Kütüphanemde birçok klasik eserin birinci cildi var. Nutuk'un bile 1927 yılında basılmış Osmanlıca hâli, yani birinci cildi mevcut bende. Dikkatli kullanıldığı sürece sorun etmem çünkü klasik kitaplarda birinci baskı takıntım var.
Kendisini gizleyen mühim bir şahsiyet olabilir misiniz sayın ütü masası? Nutuk' u sana niye, nasıl verdiler 🙂🙂 Yoksa İlber Ortaylı bizleri stalkluyor mu😅😅
Ben genelde kitaba dokunan ve okuyan ilk kişi olmayı tercih ettiğim için ikinci el kitap alıp okumadım hiç. Bana özel ve sadece benim için yazılmış gibi tuhaf bir duygu içine girmem lazım :))
Erkek arkadaşım bir kitabı okumamı istemişti, kendisi getirip bana verdi. Kitaba onun kokusu sinmişti, her yaprağı çevirdiğimde devrim etkisi yaratıyordu:) içime çektikçe kendimden geçtim.
Açıkçası daha çok keyif alıyorum kitabın hikayesine ekstra bir hikâye daha katıyor önceki okuyanın altını çizdiği yerler aldığı notlar bunları incelerken başka bir hikâye doğuyor acaba ne düşündüğünü anlamaya çalışmak farklı keyfi işte 😜
Evet. Sorun değildir. Kitaplığım yok, alır, okur veririm gibi bir halim var. Kütüphanem olsun istemiyorum. Birkaç şiir kitabı ve karikatür kitabı dışında hiçbir kitabı elimin altında tutmam.