Müzik sever birisi olarak şuana kadar hiç para verip konsere gitmedim. Gerçi sebebi paradan ziyade, kalabalık ortamları sevmediğim içindi. Yalnız, 2014 yılında eski sevgilim istediği için Bin TL verip, Tarkan konserine gitmiştim. Konser, tiyatro vs.. bunlar da sosyal ihtiyaç sonuçta.
Bonjour! Vermem ya. 500 Lira az bir para değil ve şu an hobilerimiz için pek para biriktirmek kolay değil. Durumunuzu etkilemeyecek bir paraysa gidilebilir tabi ama kendim için bu durum pek mümkün değil. Fiyattan dolayı bu karar tabi. Fiyatı düşerse gitmeyi seviyorum konserlere. Önceden çok giderdim. <3
2 kişi bir avm ye gidip sağlam bir yemek yedin. Yemeğin üzerine çay kahve içmeden olmaz değil mi. E birde sinemaya gitmeye karar verdiniz. Popcorn kola vs derken al sana 500 TL
500 TL bugün para değil maalesef. 500 TL 33 dolar yapıyor. 500 TL ile 22 litre benzin alınıyor.
Bu deviri geçtim hiçbir zaman bu kadar para vermem kıytırık bir konsere, bana göre enayilik. Konserlerde iki şarkı söyleyip milyonlar kaldırıyorlar biz ise enayi gibi bize göre büyük onlara göre küçük paralar bayılıyoruz bunlara. Yani kısacası değmez.
Ben geçen yıl en büyük hayallerimden biri olan Tomorrowland'a katılmak için (bak sadece katılmak için diyorum) 17.500 lira para ödedim. Diğer masraflarla beraber 35-40 bine geldi bana. Sonra da zaten lira ney la para birimi mi diyip Avrupa'da kalmaya karar verdim. 😂
Konserler pek ilgimi çekmiyor, ancak bir arkadaşım veya sevgilim ricada bulunursa o kişi için giderim benim pek ilgimi çekmez ama maksat konser değil, beraber vakit geçirmek ve eğlenmek olur. Fakat seveyim ya da sevmeyeyim hiç bir şekilde bir konsere 500 tl vermem.
Erkek ise verirdim. Ama kadınların konserine 1 kuruş dahi vermezdim. Enayilik diyenler olabilir. Evet parası az olan için öyle olabilir. Ama 20 k üzeri maaşınız varsa 500 tl çok değil. Ama tekrar söylüyorum. Kadınlara zerre kadar para vermem. Kuruş dahi vermem. Date lerde bile alman usulü ödüyoruz. Kadınların konserleri zaten güzel olmuyor.
Youtube dan dinliyorum zaten ki eski konserlerin tadı yok şimdiler de insanlar hep elde telefon anı yaşayıp dinlemek yok sadece video alınıp çığlık atılıyor.
2008 yılında Metallica konserine 350₺ vermiştim. Ona benzer efsane olmuş birinin/grubun konseri ve hakkını veren sahnesi için veririm. Mesela Emircan İğrek için 5₺ bile fazla bana göre
YouTube, ta istediğim kadar dinliyorum ücretsiz bir şekilde hemde en kaliteli surround ile konserlerdeki ses düzeni çok kalitesiz o halde konsere 500 tl vermek kerizlik
Sanatçıdan sanatçıya değişir bence bu durum. Eğer çok sevdiğim bir sanatçıysa ve sevdiğim insanlarla gidiyorsam değer. Ha, eğer sevmiyorsam bilete bile bakmam zaten. Onun yerine gider sıvı yağ alırım.
Daha fazlasını vermişliğim ve domuz gribi nedeni ile o konsere gidememişliğim var 😒 başkasına hediye etmiştim neyse ki konserden gelen video iyi geldi kısmen🙈😂
Zaten taa kaç km öteden seyrediyorsun canlı dinlesen görsen ne olacak ki, çoğu şarkıda da playback yapıyorlar zaten. Şimdikilerden kimseye bu parayı vermem ama Yıldız Tilbe ve Tarkan konserlerine bir kere de olsa gitmek istiyorum. Maddi gücüm yerindeyse ancak bu ikisine giderim.
Eğer o sanatçılar Barış Manço, Cem Karaca, Ahmet Kaya, İlhan İrem, Cahit Berkay, Erkin Koray ya da Selda Bağcan ise. Değil 500 TL, 5000 TL dahi öderdim.
vermem asla abi 500 nedir ya giderim iki tane hoparlör bir tane parti topu alırım takarım eve birkaç tane kız erkek çağırırım biraz da bira felan misss
Eğer maddi durumum iyi ise hobilerime tabi para veririm. Bu da bir hobi. Ama Gülşen, Hadise gibi değil daha çok klasik müzik konserlerine tiyatrolara vs giderim.
Sahne ve dekor işleri çok ucuz değil kaldı ki zam yağmurlarından herkes etkileniyor bir doğal gaz faturası 900, elektrik 500 gelirken maalesef çok fazla diyemiyorum şahsen
Asla vermem onunla görüşmek için bile 1 kuruş vermem hiç kimseye para falan vermem yeminliyim 1 defa başıma geldi birini para verdim geri vermedi asla bidaha vermem
Bu konser sistemini iyi bilmiyorsunuz size anlatayım bu konserin masraflarını il belediyesi karşılıyor ve bide insanlara parayla bilet satıyorlar yabancı konserler hariç yerlilere 1 kuruş bile vermem sizin verginizden onların cebine gidiyor ve sizde para ödüyorsunuz ise bak iyice araştırın anlicaksiniz ama benim maddi durumum çok iyi diyorsanız gidin sorun olmaz.
Haketmiyorlar youtube dan dinle geç çok canlı müzik seviyosan onlar sana hizmet etsin diye gidip bara otur en azından yediğin içtiğine göre hesap ödersin
En sevdiğim sanatçı için tabii ki gitmek çok isterim ama bu devirde ve yaşantımı düşündüğüm için nankörlük edemem, ihtiyaçlarımın başında konser olamaz maalesef...
Hayır vermem, 500 lirayla bir saatliğine gürültülü bir yerde duracağına 25 kere tiyatroya giderim daha iyi...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Şu resimde ki Gülşen Horospu kasarindan sanatçı olmaz prn Oyuncusu olur Bilenler biliyor sahne de adamın kucağına oturdu yuhh yanu diyorum bu nasıl edepsizlik Ahlaksızlik ya Seni bi elime gecirsem gösteririm de Hamile kalin
Ben yorumu buraya yazmadım ki nasıl oldu bu? Neyse hazır yorum atmışken değerlendireyim 😄
Konsere şuana kadar hiç gitmedim bunu sadece 1 kişinin konserinde bozarım; lakin o kişi hayatta değil. Hatta olsaydı Dünya'da bir yerde olsa bile yanına giderdim, param olmasa dahil.