Kitaplardan uyarlanan filmler ve dizileri son yıllarda çok görüyoruz. Sizin tercihiniz kitabını okuyup sonra izlemek mi olur, yoksa direkt filmi mi izlersiniz? 🥳🥳
Kitaptan uyarlama filmlerin genelde kitabını okumuyorum. Hatta hiç okumuşluğum dahi yok direkt filmini izliyorum. Ancak ve ancak kitap özetine bakıyorum filmden sonra veya önce bir kıyaslama yapıyorum kitaptakinden farkı ne diye
Bence önce filmi izleyip sonra kitabi okumak daha mantıklı oluyor bazen. Çünkü kitabı okuyunca herşeyi biliyorsun filmi izlemenin pek bir anlamı kalmıyor heyecanı kaçıyor, filmde süre kısıtlı olduğu için özet geçiliyor hikaye ama kitabı daha sonradan okursan hikaye daha uzun ve derin olduğundan daha bilmediğin çok fazla sürprizler oluyor, hala okuyabilecek konumda oluyorsun. Kısaca film fragman kitap bütün gibi.
Önce kesinlikle kitabını okurum. Aksi takdirde hayal gücüm sınırlanır. Kahramanları oyuncularla özdeşleştiririm bu da tat vermez bana. Önce kitabı okuyup sonra bu karaktere bu olmamış ki ya yapanlardanım. :)
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bunu her zaman yapabiliyorsan tebrik ederim seni 💕
Öyle olması lazım ki eleştirebilesin :D Mesela oyunlarında filmleri çıkıyor ve çıkacakta oynayacaksın ki olay örgüsü olsun. Yoksa tadı olmaz :D Şöyle düşün marvel filmlerine direkt avengers filmiyle başladığını baya anlamsız olur :D
Evet okudum, senaryoya alınan kitapların telif hakları da el değiştirdiği için uyarlanırken değişime uğruyor o yüzden kitapları daha çok seviyorum özellikle Alacakaranlık serisinde baya baya fark vardı.