Hayır tabi ki bir şarkının çok dinlenmiş olması o şarkının başarılı olduğunu göstermez, sadece popüler olduğunu gösterir. burada önemli olan o şarkının pazarlanması yani reklamının yapılması. yani bazen o şarkı klibinde ünlü bir isim rol alabiliyor. ya da çok dinlenmiş bir sanatçının da eşlik ettiği bir düet şarkı olabiliyor. yani aslında başarılı tanımı da yine insana göre değişir. kimisi sevdiği şarkılara başarılı der. kimisi en çok dinlenen şarkılara başarılı der. yani bu kişinin müzik zevkine kalmış bir şey. ama bir şarkı sırf çok dinleniyor başarılı diyemeyiz. hatta o kadar kaliteli müzikler ya da sanatçılar var ki çoğu kişi popüler olmadığı için bu isimleri tanımıyor ya da bilmiyor. yani aslında bu şarkının beğenilmesiyle ilgili. bir şarkıyı kaliteli yapan bence sözleri ya da ritmidir ya da insana kattı anlamdır. yani her şarkı her insanda aynı etkiyi yapmıyor. 🌸✨
Soruyu çok sevdim kuzu öncelikle. 🌸 Şu bakımdan bakarsak: bir şarkı çıkıyor ve çok dinleniyor, bu da aslında şarkıcının fazla tanındığını bu sayede ödülleri alabileceği anlamına geliyor. (Genel olarak bu şekilde olabiliyor.) Ama beğeni kişiye öznel bir şey. Örneğin, bir şarkı tiktokta patlasa o şarkıcı tanınır ve başarılı olarak görünür. Şarkının güzel olup olmaması değil aslında konu, beğenmek konusu ayrı çünkü. Şarkıcının tanınması ve şarkının çoğu kişide bilinmesi. Başarı anlamı çoğu kişide böyle görülüyor.
Tabii ki öyle. Bazen çok dinlenen şeyleri eleştiriyoruz, gençler de bunu mu dinliyor diyoruz ama demek ki bir yerden yakalıyor insanları. Bu kadar ön yargılı olmamalıyız.
Hayır, ben mesela müzisyen olarak bu durumdan rahatsız oluyorum. O kadar kaliteli sanatçılar ve eşsiz sesler varken, Yakışıklı veya güzel diye olmaması gereken kişileri ünlü ediyoruz. Zaten izlenme sayısı da ya meraktan izleniyor ya da millet dinliyor diye ozentilik yapmaktan.
Kişisel olarak düşünürsek evet öyle. Şimdi buna öyledir desem herkesin müzik zevki farklı olacağı için yanlış bir cümle olur. Zaten başarılı müzik yapanlar tarihe adını yazdırıyor ve hiç silinmiyor, dinleniyor ☺️
Yani tabii ki başarılı olduğunu gösterir eğer birden çok kişi dinliyorsa o şarkı revaçta ise toplum tarafından beğeniliyor demektir ama şöyle bir şey var şimdi toplumun kültürel yapısı zaman içinde değişmeye başlıyor mesela başkasına göre güzel olan yeni nesile göre güzel olan şarkı bana göre kötü olabilir ya da bana göre de güzel olabilir yine kişiden kişiye değişir ama toplumun geneli değiştikçe bazı revaçta olan şeyler de değişir
Benim gözümde başarı budur, belki senin gözünde başka bir şeydir, bilemem. Beğenmediğim birisi gözümde nasıl başarılı olabilir ki? Ama, benim gözümde başarılı olmaması, başkasının gözünde başarılı olmayacağı anlamına gelmez
sürü psikolojiside olabilir netice de babuş baba mı ne bi adam vardı bi dönem ben onun şarkılarını hiç sevmezdim mesela nasıl o kadar popüler olmuştu çözememiştim
Bence hayır tamamen şarkının ilgi çekici olduğu ve totale hitap ettiği anlamına gelir. Yeni neslin bir lafı var "şarkı kötü ama hypelıyor" diye (umarım doğru yapmışımdır)