Evet aşığıyım
Hayır ergenlere göre
Sevmiyorum ama saygı duyuyorum
Kpop ne?
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Türkiye'de buna alacağın cevap hayır olacaktır. Bu sebepler Türkiye'ye özel değil, tüm dünyada var ancak Türkiye'de varlığı daha belirgin çünkü biz agresif bir milletiz.
Birinci sebebi insanların K-pop'u bir müzik türünden ziyade bir çeşit hareket, ve dinleyenleri de aktivist olarak görmesi. K-pop lafını duyunca insanlar nedense iğneleniyor. İnsanlar hep bir taraf tutma peşinde.
İşin komik tarafı da burada başlıyor zaten. Bu arbede içinde; savunanlar "ergen kız" veya "fangirl / simp / stan" (millete göre K-pop dinleyen herkes kızmış bu arada), karşı çıkanlar ise kendini üst düzey elit bir şey zannediyor.
Müziği sevmemek ayrı, körü körüne nefret etmek ayrı. Biraz meraktan dinleyip beğenmemek bilgi birikimidir. Sadece iki üç sanatçının / grubun varlığından haberdar olup da hiç dinlemeden binbir tane laf atmak ise saf cehalettir.
Bu bahsettiğimiz arbedede bir de dinleyici kitlesi faktörü de var. İnsanların K-popu beğenmeme sebebi, genelde o türü sevmeyen herkese sarkastik davranan veya simplediği (ama ömründe asla karşılaşamayacağı) kişiliğe en ufak bir laf geldiğinde deliye dönen ve kendini cidden Koreli sanan bir grup aptala denk gelmesidir.
İkinci sebebi ise daha kişisel ve doğal bir boyuta taşınıyor fakat K-pop dışındaki müzik türlerinde de çok görülüyor. İnsan bir müzik türünü veya o türe ait bir sanatçı/grubu beğendi mi tamamen ona bağlı kalabiliyor. Bu aşırı doğal bir şey. Mesela benim de bağlı kaldığım Juice WRLD, Trippie Redd, Playboi Carti ve Yeat gibi şarkıcılar var, ve çoğu zaman sadece onları dinleyebiliyorum çünkü resmen bağımlılık yapıyorlar. Konuya bağlayacak olursak, *dinlediğimiz şeylere gitgide fanatikleşiyoruz*. Ama bu fanatikliğin zararlı boyutu, o sevdiğimiz kişiliklere veya müzik türüne laf kondurmama çabamız. Sanarız ki bizim dinlediklerimiz dışında her şey kötü, diğer tüm türler de saçmalık.
Bu bahsettiğim konunun, insanları genreden iten / genreye çeken kısmı ise yine fanatikliktir. Sallıyorum tüm gün Jazz dinleyen biri K-pop'a önyargı oluşturup laflar sallamaya başlıyor. Niye? Çünkü Jazz değil.
TL;DR, ben şahsen K-pop dinliyorum. Ancak kendim için dinliyorum. İnsanların sevip sevmemesi umrumda değil. Fakat umrumda olan ve sorun ettiğim kısım ise K-pop sevenler ve sevmeyenlerin bir anda taraflaşması ve sosyal medyada çatışma içinde olması.
Ne edecen gevur müziğini!
Evet, seviyorum ben. Gidle, Dreamcatcher, Mamamoo, Bts, Stray Kids, Aespa, Itzy, Everglow, HyunA, Sunmi, IU, Blackpink, Psy, Red velvet, Twice dinliyorum genelde. Ayrıca insanları müzik zevkine göre yargılamak çok gereksiz bir şey değil mi? İnsanlar istediğini dinler bu bence kimseyi alakadar eden bir şey değil.
Cevap
10Cevap
Seviyorum
Ya bari burayı salın yeter aw youtubede yetmiyor zaten aptal aptal shortslarda görmek bir de ksye mi geldiniz gerçekten
aşığıyımm hayatım olmuş resmen şu an bile arkada çalıyorr
sacmaliktan baska birsye degil popüler kulturun dogu asya çöplüğü bir tür..
Sevmem, ölümüne seven fanlarından nefret ederim ama saygı duyuyorum. Metal candır
K pop hiç sevmiyorum
Dinlemiyorum ve sevmiyorum.
Seviyorum ama aşık değilim
Çikolatalı veya vişneli seviyorum
Hiç sevmiyorum son moda ergen işi 😂
Sadece k pop değil tüm pop müzikleri sevmiyorum
Kral pop diye okuyorum bunu hep sdfdsf
Yaaa
Cahillik bunu gerektirir sdfsdf
Oda doğru gkdubsjc
sdfdsfsdfds
Ergence