Kızlar Bir Adım Öne Bazı kitaplar vardır ki insanın fikir veya duygu dünyasında çok farklı hisler uyandırır, onu yıllarca etkileyecek bazı ruh hallerine bürünmesine ve hayattaki bakış açısını değiştirmesine neden olur.
Şu An Okuduğunuz Veya Geçmişte Okuyup Sizde Etki Bırakan Bir Kitap Var Mı?
Şu An Okuduğunuz Veya Geçmişte Okuyup Sizde Etki Bırakan Bir Kitap Var Mı?
Günümüz teknolojisi ve modernizmin etkisiyle her şeyi çok hızlı, alalade, durup düşünme, içselleştirme imakanı olmadan yaşarken neleri gözden kaçırdığımızı, kaybettiğimizi, neden "yavaşlamamız" gerektiğini çok akıcı bir şekilde anlatıyor. Yazar alanında uzman bir psikiyatri doktoru. Edebi dili de kuvvetli. Tavsiye ederim kesinlikle.
Sherlock Montaigne Doğan cüceloğlu ( var var ve gerçek ozgurluk)
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sherlock hem kitapları hem de dizisi, filmi efsane olan nadir eserlerden. Montaigne'in denemelerini çoğu kişi bilir ama okumaz o da güzel tercih. Son söylediğin kitabı okumadım, konusu nedir?
Aslında biraz felsfik ve psikoloji kitabı Örneklerle nasıl düşünmemiz gerektiğinden tut Çocuklara nasıl davranırsak neler olur v. b. bir çok seyelr anlatıyor Doğan cüceloğlu sıradan bir psikolog değil Iyi bir psikolog klasik okumalıymış ona göre Cunki klasikler insanlar i gözlemliyormuş Ve bir çok konu var Nasıl mutlu olacağından tut Nasıl düşünmen gerektiğine kadar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Sabahattin Ali - İçimizdeki şeytan
Kemal Sayar - Yavaşla
Sabahattin Ali'nin kitabı cidden çok güzel.
Diğer eseri okumadım ama konusunu belirtirsen ve önerirsen okurum belki.
Günümüz teknolojisi ve modernizmin etkisiyle her şeyi çok hızlı, alalade, durup düşünme, içselleştirme imakanı olmadan yaşarken neleri gözden kaçırdığımızı, kaybettiğimizi, neden "yavaşlamamız" gerektiğini çok akıcı bir şekilde anlatıyor. Yazar alanında uzman bir psikiyatri doktoru. Edebi dili de kuvvetli. Tavsiye ederim kesinlikle.
Fırsat bulunca mutlaka okurum o zaman.
Teşekkürler.
Rica ederim
Sherlock
Montaigne
Doğan cüceloğlu ( var var ve gerçek ozgurluk)
Sherlock hem kitapları hem de dizisi, filmi efsane olan nadir eserlerden.
Montaigne'in denemelerini çoğu kişi bilir ama okumaz o da güzel tercih.
Son söylediğin kitabı okumadım, konusu nedir?
Aslında biraz felsfik ve psikoloji kitabı
Örneklerle nasıl düşünmemiz gerektiğinden tut
Çocuklara nasıl davranırsak neler olur v. b. bir çok seyelr anlatıyor
Doğan cüceloğlu sıradan bir psikolog değil
Iyi bir psikolog klasik okumalıymış ona göre
Cunki klasikler insanlar i gözlemliyormuş
Ve bir çok konu var
Nasıl mutlu olacağından tut
Nasıl düşünmen gerektiğine kadar
Güzelmiş.
Kürk Mantolu Madonna, Puslu Kıtalar Atlası..
Güzel kitaplar gerçekten.
Var ama hep adini unutuyorun
Demek ki hayatında çokta etkili bir kitap olmamış.
Ama tabiki asıl önemli olan içindeki fikri anlamak yani fikri seni etkilediyse o da yeterlidir.
Yok kitap gibi ilginc ve degisik bi ismi oldugundandir
Olabilir elbette.