.be/OoXzkGcmNCU
Tabi. Grande ve weeknd bu iki güçlü sese bayılıyorum
Hayat yamandır,
Zehri yalandır.
Geçer bu dertler,
Mührü zamandır
demiş rahmetli Kayahan üstat… Ne güzel yazmış
Altyapı sarmıyosa sözlerin bi anlamı kalmıyor. Altyapısı ve melodisi iyi olan bi müziğin sözleri de iyiyse tadından yenmiyor.
Şarkının sözleri solistin şarkıyla uyumlu sesi dikkatimi çeker
Hooverphonic mad about you bunlardan birine örnek mesela
Enstrümanları ayırmaya çalışırım merak ederim öyle gitar piyano darbuka keman 🆚
Sade bir müzik olsun Kenan Doğulu Çakkıdı Çakkıdı 😀😀
Önceliği kulağıma hoş gelmesi ve sonrasında sözleri.
Ritmine ve özgün olmasına
Şarkıya göre değişir anlam içeren bişeyse onu çözmeye çalışırım bazılarının beati çok güzel oluyor sadecr beatini dinlerin sözler umrumda olmaz
O an aklımdan ne geçse onu yazarım bir Kelime olsun dinlerim duygularımı anlatır şarkılar çoğu duyguya uyuyor oradaki tek kelime sizi saatlerce düşündürebilir
Bende sözlerine dikkat ederim Şanışer dinlerken mesela sözlerine akıp giderken bulurum kendimi
Sözlerine ve melodisinin verdiği hisse
Kulağa hoş gelmesi sözleri
En İyi Cevap