Müzik gerçekten evrensel mi?

Aranızda hiç İngilizce müzik dinlemeyen sanırım yoktur. Eurovision'a bile İngilizce şarkı ile katılmıştık. Peki, anadili İngilizce olan kaç kişi Türkçe müzik dinlemiştir? Hatta Türkçeden vaz geçtim, anadili İngilizce olan kaç kişi, diğer dünya dillerinde ne kadar müzik dinlemiştir?

Sanırım çoğunuz cevabı az çok tahmin ediyorsunuzdur. Eee madem ki müzik evrensel, sadece İngilizce bilenler zeki, kalanı gezi zekalı mı?

Yoksa bize "müzik evrenseldir" diyenler ya cahil, ya da kasıtlı olarak bizi kavanozdaki pire gibi öğrenilmiş ve kabul edilmiş çaresizlik içine sokmak için mi yönlendiriyor?

Sahip olduğunuz kültürü ve kişiliği, yani kendinizi nasıl bu kadar başarılı bir şekilde ezebiliyorsunuz?

Not: Aranızdan birkaç zeki insan çıkıp aykırı görüş sunmak adına "ama İngilizce dünya dili, o yüzden dinleniyor" diyecektir. Siz yazmadan, ben cevabı yazayım... Türkiye de kaç kişi İngilizce biliyor?

Güncellemeler
+1 yıl
Sona Jobarteh, Batı Afrika kabilelerin kültür mirasını, sözlü tarihini ve geleneklerini kuşaktan kuşağa aktaran, kahramanlık hikâyelerini, şiir ve öyküler yoluyla anlatan, Griot ailesinden gelen ilk kadın Kora virtüözüdür.

https://www.youtube.com/watch?v=xOl1OFspFcs
Müzik gerçekten evrensel mi?
Cevapla