Minik Serçemiz Sezen Aksu'nun 1991'de çıkardığı "Gülümse" albümü 2 milyondan fazla satışıyla Türk müziği tarihindeki en çok satan albümlerden biridir. Albümdeki 10 şarkının 8'ine klip çekilmiş, albümün tüm şarkıları haftalarca listelerin zirvesinden inmemiş, aynı dönemde Yonca Evcimik tarafından çıkarılan "Abone" ile birlikte Türk Pop müziğinin patlama yapmasına milat olmuştur.
Albümdeki Şarkılar;
Hadi Bakalım
Tutsak
Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam
Gülümse
Güllerim Soldu
Vazgeçtim
Her Şeyi Yak
Namus
Seni Kimler Aldı
Değer mi?
Bu albümden favori olarak seçebileceğiniz şarkılar hangileri?
Gülümse çok iyi parça ama bu albümde hatta Sezen Aksu'nun tüm şarkıları arasında Tutsak parçası bir başkadir. Sen ne yaşadın kadın ya "yanarak içinden geçtim aşkın kor olmadan küle döndüm" ne demek. 🔥😳 Böyle bir tarif ancak yüreğin en derinlerinden çıkabilirdi ❤️
Enteresandır; Tutsak şarkısının sözlerini beş kişi birlikte yazmıştır. (Ece Aksoy, Ersin Salman, Onat Kutlar, Sezen Aksu, Onno Tunç) 😅 Ve değeri çok sonra anlaşılmıştır zira albüm çıktığı zamanlarda o albümün en iddiasız şarkısı olarak görülüyordu.
Ben Sezen ablanın öyle her şarkısına muhatap olmadım çünkü çok damardan giriyordu. Hareketli şarkısı Manifesto’yu çok dinlerdim. Onun dışında Vay ve Seni Kimler Aldı şarkısını dinlemiştim