Pek yabancı müzik dinlemem ama melodisi etkiliyor beni. Hatta hiç yabancı müzik dinlemem ama ilk kez bir tane yabancı müziğin melodisi bana bambaşka geldi.
Dinlemeye doyamadım, öyle güzel melodisi var ki, anlamasam da severek dinledim, dinlerken yorumları da okudum, meğerse bu müzik yani "Those Were The Days" bizim Türkçe müzikten esinlenmiş, melodisi bizim Türkçe müzik olan "Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak"müziğiyle aynı. Yorumları okuyunca gördüm ve ben yabancı şarkı sayesinde 1968 yılına ait Gönül Turgut aranjmanı olan Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak şarkısını keşfettim, halbuki onlar bizden ilham almış ama bu muazzam şarkıyı keşfetmeme yabancı şarkı olan Those Were The Days şarkısı vesile oldu. Ben eski şarkılara aşığım, bana tanıdık geldiği için sevdim demek ki, yabancı şarkı dinlemeyen, sevmeyen, ilgilenmeyen ben bu şarkıyı ilk duyduğumda hemen araştırıverdim. Araştırınca da aslında bize ait bir şarkı olduğunu öğrendim, insan kendisine tanıdık geleni seviyor, şarkının orjinalini de paylaşayım bu kadar lakırdı etmişken..
Melodisi, söyleyenin sesi, sonra kullanılan kelimelerin uyumu. Hiçbir dili tam bilmediğimden anlayıp dinlemem imkânsız, o yüzden sözleri diyemem. Anlamına bakarım ama aklımda dahi kalmaz. 🙄