Babalar günü yaklaşıyor. Babama sürpriz hazırlayacağım ve şarkılar göndereceğim. Babalar gününe özel şarkılar önerir misiniz? Birkaç tane şarkıyı video haline getirip göndermeyi düşünüyorum.babalar günü şarkılarıBabalar ile ilgili şarkılar önerir misiniz, teşekkürler.
Babaya gönderilecek Babalar Günü şarkıları nelerdir?
Merhaba Evet babalar günü de yaklaşıyor. Ben de her zaman annneler gününün ardından hemen "Acaba bu sene babalar günü ne zamana geliyor?" diye bakıyorum.
Her yıl Haziran ayının ikinci pazarında kutlanan Babalar Günü bu sene 19 Haziran Pazar gününe denk geliyor. Bu sene Babalar Günü 19 Haziran Pazar günü kutlanacak.
Bizi dünyaya getiren annelerimiz kadar pek tabii babalarımızın da üzerimizdeki emekleri büyük. Hayatımızın can damarı olan bu insanların değerini her zaman bilmeli ve onlara olan sevgimizi her fırsatta dile getirmeliyiz.
Babalar gününün yaklaşmasıyla her evlat bu özel gün için şimdiden hediye ve sürpriz arayışlarına girdi. Babaya verilecek en güzel hediyeler arasında senin de dediğin gibi babalar gününe özel şarkılardan bir kolaj yapmak yer alabilir.
Bu kıymetli varlıklarımız için sana şu babalarla ilgili şarkıları tavsiye edebilirim. Baba şarkılarının ağlatan sözleriyle harika bir kolaj yapıp babalar gününe özel şarkı hazırlayabilirsin.
90'ların efsane dizisi Süper Baba'nın jenerik müziği olan bu şarkı yıllardır hala daha bütün koca yürekli babaları ağlatır.
1995 yılında Yeni Türkü'nün yazıp bestelediği Oya Küçümen'in ise seslendirdiği bu güzel şarkı baba ve evlatlar için özel bir yere sahip. Benim küçüklüğümün şarkısı olan bu eserin sözleri ve müziği her duyduğumda gözlerimi yaşartır.
Bana Bir Masal Anlat Baba şarkı sözleri
Bana bir masal anlat baba İçinde bütün oyunlarım Kurtla kuzu olsun şekerle bal
Baba bir masal anlat bana İçinde denizle balıklar Yağmurla kar olsun güneşle ay
Sezen Aksu'nun sözleriyle baba ve kızların yüreğini yakan bu şarkı Aşkın Nur Yengi'nin güzel sesiyle hayat buluyor.
Baba ile kızının arasındaki sevgi bağını anlatan şarkının sözlerinde ayrıca bir babanın evlatları için yaptığı ve her zaman yapacağı fedakarlıklar anlatılıyor.
2020 yılında Dokuz Sekiz Müzik şirketinden çıkan bu parça Aşkın Nur Yengi'nin tek parça single'ı olarak müzik listelerinde yer almıştı.
Baba şarkı sözleri
Tam ortasıydı kanın Tam atmıyordu canım Sen şifa gibi yağıp Bir kızı sevindirdin
Uyudu, büyüdü, öğrendi kızın İyi günü, kötü günü var ya ömrümüzün Saçımı okşarsın o gün bugün ağlarken
Karda kışta, darda zorda Kara kara geceler bastığı anda Nefesini hissederim, öpersin ensemden
Baba, unutur mu elim Sıcağını elinin Annemsin
Baba, ne tuhaf yeryüzü Ne çok üzüntüsü Sen halledersin
7'den 77'ye dinleyen herkesi ağlatan en güzel baba şarkısı da Bu Adam Benim Babam - Fatih Kısparmak.
Türk Halk Müziği'nde bir döneme adını yazdıran Fatih Kısaparmak, 1999 yılında çıkardığı "Bu Dağ Ne Rüzgarlar Gördü" albümünde yer alan bu parçayla bütün baba ve evlatların gözünden yaş akıtmıştı akıtmaya da devam ediyor.
Şarkıda binbir zorluklara rağmen şerefiyle hayat mücadelesi veren, işçi maaşıyla 6 çocuğuna da bakıp kendini feda eden bir babanın hikayesi anlatılıyor.
Bu Adam Benim Babam şarkı sözleri
Bu adam benim babam Sekiz köşe kasketiyle Omuzunda sekosuyla hey!
Cebinde yok parası Bafra'dır cigarası Yüreğindedir yarası Altı çocuk büyütmüş Bir işçi maaşıyla Bu adam benim babam hey!
Ağlama benim babam Ağlama naçar babam Kara gün geçer babam hey!
Bir kapıyı kapayan Gene açar babam Ağlama benim babam hey!
Ağlama mazlum babam Ağlama naçar babam Kara gün geçer babam hey!
Bir kapıyı kapayan Gene açar babam Allah büyük babam hey!
Bu adam benim babam Derdi dağlardan büyük Çaresiz, beli bükük hey!
Bir gün olsun gülmemiş Rahat nedir bilmemiş Gözyaşını silmemiş Bir lokma ekmek için Kimseye eğilmemiş Bu adam benim babam hey!
Benim babam mert adamdı Mangal gibi yüreği Yufka gibi kalbi vardı Hayatım boyunca ona özendim Fedakardı Bir dikili ağacı olmadı belki Ama kendisi Onuruyla yaşayan koskoca bir çınardı Üstümdeki kol kanat Sırtımı yasladığım dağ gibiydi Ben babamın oğluyum Tepeden tırnağa Anadolu'yum.
Baba şarkılarının en yıllanmış olanı Anadolu Rock Müziğin duayenlerinden Cem Karaca'ya ait olan Baba.
1975 yılında Cem Karaca'nın "Nem Kaldı?" albümünden piyasaya çıkan şarkının sözleri tabii ki Cem Karaca'nın kaleminden çıkma.
Şarkıya bütün güzel sözlerin hep anneler için söylendiğini belirterek küçük bir isyanla giriş yapan Cem Karaca, şarkının devamında babasına olan minnettarlığını bir ağıt şeklinde dile getiriyor.
Baba şarkı sözleri
Bir dolu şey söylendi analar için Ana gibi yar Bağdat gibi diyar dediler Ama hep, hep analar için
Uzakta, çok uzakta bulutların orada Ordasın babam benim yukarlarda Daha dün beraber geçmişten bahseder Kahveni içerdin aynı köşende Şimdi ise ne kaldı geriye senden? Bir kara ıslak tümsek, bir de taş bana Bir avuç altın öğüt mirasın bana
Ellerinle anlatır, dilinle söylerdin Gözlerinle sever, belli etmezdin Biliyor ve inanıyorum şimdi yukarda Koruyor ve gözetiyorsun beni hala Bir dolu şey söylendi analar için Bu da benim ağıtım olsun ardından baba Bu da benim ağıtım olsun.
Anlattığım her baba şarkısının da anlamı ve verdiği hissiyat çok kıymetli. En güzellerini seçip harika bir kolajla babanı mutlu edeceğine eminim.